Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný telepat, ve skutečnosti jen zručný iluzionista a zkušený podvodník Elliott Blake, si žije na vysoké noze díky štědrým dotacím parapsychologického institutu. O jeho domnělé schopnosti mají zájem též tajné služby. Jejich agenti si ovšem Blakea hodlají důkladně prověřit. Proto si najmou experta na odhalování kouzelnických triků Maxe Dysona. Nikdo netuší, že oba muži se znají z minulosti a mají nevyřízené účty. Když Dysona v dílně zabije jeho vlastní gilotina, určená pro kouzelnické vystoupení, vypadá to jako nešťastná náhoda. Jenže detektiv Columbo správně usoudí, že tady něco nehraje. A je pro své přesvědčení odhodlán nasadit do smrtícího nástroje i vlastní krk… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V hlavních rolích Columbo, gilotina a kouzelníci. Atraktivní prostředí, perfektní záporák Anthony Andrews a vynikající závěrečná scéna. Poručík musí mít opravdu pevné nervy :-). 85%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Columbovka z přelomu 80. a 90. let. Novější epizody už nemají tu správnou atmosféru, ale je nutno dodat, že tímto dílem začal restart seriálu hodně povedeně. Jedinou slabinou této krvavé podívané, je neslaný/nemastný záporák (ale to bude od teď problém většiny dílů), jinak je to skvělá podívaná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falošný telepat Elliot Blake je vrah. Poručík Columbo z oddelenia vrážd, los angeleského policajného zboru, ho musí odhaliť. Mám rád tento typ detektívok, kde už od začiatku divák vie, kto je zločinec. Tým pádom sa netreba sústrediť na odhalenie páchateľa, ale pozorne sedovať inšpektora ako ho usvedčí. Columbove metódy sú účinné a nápadité. Roztržité, zbrklé vyšetrovanie, nedbalý vzhľad a buranské správanie jú jeho mimikry pod ktorými stále bdie ostražitý, cieľavedomý, neúnavný, inteligentný detektív. *** ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátkem a průběhem lehce podprůměrný díl vynáší do Columbovského průměru závěrečná část, ve které je vrah lišácky nachytán. Jako vždy šmrncovní poručík si vychutnal vraha se vším všudy. Výběr kouzelnického prostředí je originální a jako obvykle do něj byl vtisknut náležitý a napínavý děj. Při této příležitosti bych se také chtěl trochu zastat toho, že takové kriminálky, u kterých divák zná vraha mohou být velmi slušné. Ovšem jen když se dobře natočí, což je případ Columba. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také vynikající díl. To, s tou gilotínou mně úplně dostalo. V Columbovi se mi líbí to, že vždycky poodkryje něco nového, tentokrát kousky a fígle mágů a iluzionistu. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je frajer. Proto, aby odhalil vraha, musí v tomto díle přichystat nebezpečnou past, kde mu jde dokonce o život. Nebo ne. Opravdu je tak mazaný, že dokáže proniknout až do myšlenek telepatického vraha? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbovi myseriózna atmosféra neskutočne sluší, diely s kúzeľníkmi a diely, ktoré sa hrajú s nadprirodzenom, patria k najzaujímavejším. Priebeh tohto dielu je veľmi napínavý, dostane sa pod kožu a netrpezlivo čakáte, s akým tromfujúcim trikom príde poručík voči silnému súperovi. Ten je pravdupovediac najslabším článkom, pretože pri ňom príliš poručík riskuje a aj keby mu to nevyšlo, ako by vrah unikol? Nečakal, že by mohla byť vonku polícia? Napriek tomu a hlavne vďaka Columbovej telepatickej seansi je to za päť. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhšom čase ďalšia epizóda, ktorej môže dať štyri hviezdičky. Pomalší rozbeh nie je prekážkou, ak dej graduje až do brilantného záveru. Veľmi pozitívne hodnotím, že Columbovské nectnosti sa obmedzili na baloňák a cigaru. Parapsychológia a kúzelníctvo tvoria dostatočne atraktívne prostredie a ako bonus sa aj veriaci diváci presvedčia, že všetko je klam a rozdiel medzi klamármi (teda kúzelníkmi a mágmi) je iba v ich šikovnosti prezentovať svoje klamstvá ako niečo z kategórie záhadného a nevysvetliteľného. Verím, že sa mi ešte podarí vidieť nejaké ďalšie epizódy, ktorým dám viac, ako obligátne tri hviezdičky. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Hezký díl, "o tym žádná", ale přecejen je až moc vypočítaný na efekt, což celou tu taškařici trochu sráží. V reálu by si podobnou věc s gilotinou normální člověk mnohokrát rozmyslel... Celkový dojem: 70% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slušném úvodu završeným vraždou a stylovém uvedení poručíka na scénu, snímek naprosto ztratí tempo a jen tak volně doklopýtá k nějakému konci. Zkrátka karty byly rozdány pro daleko lepší partii, avšak pokud máte rádi kouzla, můžete si s klidem nějakou tu hvězdičku k mému hodnocení přidat. Mimochodem trik s gilotinou proběhnul již v díle KOUZELNÉ ALIBI (1976). ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka má podobnost jako s případem kouzelníka. Nicméně vydušení zločincem jde Columbovi v tomto díle perfektně. Na škodu určitě nový vizuál a taková ta novota. Staré díly měly větší kouzlo......7/10 ()

RAiken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů Columba, který tentokrát zavítá do prostředí "telepatů". Navíc by z Columba mohl být skvělý kouzelník, protože vždycky přijde na všechny triky. ()

Reklama

Reklama