Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový právník Oscar Finch spolu s kongresmanem Mackeym pracují na prezidentské volební kampani jistého guvernéra. V případě klientova úspěchu mají před sebou oslnivé vyvrcholení kariéry. Jenže Finchovi jednoho večera zavolá bývalý klient Frank Staplin, kterému kdysi Finch s Mackeym pomohli, ovšem za cenu porušení zákona. Staplin má před soudem kvůli dalšímu deliktu a opět se dožaduje právní pomoci, jinak Finchovi hrozí vyzrazením. Finch po pečlivých přípravách Staplina zastřelí u něj doma a nastrojí stopy tak, aby to vypadalo na sebevraždu. Poručík Columbo však tuto vyšetřovací verzi hned z několika důvodů odmítne… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ako degustátor syrov, zberateľ autogramov, a nakoniec jeden autogram ako pokus o úplatok. S tým by podozrivý uspel možno u Columbovej ženy, ale nie u poručíka. Veľmi, až príliš podrobne je zobrazené plánovanie a vykonanie vraždy, že si chyby všimne aj bežný divák. Nemajú to kriminálnici jednoduché, keď im je v pätách přerostlý skaut. Vtip o úchylákovi v baloňáku sa mi az taký vtipný nezdal, a tempo filmu bolo také, že sa nemôžem prikloniť k štyrom hviezdám. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak opět jeden velice povedený díl. Tenhle záporák je vždycky velice chytrý a kvalitní a tak Columbo musí vynaložit všechny své síly, aby ho dostal. Čeká nás samozřejmě i pár skvělých hůumorných vložek, kde nejlepší je, kdyžs e senátor zeptá, jak se jmenuje žena Columba a Columo mu řekne - paní Columbová. :-D To jsem si málem cvrnkl do tepláků. Navíc se zde dočkáme opravdu nečekaného rozuzlení a usvědčení, které asi nikdo celou dobu neočekával. Velice kvalitní díl! Howgh! ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě žádný z "nových" Columbů me nezaujal a tento díl je toho jasný důkaz. Chudák Patrick McGoohan se snaží jak může, ale na jeho výkon z dílu Za úsvitu už zkrátka nedosáhne. Ani dabingem Stanislava Fišera si nejsem právě v tomto případě příliš jist. A ruku na srdce, Peter Falk už nepředvedl v těchto nových sériích vůbec nic nového. Ano, někdo určitě řekne, že právě proto ho miluje, ale mě už jeho vlezlé a buranské chování docela nudí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože zde nejen hraje, ale také tento díl režíruje můj oblíbenec, "prisoner" Patrick McGoohan. Protože ten nápad ošuntělého detektiva, který klame tělem, ale je chytřejší, než vypadá, je dokonalá. Protože je detektiv k ostatním kolem vždy úslužný a slušný. Protože je nesmírně vtipné, jak se panu advokátovi stále objevuje za zadkem. Protože si to vyhrálo s detaily. Protože to má skvělou kameru - viz třeba scéna v prázdném velkém hotelovém sále v polostínu. Proto pět hvězd. ()

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní díl - Columbo proti velmi inteligentnímu, chladnému a kalkulujícímu protivníkovi, který má vše předem perfektně promyšlené... Episoda je navíc podtržena skvělým střihem, hudbou i hereckým výkonem zkušeného Patricka McGoohana, který v Columbovi ztvárnil již několik vrahů, a tato úloha mu jde velmi dobře ;) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V momente kedy Columbo (Peter Falk) zastaví auto je možné v striedavých záberoch sledovať ako drží ruku raz hore a raz dole. Neprirodzene sa mení aj dĺžka popolu na jeho cigare. (duffi1)

Reklama

Reklama