Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Padouch tohoto dílu mi byl vždycky výrazně nesympatický, nicméně volbu tvůrců docela chápu a schvaluji - takhle nějak má prostě vypadat správný zkorumpovaný (tedy téměř každý) politik se spoustou nabubřelých slov a lačný po požitcích, které si z běžného příjmu nemůže nikdy dovolit. Kolik jen Columbů by na ně bylo potřeba! No, ale zpátky do reality... :-) Je to jen z těch průměrnějších dílů, byť závěrečná pointa je opravdu exkluzivní. Za zmínku určitě stojí taky otázka velice dlouho neřešeného oblečení: „Pomýšlíte na změnu šatníku?“ - „Ne leda tak baloňák, ale to nespěchá, je totiž nezničitelný, dobrá koupě.“ 4 hvězdičky - 80%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsie tempo v tejto casti, ale zaver bol neskutocne sikovne spraveny. Par detailov bolo velmi dobre vychytanych a pan politik bol v koncoch. Cooper ho hral velmi dobre. Vrazda bola slusne vymyslena, aj tie jeho neskorsie manevre boli super, ale tie detaily unikli. Keby to je trochu kratsie, tak nevaham ist do plneho poctu. ()

Reklama

blatouchm

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"evangelik ***** Akorát to propašování zbraně do hotelového pokoje zbraně dívčinou přes nezodpovědnou ochranku se mi zdálo trochu uchozené." -------------------------------------------------------------------------- Ona tam zbraň nenesla, ale odnesla. Když šel do pokoje, tak ji měl u sebe v kabátu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Senátorský kandidát Nelson Hayward si společně s manažerem své kampaně vymýšlí výhrůžky jeho osobě, aby si tak zvýšil preference před volbami. Protože ale jeho pomocník ví příliš mnoho, rozhodne se ho zabít tak, aby to vypadalo, že obětí měl být on. Opět je tu někdo, kdo se snaží udělat z Columba blbce, který si na něj navíc rád hraje. Scény, kdy to pak Columbo do té doby vypadající jako neschopný idiot naplno rozbalí, patří k mým nejmilejším. Samozřejmě ke Columbovi patří opět jeho doutník, starý kabát, staré auto (evropský model) a nikdy nespatřená manželka. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší záporák je opravdu jeden z těch slabších a při diskuzích s Columbem moc přesvědčivě nepůsobí - jako každý politik, když se pokouší tvářit poctivě a že vše dělá v zájmu lidí? Není tedy divu, že se na něj Columbo zaměřil a tady se člověk dokonce diví, že něco evidentního policie nezjistila - ten telefonát s oznámením vraždy. Je tady pochopitelně pár povinných náhodiček (náhodou předčasně zavřená pumpa) a Columbovo obvyklé jasnovidectví (proč zkoumat, zda je motor ještě teplý, když sotva začal koukat po místě činu?). Ta závěrečná pointa je pěkná, ale čmuchal bez povolení v pokoji podezřelého, takže ten náboj ze stěny by se nedal použít a tím pádem žádný usvědčující důkaz nemá. Taky motiv vraždy mi tady přišel trochu nejasný, jestli mu manažer překážel ve vztahu s milenkou, tak by snad stačilo ho vyhodit (nebo mu tím jen pohrozit)? Vcelku ale slušná epizoda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)
  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)

Reklama

Reklama