Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Bart Keppel je odborníkem na výzkum lidské motivace a také na podprahovou reklamu, tedy na ovládání mysli s pomocí nenápadně podsouvaných informací, kterých si divák není vědom. Právě tímto způsobem Keppel přiměje svého nejdůležitějšího obchodního klienta Vica Norrise, aby v určitou chvíli opustil promítací sál s Keppelovou prezentací. Zatímco ostatní diváci si myslí, že Keppel živě komentuje promítaný film, muž Norrise v předsálí zastřelí. Norris s ním totiž chtěl ukončit spolupráci. Vyšetřovatel poručík Columbo rychle pochopí, kdo je vrahem. Aby však Keppela usvědčil, bude proti němu muset použít jeho vlastní metody... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl. Poručík Columbo vyšetřuje vraždu, kterou spáchal arogantní nadutec dr. Burt Keppel, důstojný Columbův protihráč. Columbo ho nakonec odhalí jeho vlastní zbraní. Zajímavostí v tomto díle je spostu, ty největší jsou podprahové vidění a zveřejnění Columbova křestního jména. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp potřetí. Další klasický díl ze 70. let a určitě jeden z těch úplně nejlepších, kde hlavní padouch spáchá chladnokrevně hned dva zločiny a má dobře promyšlený vražedný plán. V hlavní roli Peter Falk, Robert Culp a podprahové snímky. P.S. Když jde dokror Keppel zabít promítače, v kině právě běží Eastwoodův snímek Tulák z širých plání (1973). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Columbovi je krásné, že má víc epizod než rok týdnů a stejně se v každé z nich dá najít něco, co ta předešlá neměla. Za to tady je to pořád stejné. Pod každým filmem o poručíkovi se to hemží spoilery, jako by šlo o setkání tuningářů, a já si tak předem nemůžu přečíst vůbec nic, i kdybych nakrásně chtěl, protože bych vás potom asi musel bacit po kebuli... Ale že já vůl se pořád divím, spíš bych si měl konečně začít zvykat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa jedna z vôbec najlepších častí. Prekvapí už aj nápadom na uskutočnenie vraždy, ktorý sa javí ako značné riziko a v podstate blbosť, ale nakoniec to vyjde. Samotné odhalenie vraha je potom priam lahôdkové, už len z pohľadu dolapeného vraha. Ten si musel dať vo väzení poručíkov plagát na stenu a tam do neho hádzať šípky a zároveň ho neskonale obdivovať. My už sme tak zblbnutí, že nám netreba dávať podprahové zábery do filmov, my si tie brutálne predražené pukance kúpime ešte pred vstupom do sály a dobrovoľne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prehliadka columbovskej série na TV Barrandov mi okrem iného prináša trpké poznanie, že pôvodné nadšenie nad každým dielom série, nahrádza po štyridsiatich rokoch pocit trápnosti nad stereotypom postavy poručíka Columba. U neho rozlišujem iba dve polohy - jednu štandardnú, na ktorú som zvyknutý a ktorá mu priniesla popularitu a druhú, v ktorej charakteristické prvky postavy preháňa ad absurdum. Poručík newyorskej polície potom vyzerá, ako posledný bezdomovec z bratislavskej hlavnej stanice s cigarou ako prejavom bezohľadnosti. Ani Schimanski z Miesta činu nebudil dojem elegána, ale udržal charakteristiku postavy v únosných medziach, čo sa Petrovi Falkovi vždy nepodarilo. V tomto diele napríklad pri nechutnom kŕmení sa kaviárom. Ale všetko ostatné bolo nadštandardné, takže som pri opakovanom sledovaní pridal hviezdičku, lebo kaviár nemôže určovať hodnotenie. ()

codeas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu vychytralý vrah co má velmi dokonalý plán. Vše nakonec zhatí důsladný inspektro Columbo. Pokud vás zajimá téma o podprahovém vidění, není nic lepšího než právě tento díl.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět z bravurních dílu, kde je vrah dopaden svoji vlastní metodou. Celý díl je o tématice, která nás nyní ovlivňuje více, než tehdejší dobu, i z tohoto pohledu poutavé......9/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp ako zaporak po tretikrat a naposledy a konecne z toho vznikol skvely diel. Tentokrat si zahral slizkeho zaporaka takym neotravnym spôsobom a bolo potesenim sledovat ako sa s nim Columbo pohrava a finalne odhalenie bolo grandiozne. Tentokrat ani Columbo poriadne netusil ako vrah zabijal a musel na neho pripravit skvelu pascu. 8/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp jako vrah potřetí a dost možná je toto jeho nejlepší vystoupení v Columbovi (ne že by ta předchozí byla špatná). Plán měl vrah dobře naplánovaný a promyšlený, ale nakonec ho Columbo dostal jeho vlastní zbraní. U starších Columbů se celkem často stává, že vraha někdo odhalí ještě před poručíkem, vydírá ho, a tak máme uprostřed epizody i druhou vraždu. Zde je to opět, ale vůbec to nevadí. P.S. Ta záležitost s Columbovým křestním jménem je jeden velký OMYL! Ted není Columbovo jméno, jedná se o chybu v českém překladu. V originále ten kolega na Columba volá jakousi zkráceninou slova "lieutenant" (poručík). To slovo zní jako "tenant" či "tent", ale Ted to opravdu není... ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

výborný záver... na fotky poručíka "čmuchajúceho" vo vrahovej kancelárii len tak nezabudnem :) aj keď pochybujem, že podprahové zábery by fungovali až tak spoľahlivo... A myslím že toto je JEDINÝ DIEL, kde zaznie aj Columbovo krstné meno (alebo jeho náznak, pretože údajne sa jedná o chybu v preklade) - Columbov kolega na neho dva krát zvolá (v českom znení) "Ted", v anglickom znení ak som dobre rozumel, "Teddy" (čiže Theodor alebo Edward), ale môže to byť aj tá skrátená skomolenina slova "lieutenant"... oficiálne sa vraj volá "Frank" :) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Columbo-Signature2-bright.PNG ()

Reklama

Reklama