Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo ví, proč mám tenhle díl tak ráda. Líbil se mi nápad s vycvičením psů na zabíjení a vůbec celej ten způsob zneškodnění soka v lásce, ale taky mi přijde, že Nicol Williamson oplývá vskutku nadměrnou dávkou chladného záporáckého charizmatu, navíc je to zapálený filmový nadšenec jako my všichni, ne? K tomu jako bonus mladá Kim Cattrall. Mimochodem, jestli někdo z vás viděl kultovní Excalibur z roku 1981, pak vězte, že Merlina si zahrál tentýž herec, který tady vraždil. Jenom nenosil železnou čepičku. Být ta vražda o krapínek promyšlenější, dala bych za 5*. Rosebud... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi moje jednoznačně nejoblíbenější epizoda, na kterou jsem se (ještě před nástupem DVD) v televizi pokaždé nejvíc těšil. V roli padoucha se tentokrát představí vynikající Nicol Williamson (Excalibur), který zde jako vražednou zbraň použije dva dokonale vycvičené dobrmany. Moc se mi líbí celé provedení zločinu (i když nám později Columbo ukáže, že plán měl několik nedostatků), scéna, ve které psi v klecích zareagují na hlas na pásce i závěrečný kulečník, kde poručík tahá ze stolu důkazy, aby nakonec vraha ještě jednou úžasně přechytračil. Naprostá lahůdka. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém se zprvu mírumilovní dobrmani stávají vraždícím nástrojem jsem viděl dvakrát. A zařadil bych ho mezi ty povedenější. Jako obvykle všemi mastmi mazaný Peter Falk, pomocí svého talentu a všímání si maličkostí, vyřeší - jak sám v tomto díle tvrdí - skutečně jednoduchý případ. Ovšem shodneme se, že nebyl zase tak jednoduchý. Vrah měl zajisté originální způsob vraždy. Ze záverečné scény, kdy si dá Columbo s vrahem partičku kulečníku a zároveň ho obviní z vražy, jsem byl opravdu nadšený. Paní Columbová může být na svého manžela pyšná! :-D ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by řekl, že pouhý telefonát může vraždit? Poručík Columbo přijde na kloub i tomuto případu. Závěrečné odhalení se psy a vyjmenování chyb, kterých se vrah dopustil, nemá chybu. Rozhodně nadprůměrný Columbo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mám problém s dielmi, kde poručík pri usvedčovaní vraha dáva do stávky svoj vlastný život. Znova sa musím pýtať, či vrah neráta s tým, že vonku môže čakať polícia. Okrem toho ale nie je príliš čo vyčítať. Znova skvele napísané a vymyslené so skvelým záporákom. Na rozdiel od kúzeľníckeho dielu s gilotínou, kde sa tiež extrémne riskuje, nedávam za päť, nie je to až tak emocionálne silné. Tak za to ekg a pekné psy zvyšujem na plný počet. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už som tento diel kedysi videl a dnes som si iba overil, že mu môžem dať štyri hviezdičky, pretože patrí k menšej časti celej série, ktorú považujem za mimoriadnu. Celý príbeh bol zaujímavo vystavaný a ešte zaujímavejšie bolo odhaľovanie zločinu krôčik po krôčiku. Zaujal ma nielen charizmatický zločinec, ale aj niektoré epizódne postavy (cvičiteľka psov). A samozrejme zbierka filmových artefaktov, ktorá poteší nielen obdivovateľa Občana Kanea, ale každého filmového fanúšika, ktorý sa neobmedzuje iba na tvorbu z tohto storočia. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší díl z celého seriálu, provedení celého zločinu, hlavně finta s dobrmany, je excelentí. Pachatel je psychiatr, který Columba neustále rozebírá a myslí si že má navrch, ovšem na konci ho Columbo brutálně převeze. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférický úvod příjemně naladí, následuje vražda s použitím originální "vražedné zbraně" a poručík je vzápětí na scéně. Tentokrát záporák (Nicol Williamson) zanechá hodně stop, ale i tak je to velice příjemná podívaná s nádechem starých časů.. Bonusem navíc je jedna z prvních tv roliček pro půvabnou Kim Cattrall. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku podobný případ, kdy psycholog hypnozou přes telefon donutí ženu spáchat sebevraždu Možná proto si byl Columbo jistý, že je v tomto případu háček. Případ není ničím výjimečným, až na přestřelky mezi oběma protagonisty......7/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JJ, Columbo u nás frčí :)) Teď to zrovna vysílá Prima každou sobotu od čtyř hodin, tak hlavně máma vždycky zasedne :) Tentokrát jsem byl přísedícím i já a musím říct, že tenhle díl byl dobrý. Vraždící psi na povel a Columbo, který tomu opět přišel na kloub. Škoda, že zase nebyla vidět paní Columbová :)) 80% ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady mi udělala radost účást mladé Kim Cattrall, kterou znám z filmu Bezva Finta. V tomhle díle byla zajmavá vražda docela mě zajmalo rozzuzlení, ale to měl Columbo celkem ulehčený. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Geniální plán (leč s mnoha vrahovými chybami), solidní záporák a brilantní závěrečná pointa (na jejímž principu vlastně částečně fungovala i pointa v pozdějším dílu "Columbo jde pod gilotinu"). Nebýt Columbovy vychytralosti, zase jednou klidně mohl být náš poručík mrtvý. Mimochodem, mladičké Kim Cattrall to zde moc sluší. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pre mňa jeden z "hlavných" dielov Columba. každý kto to videl si určite spomenie na dvoch "zabijáckych" dobermanov s červenou a modrou šatkou okolo krku, ktorých povel "rosebud" (pre cinefilov asi najznámejšie "posledné slovo pred smrťou") urobí zbraňou pomsty žiarlivého psychológa. A aj pre Columba klasická poloha, kedy pred obeťou hrá simplexného popletu, bola v tomto diely nahradená skôr asertívnym správaním voči arogantnému vrahovi... dokonca si ho dovolil aj podpichovať frázami typu "Velmi jednoduchej případ. A to nejsem nějak zvlášť chytrej. Musím říct, že ste mě trošku sklamal. Myslím svou neschopností. Nechal ste důkazů, že by potopili loď. Na muže s vaší inteligencí..." No proste vyprovokoval ho jedna báseň :)) .... samozrejme, samotné naplánovanie vraždy je dosť otázne-neisté až by som povedal neuskutočnitelné, ale tentokrát som to kľudne odpustil - možno aj vďaka okúzlujúcej Kim Cattrall, ktorú sme neskôr videli ako krásnu kadetku v Policajnej akadémii (áno, to je tá, čo Mahoneymu-Guttenbergovi ukazuje svoje krásne stehná, zatiaľčo poručík Harris sa nakoniec vytočí do nepríčetnosti a povie svoju známu repliku "Já se jebat nenechám!". Guttebreg mu samozrejme tiež slávnou replikou pohotovo odpovie :) ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně můj nejoblíbenější film s poručíkem Columbem. To s těmi pejsky byl velice zdařilý plán a ve všech jiných detektivkách by prošel. Ovšem tady měl vrahoun smůlu:-)... ()

Reklama

Reklama