Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze tří nej dílů "nového" Columba (další budiž Motýl a Vražda Rockové Hvězdy). Při vraždě totálně geniální mrazivá atmosféra. Stephen Caffrey měl dostat ve filmovém průmyslu rozhodně víc šancí, protože toho floutka zahrál parádně. Po dlouhých letech se tu objevuje i Robert Culp, sice v kratším cameu, ale i tak je to potěšující. Snad jen konec byl trochu nedomyšlený, ale jinak vše ostatní skvělé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooper Redman a Justin Rowe sú prominentní vysokoškolskí študenti, ktorým hrozí vyhadzov z univerzity. Profesor D.E.Rusk im prišiel na ich podvody pri štúdiu a chce ich oboch vylúčiť zo školy. Jeho postoj je nekompromisný. Preto Cooper a Justin zosnovajú rafinovaný plán a profesora zavraždia. Zaistia si nepriestrelné alibi. Sú presvedčení o tom, že spáchali dokonalú vraždu. Lenže majú smolu. Vyšetrovania tohto prípadu sa totiž ujme policajný detektív poručík Columbo. **** ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Když narazím na stopu, jdu po čuchu, dokud případ nevyřeším !! Nic mě nemůže zastavit !!" ;) Úsměvná krimi báchorka o dvou nadmíru inteligentních studentech, kteří nevzali v potaz svá ega ani Columbovu genialitu, založili smrtící požár a tak dlouho přilévali olej do ohně, až v něm sami shořeli jako papíroví draci..;) Jejich usvědčení v hlavní roli s autem poručíkovy manželky se muselo bezesporu líbit, stejně jako tradiční střet staromilce Columba s novými technologiemi..;) Rozhodně jedna z nejpodařenějších epizod s moc příjemným hereckým obsazením i neobvykle štědrým počtem parádních hlášek, pro svůj nezměrný nadhled a vtip, které však zcela vytěsňují jakékoliv napětí, o něž zde však rozhodně neběží, i jedna z mých nejoblíbenějších.. Columbo na univerzitě jasně dokládá největší poručíkovy přednosti, velmi umně a svěže odkazuje na ně i na nejznámější díly, a stává se tak opravdu zručně zpracovanou Swackhamerovou poctou celému seriálu.. "Má smysl pro humor !! - "Já se rád směju !! Když je čemu !!" ;) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ukáže žákům v praxi, jak vypadá vyšetřování vraždy. Jejich učitel jim ukáže, jaké je to být mrtvolou. A dva jejich spolužáci jim ukážou, že genialita fakt souvisí s bláznovstvím. Jejich plán sice byl téměř geniální, ale blázni nepočítali s Columbem. Věru, opět jeden z těch fakt dobrých dílů. A ten konec, kdy do garáže přijede zelené auto, kluci radostně poskočí, že jim to vyšlo, a najednou je vše jinak... 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Colombo (Peter Falk) na začiatku prednášky spomína, že v jednom prípade odhalil vraha na základe odtlačkov zubov v žuvačke, ktoré sa zhodovali s odtlačkami zubov na kúsku syra, ktoré vrah zanechal v kancelárii obete. Išlo o prípad, ktorý sa udial v epizóde Na programe vražda (1990). (AxelWers)
  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama