Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herecká a manželská dvojice Nicholas Frame a Lillian Stanhopeová je v londýnském divadelním světě pojem. Oba se spolu pokoušejí o další úspěch v klasickém Shakespearově dramatu Macbeth. Dostanou se však do sporu s divadelním producentem Rogerem Havershamem – a během ostřejší roztržky jej Lillian náhodou usmrtí. Manželé odvezou Havershamovo tělo do producentova domu a vyrobí falešné stopy, aby vše vypadalo jako nešťastná smrt vlastním přičiněním. Tou dobou však na návštěvu Scotland Yardu přijíždí americký detektiv poručík Columbo. A na rozdíl od londýnského kolegy, vyšetřovatele Williama Durka, má na oba herce několik všetečných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si vyjel do Londýna podívat se, jak že to v tom Scotland Yardu geniálně řeší. Sherloci jsou ovšem v koncích, když je zabit sir Roger Haversham, producent Macbetha. Za vším stojí dva herci, kteří měli hrát hlavní role a stali se z nich milenci. A jelikož herečka byla milenkou sira Havershama a jelikož ten jim na to přišel, nastal problém. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si s herci začíná velice často - snad proto, aby měl k mání opravdu rovnocenné soupeře, kteří jen tak nepanikaří. Tady konfrontace angličtí gentlemani versus americký neohrabanec dopadá zcela jasně pro losangeleského poručíka. Scotland Yard se svými zcela novými metodami si na moc nepříjde. Dokonce hlavní superintendant působí chvílemi jako omezenec a chvílemi jako neškodný páprda. Film obsahuje jednu klasickou "vyděračskou" zápletku. A pointa je od Columba velmi, ale velmi škaredá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle dil se fakt poved. Sice tu neni tak promakany patrani a je to spis takova komedie, ale vubec to nevadi. Columbo se furt mota po Londyne jak hovado, kazdyho otravuje, ale nakonec jako vzdy pripad vyresi. Navic tu je dost dobra hudba a zaporaci jsou taky cool. Jeden z tech nejlepsich dilu. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že je poručík Columbo detektiv par excelance víme všichni. A zde se přesvědčíme, že i Anglie je na něj malá. V Londýně na dovolené řeší dvojnásobnou vraždu a má hned dva pachatele. A tak jako vždy si s nimi poradí se šarmem sobě vlastním. Pěkný díl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo v netradičním prostředí - v Londýně - prokáže, že LAPD v ničem nezaostává za Scotland Yardem a že jeho dotěrnost přináší sladké plody. Solidní díl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidanou hodnotou tu je jedinečné prostředí ucamraného Londýna. Každý seriál ožije, když vyjede mimo svoji zahrádku. Ovšem samotné gró Columbovek (promyšlený a na první pohled dokonalý zločin) dostalo řádně na frak. Vrahové konali zlo v souladu s názvem filmu, tedy s dýkou v mysli... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najslabších dielov prvých rokov Columba. Prostredie Londýna a divadelnej scény je super, lenže chýba viac premyslenejší dej, charizmatickejší podliaci a údernejšia pointa. Tá je pravdupovediac asi najhoršia, akú som v Columbovi zažil. Tieto narafičené finty mi príliš nevoňajú, Columbo tu dosť riskoval a ja ako vrah by som povedal, že to na mňa narafičil a nech mi dokáže opak. Časť v Londýne mala mať atmosféru podobnú, ako film Sleuth. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S dýkou v mysli je v poradí 22. epizóda z Columbovského seriálu, ktorú som si pozrel. Pri ich sledovaní som stále vyčerpanejší a ťažko zvládam nielen bezdomovecké výstupy Columba, ale aj jeho idiotské pobehovanie s fotoaparátom v tejto epizóde. Veľmi som rozmýšľal, či nedám iba dve hviezdičky, ale najrozumnejšie asi bude, keď na ďalšie, dosiaľ nepozreté, epizódy už nebudem zvedavý. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo jako mírně zřeštěná komedie? Proč ne. Jen toho bláznivého pobíhání s foťákem je tolik, že už to přestává být vtipné.Dvojice "vrahů" tentokrát detektiva převálcuje energií i vynalézavostí, naštěstí si čacký americký polda jakž takž napraví reputaci závěřečnou fintou. Jinak spíš takový columbovský průměr. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý správný detektiv evidentně musí vyřešit alespoň jeden případ na dovolené... Columbo v Londýně je samozřejmě okouzlující, ovšem jinak je epizoda "S dýkou v mysli" spíš slabší kousek, selhávající (ostatně jako vždy) především na slabém scénáři. Člověk téměř žasne, co všechno ještě dokážou scénáristé vymyslet... Za všechny nepravděpodobné nesmysly samozřejmě to až příliš snadné vloupání do muzea voskových figurín. Mimochodem, když vosková hlava spadne z výšky cca 1,5 m z police na zem, to se na ní ten pád vážně nijak neprojeví? ... Možná kdyby chtěli tvůrci mít Columba méně zábavného, udělali by lépe... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K vraždě dojde zcela náhodou a dvojice záporáků je nucena improvizovat. Podaří se jim zahladit stopy a zbavit se mrtvoly. Snad by jim to i prošlo, ale to by nesměl do Londýna právě přiletět Columbo. Ten záhy tuší odkud vítr vane a tak zbývá předložit jen pádný důkaz... Jinak zbytečně dlouhá stopáž okolo 100 minut a slabá pointa. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel je zaujimavy tym, ze sa odohrava v netradicnom prostredi Londýna, kde Columbo pôsobi ako ryba na suchu, co prinasa viacero vtipnych situacii. Vrahovia su tentoraz dvaja a da sa s nimi sympatizovat, kedze k vrazde doslo nahodou. Preto mi nesedela k charakteru vraha ta druha vrazda, ktoru sme ani nevideli. Ale aj tak ich Columbo nakoniec usvedci podlym trikom a predtym ich este trochu klasicky podusi. 7/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zajímavé na tom je, že se tvůrci odvážili točit až v Londýně a jak jinak, než to skloubit se Shakespearem. Po dvanácti dílech je to asi nejslabší případ, kdy nevidíme to typické Columbovo vytáčení zločinců. Je to docela banální a náhodné více než obvykle. Docela nuda......5/10 ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, Honor Blackmanová ještě lepší než v Goldfingerovi! Jinak vtipné je, že (SPOILERY!) zhruba ve dvou třetinách se vrazi pokusí o něco, co by se dalo přeložit jako "hodit vraždu na zahradníka" - přesně tuto roli má totiž v anglosaských zemích "butler". ()

Reklama

Reklama