Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Vražda jako autoportrét (S09E01)

(epizoda)
  • USA Murder, a Self Portrait (více)

Obsahy(1)

Známý malíř Max Barsini žije společně se třemi ženami ve svém luxusním sídle při mořském pobřeží. Zdá se, že jeho aktuální snoubenka Vanessa, jeho bývalá žena Louise a mladá modelka Julie se vzájemně dobře snášejí a v klidu a pokoji se dělí o jednoho muže. Vše jde náramně až do chvíle, kdy se Louise zamiluje do osobního psychologa Sidney Hammera a rozhodne se opustit dům svého exmanžela. Druhého dne je nalezeno její mrtvé tělo. Inspektora Columba zaujme skutečnost, že žena měla nasazenu jenom jednu kontaktní čočku a druhá je stále v pouzdře. Doktor Hammer vypoví, že jeho milenka, mimochodem vynikající plavkyně, trpěla třemi nočními můrami. Jak tyto detaily souvisí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo se nyní setkává s malířem, který žije se třemi ženami v jednom domě a vůbec je takový až dost free. Je samozřejmě hlavním podezřelým a než mu Columbo nasadí klepeta (pozn. tohle snad neudělal Columbo vlastnoručně v žádném díle), možná stihne slavný malíř nakreslit poručíkovi jeho portrét. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy ale nejste já. Nikdo na světě není já. Ani já nejsem já." Tak takovou úvahu může pronést jen umělec a tím pan Barsini rozhodně je. Nicméně v souboji se šťouravým detektivem, který vidí problém ve vodě, čočkách, barvách i terpentýnu, hraje ty druhé housle. Tedy vlastně tahá druhý štětec. Mě to opět celkem bavilo, ale ty hororové sny mi moc neseděly a umělcův harém to nezachránil. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch slabších Columbů. Záporák je nemastný neslaný a poručík nad ním má viditelnou převahu. Vidiny v podobě flashbacků příběh spíše rušily než doplňovaly. Novinka je pouze ta, že malíř (vrah) stihne před odhalením namalovat poručíka Columba. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nové columbovské éry, začala tam, kde ta předešlá skončila. Nezajímavý záporák, nijaké vyšetřování, žádný humor, otravná hudba... Jsou tady hororové flashbacky, které se sem vůbec nehodí a jediné, co mě potěšilo, byl obraz poručíka, který stihl vrah namalovat předtím, než dostal klepeta. Nikdy mě to nebavilo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého je tato epizoda výborná! Netradiční začátek s Columbem a jeho psem se mi sice nelíbil, ovšem následná vražda, vyšetřování, malování obrazů a hlavně ta záhada kolem staré vraždy s mysteriózní atmosférou mě uchvátila natolik, abych dal krásné 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa je tento diel najmenej typický pre celú sériu. Ani nie atmosférou a výberom prostredia, ale tým, že v tomto dieli špeciálne vôbec nejde o záverečnú pointu, ktorá je veľmi slabá, pretože v iných dieloch by to bol hneď jeden z prvých poručíkových detailov. Ide o tú sugestívnu, exotickú a snovú atmosféru, ktorá je veľmi kompaktná a odsúva vlastne celé vyšetrovanie trochu na vedľajšiu koľaj. Škoda toho záveru, toto malo byť za päť. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteraz som tento diel o polygamnom maliarovi nevidel. Ale nemôžem napísať, že som o nič neprišiel. Aj keď bol výnimočný iba portrétom Columba, neobsahoval nič, čo by ma popudilo.  Celý príbeh bol menej uveriteľný, priamočiary a aj keď ma dráždia vyjadrenia laických detektívov, že páchateľa odhalili v x-tej minúte, v tomto dieli sa to nechtiac prihodilo aj mne. I keď neviem, ktorá to bola minúta. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychoanalytický Columbo:) Scenár a pointa sú slabšie, ale páčilo sa mi, ako to bolo natočené. Zobrazenie snov zavraždenej síce nijak unikátne, ale zakomponovanie poručíka ako zadumaného sediaceho modela maliarovi-vrahovi do nich sa mi páčilo. Ten maliar inak dosť prehrával, až príliš sa snažil zdôrazňovať "voľnosť-nespútanosť umeleckého ducha", bohémstvo, proste mi liezol na nervy. Ale ja mám rád všetky scény, kde je Columbo so svojim psom, a v tomto diely ich je asi najviac (veď aj samotný diel začína na výstave basetov), spolu s mojou najobľúbenejšou, kedy Columbo pomáha Psovi, aby sa mohol pozrieť na oceán, pretože "miluje oceán." :) A aj keď to je z mojej strany samozrejme veľmi prostoduché (simplexné:), za túto scénu dávam hviezdičku navyše ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl Columba. Vynikající námět, brilantní scénář a nepostradatelné Columboy vtipy....v kombinace s jako vždy výborným Falkovým výkonem je z toho přímo ukázková epizoda... ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zábran maluje. Bez zábran miluje. Mistr umělec. Manžel, milenec. Vznětlivý žárlivec. Místo barev krev nabírá na štětec. Léta skapává na plátno...vzpomínka nemilá, vášeň minulá, a aby toho nebylo málo, samo jeho jméno delikt v nočním podniku zarámovalo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, když má chlap v baráku víc ženských, nedělá to dobrotu. Buď se sčuchnou a zabijou ho, nebo se stane něco jiného, jako zde. Bohužel, z tohoto dílu stačí shlédnout poslední půlhodinu a bohatě to stačí a konec je navíc jakýsi neslaný, nemastný... ()

Reklama

Reklama