Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý televizní kuchař Dexter Paris se nesnáší se svým bratrem-dvojčetem Normanem, sucharským bankéřem. Oba se shodnou snad jen v tom, že jsou proti sňatku svého strýce Clifforda s mnohem mladší dívkou Lisou Chambersovou. Oba by tím totiž přišli o možnost zdědit jeho značný majetek. Jeden z obou bratrů proto Clifforda zavraždí, a to s pomocí elektrického mixéru, vhozeného do vany. Poté tělo přenese do strýcovy soukromé tělocvičny, aby vše vypadalo jako smrt v důsledku srdečního záchvatu. Vyšetřovatel poručík Columbo správně pochopí, že došlo k vraždě. Má však před sebou dva podezřelé, kteří nejen že měli stejný motiv, ale dokonce úplně stejně vypadají... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postupne si uvedomujem, že jednotlivé diely Columbovskej série hodnotím podľa miery toho, ako Columbo preháňa svoju neokrôchanosť, odpornosť a správanie mentálne retardovaného bezdomovca. Chápem, že kontrapunkt medzi takýmito prejavmi a brilantným úsudkom detektíva tvorí nosný pilier celej série, len miera by nemala byť prekračovaná. Nakoniec ide o poručíka losangelskej polície. V tomto dieli bola moja tolerancia porazená hneď na začiatku a ja som dokonca sympatizoval s pani Peckovou. Aj ako dlhoročný fajčiar by som nezniesol, aby mi ktokoľvek vliezol do bytu so smradľavou cigarou. Ale to iba na okraj. V tomto dieli mi prekážala aj prekombinovanosť celého príbehu, takže som pri rozuzlení nepodľahol úžasu, skôr úľave, že to už skončilo. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Landau zde hraje dvojčata - rozmařilého playboye Dextera Parise a konzervativního bankéře Normana. Oběma vadí, když si jejich strýc chce vzít mladou ženu. Strýček skončí ve vaně s elektrickým mixérem, vše ovšem vypadá, že zemřel na srdeční příhodu. Který z těch dvou to byl? Myslíte, že na to Columbo nepřijde? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově dost nabitý Columbo - dokonce s několika zvraty a galerií zajímavých postav - pouze ta upjatá paní Pecková nepůsobí příliš přirozeně. Velice roztomilé je i Columbovo kuchařské vystoupení - jako by si na chvíli se svojí obětí prohodil role. ()

monolog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako obvykle neúnavný buldog Columbo utahá zloděje. Na tomto seriálu mě vždycky rozesmívá, že i na první až pátej pohled nehoda je vždycky odhalena jako vražda a i pachatel nemá moc šancí z policejního stisku vyjít bez odsouzení. Další díl, kde kdyby se pachatel nepodřekl na konci, žádnej soudní zástupce by proti němu obžalobu nevznesl. Ovšem tento díl je oproti většině ostatních (čili všechny, co jsem viděl a nebylo jich málo ;) překvapivej svým rozuzlením. Columbo totiž na konci odhalí pachatele, o kterým neměl divák ani potuchy a tak se to detektivce přeci jen dost přiblížilo. Columbovo projevování se jako idiot podle mě nemůže být hraný, nebo s postupem času rozhodně není. Ten chlap je jak slon v porcelánu naprosto všude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Abych pravdu řekl, myslím, že jsem sem přišel zatýkat." Vandráka Columba je těžké oblafnout, když mu mokré mýdlo, vlhký ručník, infarkt na rotopedu a identičtí bratři nedávají smysl. Já se přitom tradičně pobavil, ale musím smutně konstatovat, že z této "ďábelské" smyčky by pachatele pravděpodobně vymotal i obhájce bez licence. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve "Dvojitém šoku" nejde ani tak o překvapující pointu, jako spíše o usvědčení a... Nebudu prozrazovat v tomto díle je hodně zvratů. A Columbo se předvede i v kuchařské show :-). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt tady té uječené služebné, bylo by to za plný počet, protože Martin Landau (např. Ed Wood) si tady střihl skvělého Columbova protivníka a oba zde doslova zazářili (tedy až na tu šlichtu, kterou spolu ukuchtili v televizi). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejně vtipný Columbo, neboť se k němu pro jednou někdo skutečně chová podle toho, jak vypadá a působí na nové lidi. Neobyčejně vtipná je rovněž nápaditost uživatele panlorenc, bez jehož komentářů k jednotlivým epizodám by to snad už ani nebyl Columbo... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si na doby dávno minulé, keď sme bývali s babkou v spoločnej domácnosti. Bolo to ešte v 80tych rokoch a keď išiel v televízii Dallas, prijímač išiel na plné pecky, že aj v dome oproti vedeli, čo sa v seriáli deje. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by náhodou vypadol vtedy prúd. Chudák Columbo to zažil na vlastnej koži a nezávidím mu. Dávam mu zato plný počet hviezdičiek. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo opět v plné síle, tentokrát s dvojitou podporou skvělého Martina Landaua. Napětí, Columbovy tradiční fígle, otázky na tělo, k tomu jako bonus skvělá kuchařská show. Servíruje se zkrátka columbovská lahůdka a srdce gurmána může být spokojeno. Zejména, když je tentokrát jednou z netradičních ingrediencí i nečekaný zvrat. Tedy prvek, který se u Columba neobjevuje zase tak často. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavostí tohoto dílu je rozhodně skutečnost, že do poslední chvíle s určitostí nevíme, kdo je vrahem. Navíc mnoho vtipných momentů - ať už Columbo vs. paní Pecková nebo Columbo vaří před kamerami v tv pořadu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepsich dielov v ktorom nevieme, kto je vrahom, kedze podozrivi su dvaja. A to dvojcata v podani skveleho Martina Landaua. Komedialnu stranku zase zabezpecuju sceny s upjatou pani Peckovou, ktora neznasa Columba a zabavne kucharske vystupenie. Vysledkom je skvely diel s brilantnou pointou. 10/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zinscenovaná vražda a hned na počátku to vypadalo na velmi povedenou typickou zápletku. Nakonec se z toho vyvrbilo nečekané překvapení, u jakých v Columbovkách nejsme zvyklí. Landau je v dvojroli parádní.......9/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak 90%. Martin Landau byl ideální volbou do dvojrole dvojčat, výborně zahrál jak upjatého obchodníka a zároveň televizní hvězdu, která si vlastně pozve i Columba do své show. A nejen v této scéně Peter Falk opět ukazuje, že je velmi nadaným komikem. Například jeho srážky s paní Peckovou by se trochu přehnaně mohly přirovnat k dvojici Closeau-Dreyfus. Pointa vlastně dokazuje nejen to, že nás skvěle balamutil režisér a především zmiňovaný Landau, ale že se nejedná o zas až tak typickou epizodu. ()

Reklama

Reklama