Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Drom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky své práci se poručík Columbo tentokrát dostane do křížku se sympatickým vrahem v podání Johnnyho Cashe. Folkový hudebník Tommy udělal v životě několik prešlapů a proto za hodně vděčí manželce Edně, díky které se ze všeho vyhrabal a dokonce se stal populárním. Ke zpěvákově smůle je však jeho drahá polovička zaslepena nejen vírou, ale i mocí, kterou nad ním získala. Tommy má pocit, že pro věřící už udělal dost a rád by ze své slávy také něco měl, Edna ho však drží v šachu. Rozhodne se tedy k riskantní akci, při které finguje nehodu letadla a při havárii je usmrcena jak Edna, tak její chráněnkyně, dvě osoby bránící mu volně dýchat. Columbovi, jak je jeho zvykem, se už od začátku něco nezdá a tak začíná hra mezi ním a veskrze dobrosrdečným Tommym, kterého až okolnosti vývoje případu donutí k další radikální akci. Netuší však, že to je rafinovaná Columbova past a i přes sympatie ke zpěvákovi musí být jeho hříchy potrestány. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl hodnotím jako vynikající. Po dlouhé době má Columbo "sympatického" protivníka, i když je třeba to samozřejmě brát s nadsázkou a značnou rezervou, protože přece jenom měl na svědomí život dvou lidí. V titulní roli populárního folkového zpěváka Tommyho Browna se představí skutečný úspěšný zpěvák Johnny Cash.Tato epizoda je dle mého názoru opravdu velmi dobré podívaná. Na pozadí hrůzného činu fingované letecké havárie, kterou Tommy Brown vymyslel a uskutečnil, si můžeme poslechnout i pěknou muziku, které jednoznačně v tomto případě vévodí skladba "I saw the light". Vyšetřování tohoto případu je rovněž velmi dobře poskládané, Columbo s pečlivostí sobě vlastní neponechá vůbec nic náhodě a případ prošetří do sebemenšího detailu. Tento díl nelze hodnotit jinak než stoprocentně. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najoblubenejsia epizoda vdaka neskutocne charizmatickemu Johnny Cashovi, ktory si tu zahrall ten typ vraha s ktorym divak sucití. Spôsob vrazdy je vymysleny skvele, len sa musi zbavit jedneho dôkazu na co nakoniec doplati. Tradicne pohravanie sa Columba s vrahom v tejto epizode dosahuje absolutny vrchol. A cele je to naviac okorenene skvelou Cashovou hudbou. Pecka. 10/10. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý priebeh veľmi ťažko predstaviteľnej vraždy, ale tvorcom nemožno uprieť snahu o niečo netradičné. Ale odhalenie cez tradičné nachytanie vraha je už dosť fádne. Najzaujímavejšie tak pre hudobných pamätníkov bude obsadenie Johnyho Casha ako hlavnej postavy. –––– To je ta nejhorší káva, jakou jsem kdy pila. Ale lepší než nic. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je mé hodnocení ovlivněno přítomností mého oblíbeného zpěváka Johnnyho Cashe. Ale myslím, že mu nejdou upřít ani jisté herecké kvality a já osobně považuji tento díl Columba za jeden z nejpovedenějších z celé série. I závěrečné odhalení v podobě malé vrahovy chybky je fajn. Škoda jen, že nebylo použito více Cashových písní, ale to už bych chtěl asi moc :-) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Když je Columbo (Peter Falk) u zpěváka a baví se s ním o důvodech změny aranžmá písničky, jde následně telefonovat. Brown bere kytaru a hraje. Jenže střídá akordy naprosto jinak, častěji, než je to v melodii. Stejně tak i styl hry, který Brown nezmění, i když melodie přejde od vybrnkávání k plné hře, nicméně Brown jen vybrnkává. Johnny Cash hrál na kytaru zcela běžně, nicméně tady hru jen špatně markýruje. (pjotri)
  • Když je Columbo (Peter Falk) na návštěvě u generála a vyzvídá informace o Thomasi Brownovi (Johnny Cash), v rozhovoru padne několik nesmyslů ohledně velikosti padáku. Když poručík telefonuje, říká generál, že padák má 60 metrů čtverečních. Pak generál říká, že prapor má plochu 800 centimetrů. Jenže aby měl prapor plochu 800 cm čtverečnýíh, musel by mít rozměry cca 28x29 cm, tedy rozměry kapesníku. Další nesmysl následuje: „Kolik je to metrů?“ ptá se poručík a dostává odpověd, že 8 metrů. Ano, 800 délkových centimetrů je 8 délkových metrů, jenže celý rozhovor se točí kolem plochy, nikoliv délky. Navíc, když poručík rozvine prapor, je vidět, že má rozměry odhadem 2x1 metr, což jsou 2 metry čtverečné, tedy zdaleka ne 8, jak říká generál. (pjotri)
  • Koncertní scéna je skutečně ze žívého vystoupení Johnnyho Cashe. (ČSFD)

Reklama

Reklama