Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v top forme strieda jednu vtipnú situáciu za druhou a za výrazom hlúpeho kladenia otázok a objavovania sa pre podozrivého v nepravý čas na nespravnom mieste sa skrýva inteligencia a intuícia hlavného predstaviteľa. „HAYWARD : Máte už niečo? COLUMBO: Oficiálne nič nemáme. H: A neoficiálne? C: Neoficiálne tiež nič nemáme- teda na komisariáte- ale neoficiálne osobne ja mám isté pochybnosti... „ a podobnými dialógmi sa film vyznačuje. Úžasná je i scéna, keď zastaví policajná hliadka poručíka a kontroluje stav jeho vozidla a čerešničkou na torte je elegantné dolapenie zloducha, ktorého ego spľasne akonáhle poručík vytiahne.... Záver radšej nedopíšem, aby som náhodou niekomu nepokazil idylu pri sledovaní skvelej detektívky. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hollywoodska smetanka v L.A. ma podobnej problem jako obyvatele vesnic kolem Midsumneru - polovina jich je zavrazdena a ta druha sedi v base za jejich vrazdu. Vymyslet, koho zabiji priste, musel byt nejvetsi ukol scenaristu. Tentokrate pan Columbo posila do vezeni dalsiho oblibence sve zeny, politika, kterej ma nakroceno vyhrat volby, ale ma managera, ktery mu prerusta pres hlavu. Ok motiv trosku slabej, posledni scena sice vtipna, ale vynyslel bych jinej duvod, proc se porucik podival do pokoje, z nepochopitelnych duvodu odemceneho, nez ze ho tam poskala teticka nahoda ve ztelesneni spojene telefonni linky. Hvezdicka dolu, ake stale slusnych 80 proc... ()

Reklama

blatouchm

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"evangelik ***** Akorát to propašování zbraně do hotelového pokoje zbraně dívčinou přes nezodpovědnou ochranku se mi zdálo trochu uchozené." -------------------------------------------------------------------------- Ona tam zbraň nenesla, ale odnesla. Když šel do pokoje, tak ji měl u sebe v kabátu. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Padouch tohoto dílu mi byl vždycky výrazně nesympatický, nicméně volbu tvůrců docela chápu a schvaluji - takhle nějak má prostě vypadat správný zkorumpovaný (tedy téměř každý) politik se spoustou nabubřelých slov a lačný po požitcích, které si z běžného příjmu nemůže nikdy dovolit. Kolik jen Columbů by na ně bylo potřeba! No, ale zpátky do reality... :-) Je to jen z těch průměrnějších dílů, byť závěrečná pointa je opravdu exkluzivní. Za zmínku určitě stojí taky otázka velice dlouho neřešeného oblečení: „Pomýšlíte na změnu šatníku?“ - „Ne leda tak baloňák, ale to nespěchá, je totiž nezničitelný, dobrá koupě.“ 4 hvězdičky - 80%. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem mnohokrát napsal, že jednotlivé epizody stojí i padají právě s výběrem hlavního záporáka, tedy vraha. A volba herce v tomto dílu byla velice nešťastná – nulové charisma a tupý výraz ve tváři jsou jediné devizy XY. Je nepochopitelné, že vrah byl kandidátem na senátora a přesto nedokázal s Columbem rétoricky soupeřit a odvrátit tak podezření ze své osoby. Obvyklé humorné odlehčení zde také chybělo, tedy pokud někdo nepočítá za vtipné columbovské esakpády s hledáním bloku a tužky po kapsách. K nim tentokrát ještě přibyly papírové modely autíček. Jediná zajímavost pro fanoušky seriálu Ženatý se závazky. Katey Sagal, představitelka Peggy, právě zde ztvárnila mikroroli mladičké sekretářky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)
  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)

Reklama

Reklama