Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový právník Oscar Finch spolu s kongresmanem Mackeym pracují na prezidentské volební kampani jistého guvernéra. V případě klientova úspěchu mají před sebou oslnivé vyvrcholení kariéry. Jenže Finchovi jednoho večera zavolá bývalý klient Frank Staplin, kterému kdysi Finch s Mackeym pomohli, ovšem za cenu porušení zákona. Staplin má před soudem kvůli dalšímu deliktu a opět se dožaduje právní pomoci, jinak Finchovi hrozí vyzrazením. Finch po pečlivých přípravách Staplina zastřelí u něj doma a nastrojí stopy tak, aby to vypadalo na sebevraždu. Poručík Columbo však tuto vyšetřovací verzi hned z několika důvodů odmítne… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan je skvělý, pár vtipných slovních přestřelek mezi ním a Columbem se rovněž najde, bohužel se to celé vleče a vleče a vleče...a vleče. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně! Vítej v 90. letech, poručíku! Trvalo to, ale dočkal jsem se. Jestli několika předešlým epizodám chyběl pořádný záporák, atmosféra i klasické poručíkovy vyšetřovací postupy, tak tady je vše. Režíruje totiž starý známý Patrick McGoohan a ten ví, jak má správná Columbovka vypadat. Střihne si tady samozřejmě i roli zločince a společně s Peterem Falkem tak zavzpomíná na zlatou éru let sedmdesátých. Hlavně příprava vraždy za bouřlivé noci, má své kouzlo, stejně jako Columbův vtip, kdy se oba hlavní protagonisté nahlas smějí, za dohledu pomalu odjíždějící kamery (tuhle scénu zbožňuji). Výborný díl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně tento díl řadím spíš mezi slabší. Vražedný plán je sice dobrý, ovšem řady chyb jsem si všiml už při vraždění a tušil jsem, čeho se poručík chytne při vyšetřování. Dokonce mě i zklamal, že si nevšiml toho novinového článku, resp. že nenechal sejmout otisky detailněji. Vrah totiž nastražil otisky pouze na jednu stranu. A asi těžko oběť chytla papír jen z jedné strany. Většinou jsou otisky ze dvou stran. Vrah je nesympatický, ale líbila se mi jeho hra s poručíkem. Co mě však zklamalo, bylo finální usvědčení. Takové dost slabé mi přišlo. Tento díl měl mít spíš 75-80 minut, těch 90 mi na něj přišlo už dost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie len Colombo je borec, ale samozrejme aj Patrick McCoohan. No a ak sú spolu v tomto seriáli, nie je čo riešiť. Vlastne je, treba im napísať chytrý scenár s nečakanou a patrične usvedčujúcou pointou a najlepšie to aj hneď osobne odrežírovať. V tomto prípade všetko vyšlo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom priemerný diel, aj keď k takému záveru nepotrebujem deliť Columbovskú sériu na "lepšie" staršie a "horšie" novšie diely. Prekážalo mi zopár chýb a nelogického konania, stopáž mohla byť primeranejšia a záverečná pointa brilantnejšia. Ale raz si pozrieť aj tento diel nezaškodí. Len sa treba zmieriť s tým, že Columbo napr. komickým behom a nadužívaním "spomenutia si" už paroduje sám seba ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože zde nejen hraje, ale také tento díl režíruje můj oblíbenec, "prisoner" Patrick McGoohan. Protože ten nápad ošuntělého detektiva, který klame tělem, ale je chytřejší, než vypadá, je dokonalá. Protože je detektiv k ostatním kolem vždy úslužný a slušný. Protože je nesmírně vtipné, jak se panu advokátovi stále objevuje za zadkem. Protože si to vyhrálo s detaily. Protože to má skvělou kameru - viz třeba scéna v prázdném velkém hotelovém sále v polostínu. Proto pět hvězd. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo právě odchází z kanceláře senátora.. "A ještě něco pane." "Ano?" "Kdyby vás to neobtěžovalo, moje žena by si moc přála váš autogram." "No ovšem poručíku, to přece není problém. Až přijde čas tak bych si samozřejmě přál její hlas. Jak se jmenuje?" "Paní Columbová.." Jinak na konci předloží Columbo skutečně nečekaný důkaz, ale je to vůbec možné? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Pořád vymýšlejí nějaké nové přístroje !! Mě to rozčiluje !!" ;) Epizoda s až aristokratickým padouchem výborného Patricka McGoohana, který se pod ni podepsal i jako režisér, patří k těm nejlepším, ačkoliv působí svým velmi pomalým vypravěčským tempem poměrně utahaným a nudným dojmem !! Přesto nabízí pár velmi vtipných scének, například když Columbo čte Oscaru Finchovi vtip, a především poručíkův smysl pro nejmenší detaily. Columbo se hned v úvodu vtipně schovává za svůj odmítavý postoj k novým technologiím, nevěřícně zkoumá fax a brání svůj starý Peugeot, aby se ve finále vytasil s rozhodujícím důkazem v podobě otisků zubů, posledního hitu tehdejší forenzní kriminalistiky..;) ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda z politického prostředí, která trošku kopíruje zápletku již staršího dílu. Hlavni roli zločince se ujal už asi potřetí McGoohan a opět je výborný. pointa vyřešení případu je perfektní !!!! .....8/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda se záporákem v podání Patricka McGoohana, tentokrát o strašácích z minulosti. Jak už jsem psal, McGoohana mluví vždy někdo jiný, ale vždy excelentně. Tady to byl profesionál Stanislav Fišer. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan není jen skvělým záporákem, ale i režisérem. Pečlivá příprava vraždy za bouřlivé noci je neuvěřitelně atmosférická. S Columbem mu to jako obvykle ladí a některé scény jsou kouzelné (třeba Columbovo vyprávění vtipu). ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Vždy ma to úplne dostane a ja si hovorím: Kúrnik, prečo ten chlap položil nahryznutý kúsok syra naspäť. Nebyť toho detailu, Columbo by ho nikdy neusvedčil. Na jedle ostal odtlačok chrupu. Taká triviálnosť! Prečo??? Človeče, toto sa mi snáď zdá... ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(28/2014) / Columbo ako klasická osina v prdeli, tentokrát ale psychicky terorizuje senátorov guvernérov a prokurátorov. Podarený diel, veľa exteriérov, pani Columbová sa proste volá pani Columbová atď. Všetko tam je namiešané. Columbo dokonca povie vulgárny vtípek :). 8/10 ()

Reklama

Reklama