Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Zůstaňte stát tam, kde jste, nebo já vás prostě umiluju k smrti.“ Opět jeden z vynikajících dílů. Columbo má tentokrát problém vůbec dokázat, že se vražda stala a vyšetřování je plné mravenčí práce. Namyšlený architekt je Columbovi velmi dobrým soupeřem, jejich dialogy mají šmrnc a břink. Velmi mě potěšila role bývalé ženy Williamsona Goldie, která ke Columbovi zahořela a stala se z nich dobrá dvojka. Závěr opět velmi chytrý a promyšlený, ačkoliv tentokrát k němu měl Columbo hodně trnitou cestu. A musím uznat, že Falk je zdatný nejen jako hlavní představitel, ale i jako režisér. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Peter Falk si tentokrát k hraní přibral i režii a bylo to dobré rozhodnutí, tento díl patří k těm lepším. Už jen proto, že tentokrát nesledujeme na začátku zločin. Navíc - velmi vydařené jsou scény na stavebním úřadě, to jsem se opravdu bavil a povedla se i návštěva kardiologa. Suma sumárum - pozor na klasickou hudbu! ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi veľmi dobrá časť. Peter Falk bol ako režisér výborný, škoda, že režíroval len túto časť. Ani som nevedel kto je režisérom, dozvedel som sa to až pri záverečných titulkách. Trochu mám pocit, že sa to odlišuje od predchádzajúcich častí, myslím tým dejovo. Veľmi sa my páčilo ako celú vraždu náš vrah naplánoval. Zatiaľ jediná časť pri ktorej som si myslel, že Columbo je naozaj v koncoch, jediná časť pri ktorej som si s napätím obhrýzal nechty a čakal ako sa to celé skončí. Taktiež musím podotknúť, že všetci herci boli vynikajúci, rovnako ako aj scenár a samozrejme, Falkova réžia. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první série, který si vzal jako režisér poprvé a naposledy pod svá křídla Peter Falk. V roli záporáka se tentokrát představí Patrick O'Neal (v budoucnu si zahraje např. v Přepadení v Pacifiku) a tato epizoda téměř do svého závěru nechává diváka v napětí, jaké bude skutečné rozuzlení příběhu. To, co však celou dobu tušíme, se naplní a poručík Columbo si může odškrtnout další úspěšný případ, který si pokaždé s radostí vychutnám. Opět skvělá hudba a další marný poručíkův pokus přestat kouřit... ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stačilo málo a plán by nevyšiel Columbovi a vyšiel vrahovi. Columbo mal opäť raz veštecké schopnosti o budúcom počínaní vraha. Ale aj tak sa na to pekne dívalo, myslím že dej dosť oživovala bývala manželka "zmiznutého" manžela a táto časť dokáže na rozdiel od iných columboviek občas aj zmiasť. "Ááá, všudypřítomný detektiv " :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Peter Falk vyvíjel nátlak na producenty Richarda Levinsona a Williama Linkeho, aby mu umožnili režírovat epizodu. Šlo o vzácný jev pro seriálovou hvězdu a prakticky neslýchanou pro seriál ve své první sérii. Producenti se bránili, dokud Falk neodešel z placu. Levinson a Link se rozhodli dát Falkovi tento scénář k přímému řízení, protože to vyžadovalo komplikované používání lokálních záběrů. Celý natáčecí tým byl frustrovaný, jelikož neustále měnící se staveniště znemožňovalo opakování záběrů. Falk už nikdy neřídil další epizodu. (Epistemolog)
  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)
  • Jedná se o jednu z mála epizod, kde diváci nevidí spáchání vraždy. (Epistemolog)

Reklama

Reklama