Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle je především krásné dopadení. Znáte to - když celý film dělá Columbo blbce a pak vymyslí takovou past, že se vrah nestačí divit. Navíc je to tentokrát dost osobní. Žena, kterou dříve Columbo dostal za mříže, se mu nyní chce pomstít tím, že mu zabije ženu. Že bychom ji konečně viděli? No nevím, film začíná na hřbitově, kde Columbo svou ženu oplakává... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vymyšlený příběh a i když Columbo tuší kdo je vrahem (jak nečekané:-)), tak závěrečné odhalení je vynikající. Navíc konfrontace mezi Dimitriovou a Colombem jsou výborně natočeny. Prostě a jednoduše nejlepší díl celého seriálu....... ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již přes dvacet let dostává Columbo za mříže všemožné padouchy, ovšem tentokrát pro nás ve své zdánlivě "senilní" hlavičce vykoumal past, jež svou důmyslností a potěšením z úspěšného vykonání vyčnívá nad ostatní... Trocha psychoanalýzy, hodně vyptávání a úplně nejvíc předstírání a je to doma... Zkrátka dobrý detektiv je svým způsobem také hercem :) 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražedkyně nevzala v potaz dvě elementární skutečnosti a sice, že nelze překabátit osobu, která nosí ten nejznámější kabát filmové historie a hlavně to, že nelze pohřbít někoho, koho nikdo nikdy neviděl.. Strukturou vyprávění originální díl vskutku patřící mezi ty nejlepší. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto vynikající díl. Už to netradiční pojetí (flashbacky z pohřbu) je velmi trefné, potěší také vyšetřovací postupy poručíka Columba, které jsou zde odhaleny. Columbo sice vyšetřuje vraždu, ale není to náplní filmu. Zde je náplní konfrontace poručíka s Vivian Dimitriovou, která se mu chystá pomstít. Její představitelka má půvabu a charismatu dostatek, a tak se máme na co dívat. Závěrečné odhalení je opravdu jedinečné a už jen dotváří jeden z nejlepších dílů Columbovské série. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cože, Ian McShane? Vůbec jsem ho jako Vivianina milence nepoznala. Nadprůměrnej díl s výtečnou zápletkou, škoda jen, že ke konci už je dost poznat, že Columbo o všem ví, protože tak blbej zákonitě nemůže bejt. Vivian Dimitri byla ale skvělá chladná vraždící kráska, to bez debat! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější díl celého seriálu.Jistá žena se chce Columbovi pomstít za to,že zatkl jejího manžela a ten později zemřel ve vězení.Slušný základ pro pomstu,jejíž obětí se stane i přítel jejího exmanžela (rozuměj udavač).Tak se dostane k poručíkovi a pokračuje ve svém ďábelském plánu.A ten vyjde.Columbo pláče na pohřbu své milované ženy,celý zlomený.Pomsta je dokonána.Nebo ještě ne? Jestli máte rádi Columba,je pro vás tenhle díl naprostou povinností.A jestli ne,tak ostatně taky. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na obrázku se tady na chvíli objeví sestra paní Columbové, jejíž pravá totožnost tak zůstává i nadále utajena. Povedené, ale nejlepší díl to určitě není, i když v těch nově přitočených nemá moc konkurence. Na epizody ze 70. let se samozřejmě nechytá. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, jak říkají ostatní, snad i nejlepší a nejzajímavější. Asi 45 minut jsem byl uplne mimo a nic nechapal. Myslel jsem, že je normálně mrtvá ale ono ne. Opravdu napínavé a nečekané. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odpočívejte v pokoji, paní Columbová je rozhodně jedna z nejlepších epizod. Za prvé se odlišuje od ostatních. Začíná (a takových dílů mnoho není) scénou s poručíkem, která je navíc velmi působivá a i dojemná. Zde se nachází prostor, abych se opět sklonil před hereckým uměním Petera Falka, jehož výraz na pohřbu opravdu vypovídá vše. Za druhé je netradičně natočena, je vyprávěna formou flashbacků, retrospektivou, což je veliké oživení do columbovské klasiky. Za třetí zde najde uplatnění i téma jakési osobní msty poručíkovi a v neposlední řadě bych vyzdvihnul závěr a usvědčení vražedkyně, která je v tomto díle vskutku bestiální. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná poněkud překvapivě není těžké v nemalém množství epizod poručíka Columba vybrat tu nejlepší. A prosil bych speciální ocenění pro paní Columbovou za nejlepší fiktivní postavu všech dob! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl částečně vyprávěný formou vzpomínek pohřebních hostů a snad jediný díl, kdy může divák sledovat všechny Columbovy myšlenkové pochody a dedukce, protože je Columbo konfrontován se svým mladším mírně natvrdlým kolegou, kterého musí poručík polopatě navést ke všem stopám. ()

Webb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý díl, sice jsem pointu prokoukl dřív než k ní došlo, právě díky různým nesrovnalostem a podivným chováním Columba, ale možná to tak mělo být. Rafinovanost a předvídatelnost Columba nezná mezí :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90te roky začali v seriáli parádne, škoda, že to nebolo pre ne pravidlom. Tento diel začína veľmi netradične, lenže my, skúsení Columbovi priaznivci vieme, že niečo nehrá a scenáristi nám prostredníctvom poručíka pripravia znova nejedno prekvapenie. No a jedná sa o časť, ktorá obsahuje dôkaz o tom, že Columbo 20 rokov nekecal a skutočne sa oženil. Jeho ženu ale samozrejme neuvidíme:). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po záplave epizód, pri sledovaní ktorých som sa nervózne mrvil v kresle, pretože boli robené ako cez kopirák, som konečne naďabil na epizódu, ktorá sa plne vydarila. Bol v nej Columbo bez momentov, v ktorých sa chová ako dement kombinovaný s bezdomovcom a strihol si úlohu kriminalistu, ktorý si pri absencii dôkazov pomôže umne vymyslenou ľsťou. Neviem si narýchlo spomenúť, či som videl v jeho sérii lepší diel, ale aj bez toho viem, že do prvej trojky rozhodne patrí. ()

Reklama

Reklama