Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ó ano, úžasné etudy na téma pocit vlastní výjimečnosti a nadřazenosti, ale to vyšetřování okolo...pokaždé, když Columba opakují, dávám tomuhle dílu šanci, aby mě přesvědčil, že to není příliš překombinovaná haluz, ale ještě se to nepovedlo. 50%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden vůbec z nejlepších dílů. Dva studenti zabijí svého profesora, kterým jim hrozil vyhazovem. Studenti jsou přesvědčení o své genialitě, jejich rodiče jsou mocní a dělají z Columba idiota. Navíc se kouzelně navážejí do Columbových základních pomůcek, bez kterých by asi žádný zločin nevyřešil - do jeho auta a omšelého kabátu. "Jen se smějte holenkové" ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý díl, ve kterém mě nejvíce naštvali ti dva blbci, kteří po tak chytřě vymyšlené vraždě navedli Columba na svoji stopu. To se jim fakt nepovedlo! :) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z TOP dílů tohoto úchvatného seriálu. Studenti zabyjí svého profesora a myslí si, že provedli tu nejgeniálnější vraždu, navíc dělají z Columba idiota a myslí si o něm, že ji nikdy nemůže přelstít. To ovšem neznají Columba. Výborný konec, kdy velmi nápaditě dokáže jejich vinu nemá chybu. Pět hvězdiček. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších a nejpromyšlenějších dílů. Proti Columbovi zde stojí dva vychytralí namyšlení cucáci, kteří zavraždili důmyslným způsobem svého profesora. Myslí si, že jim jde Columbo na ruku, ten je však o několik tahů napřed. Závěrečné odhalení nemá chybu, stejně jako tento celý díl. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp) užívám o moc víc, než obvykle. TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby za nic jiného, tak za scénu, v níž studenti pokládají Columbovi dotazy a on jim odpovídá, proč svoji práci vůbec dělá, si tahle epizoda zaslouží maximum. Jenže pak tu jsou i ty momenty jako "Jen se smějte chlapečkové...", kdy si přitroublí studenti z ošuntělého detektiva tropí legraci a netuší, že ona pomyslná smyčka se už dávno, dávno stahuje. Skvělé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooper Redman a Justin Rowe sú prominentní vysokoškolskí študenti, ktorým hrozí vyhadzov z univerzity. Profesor D.E.Rusk im prišiel na ich podvody pri štúdiu a chce ich oboch vylúčiť zo školy. Jeho postoj je nekompromisný. Preto Cooper a Justin zosnovajú rafinovaný plán a profesora zavraždia. Zaistia si nepriestrelné alibi. Sú presvedčení o tom, že spáchali dokonalú vraždu. Lenže majú smolu. Vyšetrovania tohto prípadu sa totiž ujme policajný detektív poručík Columbo. **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůměrný díl a proto mu dávám plný počet hvězdiček. Dobře promyšlená vražda, až do samotného konce jsem nevěděl, jak ji vrahové vlastně provedli. Je úžasné, jak ledový klid si Columbo zachovává i v situacích, kdy z něj pachatelé a otec jednoho z nich dělají naprostého idiota a neschopného amatéra. Scéna, v níž dva zlotřilí studenti napodobují poručíkova gesta a on je vidí přes okno, je skvělá."Jen se smějte, chlapečkové." Ono se nadarmo neříká, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel Columba je taký akosi komornejší. A to aj napriek tomu, že sa odohráva na univerzite, kde by mal poručík pobehovať po chodbách plných študentov a cítiť sa ako slon v porceláne. Postáv je tu však minimum a asi je to k dobru veci, pretože sa môžeme sústrediť na ústredný zločin a jeho vyšetrovanie. Opäť skvele vymyslené a vypointované. Jedna z najlepších častí 90tych rokov. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri výbere častí columbovskej série si pomáham priemerným hodnotením, ktoré musí prevyšovať 80 %. Pri vlastnom hodnotení ma bohužiaľ dosť ovplyvňuje miera "bezdomovectva" Columba, miera prekombinovanosti spáchanej vraždy a krkolomných náhod pri odhaľovaní jej páchateľa. Preto sa pri hodnotení v tomto prípade uskromním s tromi hviezdičkami, ktoré vôbec neznamenajú, že by sa mi táto časť nepáčila. Ale kontrapunkt medzi ošuntelým, ale bystrým poručíkom a zhýčkanými študentmi z dobrých rodín už zachádzal do sociálno-kritickej roviny, pričom ten čierno-biely pohľad na aktérov nebol nevyhnutný. Ale možno aj v ľahkej identifikovateľnosti divákov tkvie časť úspechu columbovskej série. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený Colombo se všemi jeho klasickými nectnostmi. Především je to celé opět naprosto literární. Ve skutečnosti takhle rafinovanou a komplikovanou vraždu může stvořit právě jen autor detektivek, ale ne vrah. Vždyť by stačilo, aby onen profesor přistoupil k autu z jiného úhlu nebo jiným způsobem a byl by mimo dostřel. Jistě, člověk má své naučené návyky které zpravidla nemění, jenže vrah si potřebuje být jistý a tudíž musí případné eventuality vyloučit. Navíc to celé nebere v úvahu všechna drobná zpoždění, počínaje nepochybně ne úplně okamžitou reakcí dálkového zamykání, přes reakci zbraně až po případné zpoždění televizního přenosu a samozřejmě, rychlosti s jakou je člověk schopen stisknout tlačítko. Profesorova hlava přitom byla v kroužku jenom malou chvilku, řekněme vteřinu nebo dvě. Přitom by jistě stačilo, aby dotyční dva studenti přepadli profesora například po přednášce někde na cestě do oné restaurace v kuklách a pak rychle ujeli... Celkový dojem: 70% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec Robert Culp má zde pouze menší roli, ale i tak dá znalým příznivcům této série vzpomenout na tři výborné díly 70. let, ve kterých vytvořil party záporáků. Vzpomenete si? Odpověd viz diskuze. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Když narazím na stopu, jdu po čuchu, dokud případ nevyřeším !! Nic mě nemůže zastavit !!" ;) Úsměvná krimi báchorka o dvou nadmíru inteligentních studentech, kteří nevzali v potaz svá ega ani Columbovu genialitu, založili smrtící požár a tak dlouho přilévali olej do ohně, až v něm sami shořeli jako papíroví draci..;) Jejich usvědčení v hlavní roli s autem poručíkovy manželky se muselo bezesporu líbit, stejně jako tradiční střet staromilce Columba s novými technologiemi..;) Rozhodně jedna z nejpodařenějších epizod s moc příjemným hereckým obsazením i neobvykle štědrým počtem parádních hlášek, pro svůj nezměrný nadhled a vtip, které však zcela vytěsňují jakékoliv napětí, o něž zde však rozhodně neběží, i jedna z mých nejoblíbenějších.. Columbo na univerzitě jasně dokládá největší poručíkovy přednosti, velmi umně a svěže odkazuje na ně i na nejznámější díly, a stává se tak opravdu zručně zpracovanou Swackhamerovou poctou celému seriálu.. "Má smysl pro humor !! - "Já se rád směju !! Když je čemu !!" ;) ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dobře provedená rutina, tentokrát ze studentského prostředí. V tomto díle chybí typické laškovaní Columba se zločinci a jejich vykolejení nervových soustav. Nicméně samotný plán zločinu zkonstruován partičkou studentů nemá chybu......8/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nějakého Columba jsem napsal, že jakmile je vrah nějaký mladý cucák, není to ono. Zde máme dokonce dva cucáky, ale mé tvrzení tu neplatí. Hoši jsou dobrými Columbovými protihráči. Myslí si, jak mají navrch a jak dělají z Columba vola, ale ve skutečnosti poručík dělá voly z nich ("Jen se smějte, chlapečkové"). Je pravda, že kluci to udělali celkem chytře (provedení vraždy se vlastně dozvídáme až při závěrečném odhalení, což je netypické), ale pak už to s vymyšlenými důkazy přeháněli. Povedená epizoda (ale hodnocení okolo 83% by si zasloužily jiné díly, které zde na CSFD mají třeba "jen" 75%). Mimochodem, otce jednoho z chlapců zde hraje Robert Culp, klasický columbovský záporák ze tří starých dílů. ()

Reklama

Reklama