Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk jako režisér není vůbec špatný, toto je jediná epizoda, kterou režíroval zcela sám - škoda. Jeden z těch "manipulativních" columbů, kdy je vrah přímo vehnán do Columbova náručí. "Jak se člověku nemusí vyplatit láska ke klasické hudbě." ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk se v tomto případě ujal i režie a celkově je to trochu jiná Columbovka. Neuvidíme uskutečnění vraždy, pouze celý díl si to myslíme a na konec zjistíme, že jsme se nemýlili :-). Perfektní průběh vyšetřování, spousta falešných stop a zdálo by se, že vrah unikne. Nikoli, na poslední chvíli zasáhne poručík Columbo a vraha odhalí jednoduchou, ale účinnou a silnou lstí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první série, který si vzal jako režisér poprvé a naposledy pod svá křídla Peter Falk. V roli záporáka se tentokrát představí Patrick O'Neal (v budoucnu si zahraje např. v Přepadení v Pacifiku) a tato epizoda téměř do svého závěru nechává diváka v napětí, jaké bude skutečné rozuzlení příběhu. To, co však celou dobu tušíme, se naplní a poručík Columbo si může odškrtnout další úspěšný případ, který si pokaždé s radostí vychutnám. Opět skvělá hudba a další marný poručíkův pokus přestat kouřit... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouzlo dílu režírovaného Peterem Falkem tkví v tom, že divák nevidí až úplně pod pokličku vraha. Může tak porovnat svou intuici s intuicí muže, který vychází z doutníkového dýmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a nesmie v Columbovskom vesmíre samozrejme chýbať ani vplyvný a bohatý architekt. Ten stavia svoje Williamson city a má s ním problémy, takže si dopomôže vraždou. Columbova architektúra mysli a jeho myšlienkové pochody sú rovnako neomylné a pevné, ako najsilnejšie výstuže betónových pilierov, takže nakoniec vychádza ako víťaz aj z tohto boja. Na tento diel narážam v televízii najčastejšie. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď Columbovské príbehy sa príliš od seba nelíšia, pretože základná schéma ostáva rovnaká, tento diel, okrem toho, že ho režíroval Peter Falk, bol pre mňa osobitný aj tým, že postavil poručíka do radu a dal mu okúsiť radosti, ktoré bežní ľudia zažívajú v boji s úradným šimľom, ktorý sa nedá vyhrať. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když chybí mrtvola i důkazy je třeba vystavět past. K tomu tentokrát místo otravných otázek architekt pasti Columbo s chutí sehraje dokonalé divadýlko a nenechá se zmást ani falešnými stopami. Opět zajímavé, zábavné a tentokrát i vtipné, zejména ve scénách, kdy Columbo stojí frontu na úřadech. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falk je rozhodně výborný herec, ale jak vidno, není ani špatný režisér. Samozřejmě nemá na Spielberga a jeho první epizodu, ovšem po několika slabších dílech je tento viditelně lepší a to navzdory scénáři, jehož charakteristiky se po celou první řadu v zásadě nemění. Opět tak zde mohu napsat, že příběh je vymyšlen chytře, ovšem také naprosto nepravděpodobně. Naštěstí pro nás, dává herecký ansámbl v čele s Falkem a také jeho vynalézavá režie na všechnu umělost zapomenout... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, sud ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nejde se divit, proč vrah udělal co udělal., neboť takového dementa by zabil snad každý. to tak člověk vezme, tak byl vrah kousíček od uniknutí a frustrace Columba byla znát, jako nikdy.......8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netradicny diel v tom ohlade, ze az do konca netusime, kde pachatel ukryl mrtvolu. Napriek tomu ma tento diel priis nebavil, lebo komedialna stranka bola utlmena a vrah bol dost nudny. 5/10. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou slabších epizodách chytá Columbo znovu dech a servíruje slušnou dramatickou podívanou s poměrně sympatickým padouchem. Rozhodně jedna z nejlepších epizod první série, které nechybí ani zábavné momenty. Jen ten závěr mi přišel až přehnaně naivní, ale budiž... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první řady, kterou navíc zrežíroval sám Peter Falk. A výborně zrežíroval, celý tento díl je velice povedený, nebojím se ho zařadit k těm úplně nejlepším dílům. Je to trochu netradiční, neboť průběh vraždy vidíme jen tak letmo a co vrah udělal s tělem, to nevíme. Hlavní záporák (mimochodem velmi dobrý) měl tentokrát opravdu brilantní plán a Columba dokonce chvíli dostal do slepé uličky. Jinak v této epizodě už Columba na Nově nedabuje Haničinec, ale normálně Klapka, ačkoliv celou první řadu (nepočítám pilotní filmy) ho daboval Haničinec. ()

Reklama

Reklama