Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní právník Hugh Creighton se specializuje na obhajování zločinců, včetně vrahů. Dosud u soudu neprohrál ani jeden případ. Jeho milenkou je bývalá rocková zpěvačka Marcy Edwardsová. Hugh ovšem s pomocí soukromého detektiva odhalí její nevěru a chce se jí zbavit. Jenže Marcy ví, že Hugh ve své práci porušuje zákony, takže ho začne vydírat a požadovat od něj pět milionů dolarů odstupného. Creighton tedy v pravou chvíli uspí Marcyina milence Neddyho s pomocí prostředku, vpraveného injekcí do neotevřené láhve šampaňského. Pak Marcy zabije tak, aby to vypadalo, že vrahem je Neddy. Případ však dostane na starost poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok deväťdesiatych rokov minulého storočia zastihol poručíka los angeleskej polície z oddelenia vrážd, Columba ešte stále v dobrej forme. Tento krát usvedčil z vypočítavej vraždy žiarlivého a veľmi vplivného advokáta. Spoľahol sa pri tom na svoj geniálny kriminalistický úsudok a na osvedčené mimikry v podobe zbrklého, nesmelého a popleteného mamľasa. Columbo je nesmierne prefíkaný a mimoriadne systematický detektív, ktorý dokáže jedinečným spôsobom odhaliť páchateľov najťažších zločinov. Presne tak to bolo aj v prípade dielu s názvom "Columbo a vražda rockovej hviezdy". *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl kvalitní, ale trochu se lišil od minulých dílů, Columbo tolik neslídil a ani důkaz nebyl nijak okouzlující. A protivník moc nezaválel, na to, že se jednalo o advokáta, který nikdy neprohrál případ a vždy si věděl rady. Líbilo s emi, jak Columbo naschvál překročil rychlost. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je zde o něco starší než v epizodách, které jsem sledoval v nedávné době, ale ze své mazanosti, důvtipu a inteligence neztratil nic. Zde dokazuje, že má i velký smysl pro humor - závěr nemá chybu :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, který by si levou zadní vysloužil plný pytlík bonbónů, kdyby ovšem nebylo finálního usvědčení. To je sice samo o sobě jedno z nejlepších v celé éře Baloňáka, zároveň na něm ale bylo vidět, že ho někdo vymyslel právě jen proto, aby působilo krásně. S vysvětlováním se nikdo moc neobtěžoval, takže jeden bonbón putuje do mojí kapsy a já doufám, že bude stejně dobrý, jako hlas Columbovy manželky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel, ktorý má síce logické a nečakané vyústenie, ale ktoré je tak trochu málo vierohodné a neverím, že by sa na podobný fígeľ spoľahol chytrý vrah. Tento moment dáva niekoľko logických otázok, ktoré by boli spoilermi, kto videl, určite vie. Priebeh vyšetrovania je však excelentný a scenáristi ho vymysleli parádne, ako sme u nich skoro vždy zvyknutí. Takže mierna dilema s hodnotením, avšak kvôli menšej vierohodnosti pôjdem tentokrát s masou a piatu hviezdu nepridám. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel som už pred mnohými rokmi videl, ten spôsob obstarania si alibi je dobre zapamätateľný. Aj keď v tomto diele je vrah takým silným protivníkom, že máme možnosť spoznať Columbovho šéfa a vidieť jeho archívne auto ako kabriolet. S protivníkom však nemá nič spoločné nedotiahnutosť niektorých scén, nevierohodnosť správania sa postáv, málo uveriteľná zhoda okolností a samozrejme aj Columbovo idiotské vniknutie do súdnej siene. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinované, mnohé zajímavé situace nevyužity, až příliš mnoho věcí pouze na efekt, usvědčující důkaz hodně slabý a vlastně i nelogický. Těžko uvěřit, že by si tak zkušený a prohnaný právník zajistil alibi způsobem tak neuvěřitelně neprozíravým. Muselo by mu být jasné, jakou moc tím té sekretářce (nebo co to vlastně původně bylo) dává... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný protivník je vždy zárukou dobrého dílu a věhlasný právník Hugh Creighton, nejlepší v oboru vraždy, donutí Columba k maximálnímu úsilí. Ctí zásadu nejlepší obranou je útok a neváhá využít svého vlivu k jeho zastrašení. Columbo se tak ocitá dvakrát na koberečku u svého šéfa, ale znamenitě to ustojí. I když to závěrečné usvědčení na základě ..... bylo spíše z říše fantazie, ale budiž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých menej komediálnych dielov, ale vynahradzuje to chladnokrvný vrah, ktorý je Columbovi zdatným súperom. Extrémne nesympatický obhajca, ktorý doteraz neprehral žiadny prípad a s nadšením čakáte ako ho Columbo dostane. Keďže mal naviac vrah aj pomocníčku (reálnu pani Colombovú), tak to dá Columbovi riadne zabrať a tentoraz sa mu páchateľa podarí usvedčiť aj s trochou šťastia. Celkov nie úplne špičková ale stále veľmi nadpriemerná epizóda. Predsalen humoru tam mohlo byť viac. Tento diel až príliš pripomína štandardnú detektívku a ja sa radšej zasmejem akokeby som mal premýšľať nad tým, či je vrahom záhradník. Ten mimochodom tentoraz tiež zohral dôležitú úlohu. 7/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl, o kterém se dá klidně prohlásit, že vrahem je zahradník :) Závěrečné usvědčení bylo dobré, akorát...Creightonova asistentka přece nevěděla, že chce Creighton zabít svou přítelkyni, a že mu tedy nevědomky poskytuje alibi - nevím, zda mi něco uniklo, ale to jí skutečně řekl něco jako "Jeď rychle s mojí zvětšenou fotkou na obličeji, ať dostaneš pokutu a půjč mi svoje auto, já si musím něco zařídit" a ona to klidně udělá? To je tedy oddaný zaměstnanec...Právník přece musel tušit, že si to ta ženská spojí dohromady a že jí dojde, že mezitím zabil svou přítelkyni a že mu poskytla alibi...Jediná taková vada na jinak dobrém dílu. ()

Reklama

Reklama