Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní právník Hugh Creighton se specializuje na obhajování zločinců, včetně vrahů. Dosud u soudu neprohrál ani jeden případ. Jeho milenkou je bývalá rocková zpěvačka Marcy Edwardsová. Hugh ovšem s pomocí soukromého detektiva odhalí její nevěru a chce se jí zbavit. Jenže Marcy ví, že Hugh ve své práci porušuje zákony, takže ho začne vydírat a požadovat od něj pět milionů dolarů odstupného. Creighton tedy v pravou chvíli uspí Marcyina milence Neddyho s pomocí prostředku, vpraveného injekcí do neotevřené láhve šampaňského. Pak Marcy zabije tak, aby to vypadalo, že vrahem je Neddy. Případ však dostane na starost poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok deväťdesiatych rokov minulého storočia zastihol poručíka los angeleskej polície z oddelenia vrážd, Columba ešte stále v dobrej forme. Tento krát usvedčil z vypočítavej vraždy žiarlivého a veľmi vplivného advokáta. Spoľahol sa pri tom na svoj geniálny kriminalistický úsudok a na osvedčené mimikry v podobe zbrklého, nesmelého a popleteného mamľasa. Columbo je nesmierne prefíkaný a mimoriadne systematický detektív, ktorý dokáže jedinečným spôsobom odhaliť páchateľov najťažších zločinov. Presne tak to bolo aj v prípade dielu s názvom "Columbo a vražda rockovej hviezdy". *** ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný a přes přepálenou stopáž dobře odsýpající díl. Jistě, vrahovo alibi je krkolomné a šustí papírem. U Columba jsem si ale navykl hodnotit hlavně osobnost záporáka, kvalitu a nápaditost jeho interakcí s poručíkem, četnost nějakých těch ozvláštňujících momentů, atraktivitu prostředí apod., protože zločiny proti logice se tady vyskytují téměř ve všech epizodách, a pokud nejsou klíčovým atributem epizody (tj. není na nich postaveno jádro příběhu a motivace hlavních postav), nýbrž jen jejich akcidentálním doplňkem (jako je tomu zde), jsem vůči nim obvykle tolerantní. Pokud se tedy nejedná o totální lapsy jako třeba v epizodách Dvojexpozice nebo Smrt v aréně. Zde je tedy za mě všechno v pořádku - pachatel je dostatečně slizký a prohnaný, příběh vylepšuje i nezvykle časté zapojení Columbových nadřízených a spolupracovníků. Pobavila mě scénka s pokusem o zadržení milence oběti: podezřelý utíká oknem ven ze zamčeného bytu, policistka vytasí zbraň a za doprovodu akční hudby se jej vydá stíhat. Honička ovšem probíhá kdesi daleko mimo záběr, nás přece zajímá Columbo nevzrušeně se prohrabující nějakými lejstry... tohle je zkrátka seriál pro intelektuály, ostatní si tenkrát mohli pustit třeba Knight Ridera.:D ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nejsem Kolumbus, ale Columbo.“ Tentokrát je vražda zase jedna ze zajímavějších, i když od začátku je jasné, že bude trochu děravější. Nicméně vrah je sympaticky nesympatický a vůči poručíkovi správně odrzlý. Příjemná byla postava milé zrzaté policistky, co bylo Columbovi k ruce. Vyšetřování se pořád točí kolem šampaňského, jen aby ke konci nabralo jiný směr. A to je právě obrovský kámen úrazu. V tomto díle je totiž veliká chyba, na niž asi sami tvůrci nepřišli. Prozradím jen, že se jedná o časovou posloupnost. Alibi by v tomto případě nemohlo být provedeno, protože v době vraždy ještě komplic nevěděl, že bude komplic. Ale tato chyba nijak neznepříjemňuje sledování této jinak povedené epizody. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel som už pred mnohými rokmi videl, ten spôsob obstarania si alibi je dobre zapamätateľný. Aj keď v tomto diele je vrah takým silným protivníkom, že máme možnosť spoznať Columbovho šéfa a vidieť jeho archívne auto ako kabriolet. S protivníkom však nemá nič spoločné nedotiahnutosť niektorých scén, nevierohodnosť správania sa postáv, málo uveriteľná zhoda okolností a samozrejme aj Columbovo idiotské vniknutie do súdnej siene. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělá epizoda! Nejdřív ten soukromý detektiv, který vypadá, jako kdyby ho ve 30.letech zmrazili v roce 1991 rozmrazili, stejně tak již ve 30.letech zakonzervovali jeho kancelář. Taky nemohu opomenout geniální překlad, v dabované verzi uslyšíte perlu: "A strhněte tu stěnu v koupelně!" - "V koupelne? Jste si tím jistá, madam?" "Ano, přece kvůli Jacuzzimu! Creighton miluje Jacuzziho!" Moc se mi také líbilo vrahovo oslovení Columba "Columbe...", a což Columbo reaguje: "Ale já nejsem Columbus, pane..." Třešničkou na dortu je pak opilý děda Komárek v baru, když zpozoruje Columba v akvárku s onou sličnou mořskou pannou (ta ovšem patří k inventáři). Nejdřív nemůže věřit svým očím, ale pak to vezme jako fakt a začne se zubit... Scéna s japonským zahradníkem je "bit rasist", ta by už dneska asi neprošla, zvlášť s tou "ťing ťong" hudbou v pozadí :D  Ale jinak je to velmi zdařilá epizoda i technicky, dobrá režie a kamera. A oproti předchozí epizodě tato nepostrádá humor. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní a zároveň i závěrečnou píseň nazpívala Shera Danese, skutečná manželka Petra Falka, která v tomto dílu hraje postavu Trish Fairbanks. Píseň se jmenuje "Closer". (Billie777)
  • V roli muzikanta se ve filmu objevil hudebník Richard Wayne Penniman, znamý pod uměleckým jménem Little Richard. (Gabrielle)
  • Columbo (Peter Falk) říká, že za dobu, co své auto má, stahuje střechu poprvé. Se staženou střechou však jezdil již v díle Columbo: Past (1972) a také Columbo: Nebezpečná hra (1973) . Technicky má ovšem pravdu, protože se nejedná o stejné vozidlo, jako ve starších dílech. Studio NBC vůz po ukončení původního seriálu prodalo a studio ABC pro nové série pořídilo dva jiné vozy, druhý sloužil jako náhradní. (Drom)

Reklama

Reklama