Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathleen Calvertová, manželka milionáře Clifforda Calverta, spolu s milencem Patrickem Kinsleym naplánuje vraždu manželova obchodního společníka Howarda Seltzera. Cílem obou spiklenců je hodit vinu na Clifforda a dostat ho do vězení, aby si oba mohli užívat jeho peněz. Vraždu provede v domě oběti Patrick, který velmi pečlivě upraví stopy. Je ostatně vedoucím forenzní laboratoře u losangelské policie. Poručík Columbo je tedy při vyšetřování odkázán na jeho informace. Detektiv v ošuntělém plášti netuší, že Patrick a Cathleen se znají, natož aby věděl o jejich mileneckém poměru. Columbo má však jednu výhodu, a tou je jeho postřeh a všímavost ke zdánlivě nedůležitým detailům… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Svého muže miluji a nedovolím, abyste mi ho odvedl." Víš Cathy, že lhát se nemá? Že na to ten zapomnětlivý strejda v baloňáku přijde? A že to bude tradičně zábavné? Mě to tedy rozhodně bavilo určitě víc než vražedníky Patricka s Cathy, ale to závěrečné dovysvětlování šilhavého génia mi tentokrát připadalo hodně zdlouhavé. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na tu závěrečnou část, kde se poručík neustále chytá za hlavu a všemu se diví, aby pak divákům vysvětlil své myšlenkové pochody, je to velmi zábavná a zajímavá epizoda. Vrahem tentokrát výjimečně není nějaká slavná osobnost či boháč, ale Columbův kolega, policista ze soudního. Hraje ho a to výborně, David Rasche (mj. KOBRA, 1986 či VLAJKY NAŠICH OTCŮ, 2006). Dobrý díl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo jak jej známe, opět ve formě a se sebevědomou hláškou na začátku, že vraha dostane. Stáří umí poručík dokonale nosit, sympaťák jako hrom. Vražda dobře zkonstruovaná, ovšem tentokrát se mi příliš nelíbila Columbova závěrečná finta. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se vlastně ani nedivím, že je poslední série Columba ke konci natahovaná jako kšandy ve větru, protože poručík se ukazuje ve skvělé formě. Co třeba takové finty vrahounů ztrácejí na originalitě a propracovanosti, to štramák v baloňáku dohání svým rostoucím charismatem. Jakpak by ale Peter mohl být bez jiskry a sešlý, když měl za ženu takovou kočku... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu pekne vymyslené, avšak ako sme u neskorších dielov tak trochu zvyknutí, nie dokonalé. Je fajn, že sa scenáristi pohrali s hlavnými páchateľmi a ich vzťahom. Funguje medzi nimi chémia, ako aj medzi nimi ako dvojkou proti poručíkovi. Situácia je o to vtipnejšia, že ženu hrá pani Falková, ako všetci dobre vieme. Najväčší triumf dielu je ale Barry Corbin, škoda, že si niekedy nezahral aj vraha. Šediny Columbovi a jeho umu svedčia. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nadšený som nebol. Peter Falk ako obvykle prehrával a keď si prikladal ruku k hlave, mal som intenzívny pocit, že ho bolí každá myšlienka, ktorá v jeho hlave skrsne. A škemranie kubánskej cigary bolo vyložene trápne. Ani rozuzlenie tentokrát nebolo prekvapujúce, skôr bolo výsledkom postupných krokov. Nové bolo iba vyvolanie konfliktu medzi spolupáchateľmi. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další Columbo s VELMI slabým a nevěrohodně působícím příběhem. Všechny ty důkazy působí směšně, nikoli důvtipně. Nebýt hereckého výkonu Petera Falka, bylo by to tak na dvě hvězdičky, tahle dám (z nostalgie) tři... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pořadí již sedmý "COLUMBO" režiséra Vincenta McEveetyho vyniká zejména zajímavou zápletkou. Columbo musí nejdříve zajistit 100% alibi pro Clifforda Calverta, na kterého ukazují všechny stopy v případu vraždy Howarda Seltzera. Podaří se, a potom už Columbo velice elegantně případ vyřeší... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten chlap je asi cvok.. Říká se to !!" ;) No, on by Falcův Columbo cvokem klidně býti mohl, stejně jako každý jiný génius, ačkoli jeden může vesele spekulovat, zda to spíš jen nehraje, aby ho protivníci podcenili, když právě tahle jeho švejkovost mě nesmírně baví, tak jako tak však poručík rozhodně není žádný ořezávátko.. Stejně jako režisér Vincent McEveety rozhodně není žádný columbovsky režijní PANIC, jak se píše na panelu domácího alarmu u zavražděného, vždyť Vražedné stopy už platí za jeho sedmý zářez.. Jeho příspěvky celé sérii neplatí za ty nejvíce napínavé, ani co do usvědčení k těm nejvíce neprůstřelným, zato je však lze považovat za velmi jedinečné a opravdu silně zábavné, byť se zde zmatený a zapomnětlivý Columbo chová skutečně až poťouchle.. Opět snídá vejce natvrdo, rozdává jablíčka, banány a kočičí žrádlo, zato krade vajgly a čokolády, ale hlavně si jde opět za svým, aby dostal vraha, kterého zmate ještě mocněji než diváka.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá vražda milenců, když jeden z nich je soudní znalec? Do poslední chvíle propracovaný zločin, dokud nedojde k fatální chybě jednoho z protagonistů. Ta pointa, kdy se oba prozradí je prostě parádní......7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tych lepsich dielov. Vrahovia su dvaja. Muz a zena, ktory chcu vrazdu hodit na inu osobu. Takze nakoniec musi Columbo dokazovat nevinu obvineneho. Slabsi mi tento diel pripada len v tom, ze Columbo dost dlho pred vrahom predstiera, ze ho nepodozieva a tym padom ho tak vtipne ako ma vo zvyku neotravuje. Finalne odhalenie v ktorom postve komplicov proti sebe je vynaliezave. Zaujimavostou je, ze pachatelku tu hra Falkova skutocna manzelka. Vysledkom je menej vtipna epizoda so solidnou zapletkou. 7/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vymyšlený plán a povedená vraždící dvojice (ženskou polovičku hraje Shera Danese, reálná manželka Petera Falka, pro kterou to nebylo první vystoupení v seriálu). Také je zde dost humorných míst. Škoda u této epizody jen toho natahovaného závěru, kdy Columbo svým kumpánům z restaurace dlouho zbytečně vysvětluje to, co je nám jasné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další "velmi kladný" záporák, se kterými to Columbo velmi dobře umí. I on udělá svou osudovou chybu. Tou chybou je (nečekaně) žena. Zajímavé je, jak poručík zajišťuje alibi hlavnímu podezřelému. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdatný súper je zárukou dobrej columbovky. A tu je výnimočne zdatný, naviac zvnútra polície, takže poručik to ma zvlášť zložité. Ale každý robí chyby, možno nemuseli byt až tak zjavné, a napriek tomu scenárista na konci zaradil vysvetlenie pre blbých. –––– Najděte tu kočku! Byla totiž jediným svědkem strašného zločinu. –––– Vy jste já, já jsem Patrick, koukejte na ní! ()

Reklama

Reklama