Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Poslední pocta komodorovi (S05E06)

(epizoda)
  • USA Last Salute to the Commodore (více)

Obsahy(1)

Majitel velké loděnice Otis Swanson, zvaný Komodor, nesouhlasí s obchodními praktikami svého zetě Charlese Claye, který je v rodinném podniku ředitelem. Není spokojen ani se svou dcerou, alkoholičkou Joannou. Jednoho dne je Komodor zavražděn. Stane se tak krátce poté, co před svými blízkými prohlásí, že chce firmu prodat. Charles odveze jeho tělo na moře a shodí je do vody, aby před policií zakryl stopy. Detektiv Columbo má tentokrát k ruce dva spolupracovníky. A bude je potřebovat – brzy totiž dojde k vraždě druhého člověka z Komodorova okruhu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosti zamotaný díl, kde režisér (Patrick McGoohan) zvolil pro našeho oblíbeného detektiva jiné schéma vyšetřování a omezil dávkování informací a vodítek divákům. Tentokrát nevíme, kdo je vrahem, jen si to myslíme, ale nakonec je stejně všechno ještě jinak. Dlouho jsem si ke Komodorovi hledal cestu, ale dnes si ho umím náležitě vychutnat. Konec, kde Columbo udělá trik s hodinkami, mě moc baví. P.S. V závěrečné scéně, kdy poručík odplouvá na lodičce, poprvé v celém seriálu zazní tradiční columbovská znělka/melodie, která bude od teď seriál provázet až do jeho konce. Tak si ji vychutnejte. Však vy víte, která to je... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka není špatně vymyšlená, ale ten důkaz s hodinkami byl teda hodně hloupý. Celkově neuvěřitelně přepjatý díl. Columbo se zpočátku chová skoro jako šílenec, neustále se po někom válí nebo se ho jinak podobně podivně dotýká a mluví totálně z cesty, Lisa provozující "TM" ostatně taky působí dojmem naprostého mimozemšťana... Celkový dojem: 65% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo se dostává k případu ztracení a následně vraždy námořníka zvaného Komodor. Byl v poslední době hodně otravný a tak ho někdo zabil. Ale kdo? A jak to bude s velkým dědictvím po něm? Columbo předvádí své typické kreace v nejlepší formě a na závěr si dokonce dá rance s Poirotem, protože řeší nachlup stejně závěrečnou pointu. Hudba: Bernardo Segáll, Mystery Movie Theme: Henry Mancini PS: rozhodně zajímavostí je, že Robert Vaughn si tady už po jednom roce střihl další postavu v Columbovské sérii ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický díl, což vůbec nevadilo. Patrick McGoohan na režisérské stoličce odvedl mnohem lepší práci než při své vlastní epizodě "Krize identity", ale začátek vyšetřování mi přišel poněkud chaotický a uspěchaný. Bohužel jsem už věděl, že Robert Vaughn není skutečným vrahem a o jeho smrti jsem též věděl (ano, i u Columba pozor na "spoilery"!), takže mě to nešokovalo, ale pravého vraha jsem jen tipoval. No a tipoval jsem špatně. Závěrečné "poirotovské" odhalení je stejně jako začátek trochu zmatené, ale v závěru pořádně graduje a pointa s reakcemi všech podezřelých byla vážně dobrá. Ale i tak si říkám...byl to dobrý díl, ale měl potenciál, aby se stal ještě lepším. Škoda, že ho McGoohan úplně nevyužil. ()

Juklitz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší díl celého seriálu. Columbo jede na špatném tripu, vyšetřování vypadá jak etuda z dětského pískoviště, všechno špatně. Závěrečná scéna je neprovedená, hraje se na diváka a ono to prostě nefunguje. Nutno říct že tomuto dílu evidentně nevěřil ani Falk, jeho výkon je pofidérní a komodor uzavírá vůbec celkové mizernou pátou sérii. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • První "Columbovka", kde je vrah znám až na konci. (ČSFD)

Reklama

Reklama