Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rekviem pro padající hvězdu (S02E05)

(epizoda)
  • Česko Requiem za padající hvězdu (více)

Obsahy(1)

Uvadající filmová hvězda Nora Chandlerová zjistí, že její sekretářka Jean Davisová se chce provdat za bulvárního novináře Jerryho Parkse. Herečku to zděsí, neboť Parks ví o jistých neblahých skutečnostech z minulosti, kvůli kterým Noru vydírá. Žena proto nastraží na Jerryho výbušninu v jeho autě. Jenže místo novináře po výbuchu zemře právě nevinná Jean. Nora má od té doby co dělat se dvěma podezřívavými muži – s Jerrym a s odrbaným losangelským detektivem Columbem... (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo to s ženskými příliš neumí - jak ve svém osobném životě (existuje-li něco takového), tak jsou-li jeho ústředními soupeřkami. Anne Baxter bývala skutečně velkou hollywoodskou hvězdou, takže její role je dost příznačná. Celkově se však tenhle souboj řadí spíše k těm průměrnějším, i když na druhou stranu je tady opravdu zajímavé místo Columbova "prohlédnutí" případu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná a šarmantní Anne Baxter, je možná tou nejsympatičtější (a pro mužské oko i neuvěřitelně přitažlivou) zápornou postavou v celém seriálu (čemuž napomáhá i laskavý hlas dabérky Elišky Balzerové). Epizoda je to trošku netradiční, zamotaná a ve výsledku ne tak úderná. Přesto pěkná podívaná, především kvůli výše zmíněné herečce, které se tady Peter Falk až podezřele dvoří... Kaňour jeden! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve snímku má cameo legendární módní návrhařka ověnčená Oskary Edith Headová celoživotní přítelkyně Anny Baxterové a potěší i účast Kevina McCarthyho. Těžký případ ve kterém musí poručík zariskovat, aby došel k usvědčení a je zde nezvyklý závěr, kdy vypluje na povrch další postarší vražda vezmeme-li v potaz reálnost případu a podobnost v životopise A. Baxterové..... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že na prvý krát, niekedy pomaly pred dvadsiatimi rokmi som tento diel nepochopil a to už som mal za sebou zopár dielov. Treba nad tým trochu viac popremýšlať a domyslieť si, čo sa to všetko v minulosti stalo a ako na to vlastne poručík prišiel. Diel, ktorý sa odohráva v prostredí, ktoré majú tvorcovia seriálu obzvlášť radi, veď z neho aj pochádzajú. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som sa pri existujúcej programovej biede podujal pozrieť si aj také časti nekonečného Columbovského seriálu, musel som počítať s tým, že väčšinu z nich pretrpím. To je aj prípad dopleteného dielu o vädnúcej filmovej hviezde. Bol som zvedavý iba na Mel Ferrera a jediným momentom, ktorý ma zdvihol z kresla bolo Columbovo hopkanie napodobňujúce beh. A to je príliš málo na to, aby mi tento diel ostal v pamäti aspoň do zajtra. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš lehce podprůměrný díl, kde se Columbo neprokousává k pravdě desítkami otravných otázek a tuctem zábavně jiskřivých dialogů, ale spíš vytáhne řešení z klobouku jako kouzelník. Nepříliš logická je i vražda a motivace vraha. A tak jediné co tentokrát pobaví, jsou Columbovy telefonáty manželce, když se chce pochlubit odkud volá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalsi priemerny diel a znova v nom zabijala zena. Naviac tentokrat ju Columbo neusvedci z aktualnej vrazdy, ale iba z vrazdy, ktoru spachala pred rokmi. Divne. Aspon ze, Columbo je v tomto diely strasne roztomily tym jak pôsobi strasne roztrzito, ked stretne svoju milovanu filmovu hviezdu. 6/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl vypadal na banální zločin a žádný problém pro Columba. Nakonec se zápletka docela o proti předchozím dílům zamotala a Columbo vraha usvědčí na úplně jiný zločin, který už od začátku visí na vlásku.....7/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně poznáváme Columbovu životní lásku. Není to bohužel jeho manželka, ale právě vražedkyně Nora Chandlerová. Snad teď neprozradím děj, ale polovinu dílu si myslíme, že mrtvá přišla o život omylem, nakonec zjišťujeme, že to si také máme jen myslet, protože ve skutečnosti to byl úmysl a vražedkyně zabila tu, kterou chtěla. Což je trochu netypické. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo nie je vo filmovom štúdiu prvýkrát, tentoraz ho chceli s jeho obstarožným autom poslať ku kaskadérom na zošrotovanie. Napriek tomu na ňom odvezie veľkú filmovú hviezdu. Dokonca volá svojej žene, ktorá by tak mohla prestať byť len hypotetickou osobou. Najlepším momentom je to, ako chcú Columba vymódiť u štvoroscarovej kostymérky. Prípad samotný má dobrú pointu, a tie vedľajšie detaily boli super. –––– Kdybyste tu měl materiály o slečně Chandlerové. Já je od vás nechci! Bez soudniho příkazu NIKDY! –––– Co kdyby vás žena vzala na cestu po obchodech na to vaše výročí? Podívejte se na obleky, košile, kalhoty, ponožky, boty. ... Hej, podívejte se i na pláště! ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom dobra cast, ale pri zaverecnych titulkach som si hovoril, ze mi tam cosi chybalo. Vadila mi asi vrahyna, ktora vo vysledku bola fakt riadne cislo. Celkovo casti, v ktorych ide po zene su zbytocne galantne, chcelo by to menej respektu a ist po nich ako po udenom. V tomto pripade sa mi od zaciatku nepacili jej reakcie, velmi prehravala, hranicilo to s afektom. Pri niektorych scenach som az nosom krcil. Pobavila scena s kravatou. 3* ako bic. ()

Reklama

Reklama