Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Semínko pochyb (S01E03)

(epizoda)
  • Česko Pohled z moře (více)

Obsahy(1)

Mladá rozvedená žena Helen Stewartová se stane náhodným svědkem vraždy, když na výletě plachetnicí zahlédne skrz okno nedalekého domu muže v županu, jak vystřelí do člověka v uniformě. Ohlásí věc policii, avšak poručík Columbo, jenž je pověřen vyšetřováním, nenajde v označeném domě ani zbraň, ani mrtvolu, ani stopy po vraždě. Věc je o to choulostivější, že podezřelým je slavný válečný hrdina, generál Martin Hollister. O několik dnů později je však na pláži nalezena mrtvola poručíka Rogera Duttona. Potíž je, že Helen se mezitím s generálem spřátelila a sama začala pochybovat, zda tehdy opravdu viděla vraždu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se doposud neodhalený viník příliš intenzivně věnuje budování alibi, začne budit podezření - tak už to chodí nejen ve světě zločinu.. Byť je způsob usvědčení pachatele tentokráte velmi prostý, ta Columbova latentní neúcta k autoritám mně nikdy nepřestane imponovat.. P.S.: Poručík na projížďce lodí nejen svou nazelenalostí naznačil, že není z Kryštofovy mořeplavecké větve - nechybělo mnoho a klíčovým důkazem nebyl revolver s perleťovou pažbou, nýbrž šavle.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když dovolíte, paní Waltersová, zafixuju vám zadek. Opět vynikající díl z dokonalé první série. V roli vraha se objeví další slavný herec, Columbovým soupeřem je tentokrát elegantní záporák Eddie Albert (je výborně nadabován Otakarem Brouskem st.) a v jedné z hlavních rolí se objeví i Suzanne Pleshette, která si zahrála ve slavném Hitchcockově filmu Ptáci (1963). SEMÍNKO POCHYB, patří díky skvělým hereckým výkonům, hudbě i zajímavé atmosféře, k mým nejoblíbenějším Columbovkám a postupem času tento díl řadím dokonce na úplný vrchol. Neznám lepší věc na deštivou neděli, výborná oddychovka s úžasným dabingem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv svoji úpravou oděvu vypadá jako rozestlaná postel, v hlavě má poručík ustláno jako málokdo. Semínko pochyb je epizoda s dobrým případem, kdy je vrahem člověk, u kterého je takřka nepředstavitelné, že by mohl někoho zabít. Zpočátku je dokonce i sám Columbo na pochybách... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je na Columba hodně velká slabota. Na kolika věcech poručík svého nového kamaráda nachytal? Na jednu jedinou, a to ještě dost pofidérním způsobem. Oproti čtyřem předcházejícím dílům je Semínko pochyb chudé, jako kostelní myš. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 74%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: zaujali mě herci a z počátku obtížné dokazování zločinu, vlastně ani divák si ze začátku nemůže být jist MÍNUS: možná jen nepřirozeně uspěchaná naivita hlavní ženské postavy./// Shrnutí: Po dlouhé době jsem čistě náhodou zhlédl začátek tohoto dílu a ihned upoutal moji pozornost. Vlastně se jedná o jeden z prvních dílů, tak se budu tvářit že inspektora Columba neznám a budu se tiše těšit z jeho vyšetřování. Myslím si že Eddie Albert je zdatný protivník, který to měl dobře naplánováno. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastne ani nemám čo vyčítať, všetko je správne namixované a vyriešené, avšak táto časť nepatrí medzi moje najoblúbenejšie. Racionálne to zdôvodniť nedokážem, rovnako ako páchateľ svoje chovanie, pretože ak by rozmýšlal menej emocionálne a dal viac na logiku, nikdy by ho poručík nedostal. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Semienko pochýb nepatrí medzi výnimočné časti columbovskej série. Z dôkaznej núdze pomôže Columbovi iba odhalenie dôležitej povahovej črty generála Holistera. Takže jediné prekvapenie mi prinieslo iba zistenie, že túto časť som nehodnotil ani nekomentoval. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah je sice chladnokrevný nebojsa, ale příliš tlačí na pilu pokud jde o jediného očitého svědka, takže s ním Columbo nemá zase až tolik práce. A to bez ohledu na to, jak rozestlaně vedle elegantního lumpa vypadá. Dokonce si stihne i zarybařit. Vedle obvyklých rekvizit a obvyklých hlášek (dá-li se to u pátého dílu tak říci) se objevují první jikřičky humoru na téma Columbových typických znaků. O fous slabší než předchozí díly, ovšem stále vysoko nad průměrem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na mě jsou ty colombárny moc ukecaný, a taky inspektorův úsudek trochu nechápu. Trochu moc. A nezmění na tom ani původní dabing z 1975 s Petrem Haničincem a Vilémem Besserem. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsou muži poručíku, co netouží vypadat jako rozestlaná postel." Další z řady výborných dílů 70. let, které dokáží i dnes spolehlivě pobavit. stopáž okolo 70 min. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaciatok je super. Ulisný general zabije svojho kumpana, ale problem je, ze ho pri tom niekto videl. Napriek tomu sa mu to podari zakamuflovat. Lenze potom to zacne byt otravne tym jak sa vrah neustale snazi presvedcit svedka, ze vlastne videl nieco ine a az prilis podozrivo si buduje svoje alibi. Na vyriesenie tohto pripadu by nebol potrebny ani bystrý Columbo. Riesenie by muselo buchnut do xichtu aj nejakemu novacikovi. 6/10. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od prvních dvou epizod má tento případ svižnější úvod a než se nadějete, je poručík Columbo opět na scéně. I padouchovi se konečně opět navrátil svérázný styl a příjemná změna slunného prostředí taktéž seriálu prospěla. Případ však nikterak zamotaný nebyl a ta rádoby romantická omáčka okolo byla na můj vkus spíše otravná. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak někteří píšou, že je to slabší díl. Usvědčení z vraždy bylo slabé, ale celou dobu jsem na to tento díl koukal tak, že je odlišný tím, že Columbo vyšetřuje případ a ještě se nenašla mrtvola. ()

Reklama

Reklama