Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch dílů, kdy má Columbo proti sobě veskrze sympatického protivníka - tedy až na tu dvojnásobnou vraždu ze zištných pohnutek, že ano:) Ale vážně - Columbovy případy někdy (někdo by řekl, že nikdy) nebyly o poctivé detektivní práci a logických dedukcích jako spíš o leckdy vpravdě ukrutných haluzích, náhodách nebo podrazech, které jsou i na americký právní systém moc. A pak přicházelo ke slovu prostředí, do kterého byl případ zasazen, a pak už zmíněná osoba pachatele. A Johny Cash, to je opravdu těžká váha. Tak těžká, že když znáte jeho tvorbu - hlavně jeho vězeňské koncerty - tak vám ani to pravděpodobné doživotí nepřijde jako kdovíjaká tragédie:) 80% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo se dal na folk. Jeho protivníkem se totiž tentokrát stává populární folkový zpěvák Tommy Brown (hraje ho populární folkový zpěvák Johnny Cash), který se snaží vraždu krýt jako nehodu letadla. Než Columbo vyřeší případ, stane se jeho velkých fanouškem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl úspěšným zpěvákem a má drahá polovička by mé výdělky hodlala použít na stavbu kláštera, tak bych se chlapsky naštval a ... odsouhlasil bych jí to. Jsem prostě drsňák. Tommy Brown však raději ovdoví než by své "milé" ženě vyhověl, ale ten zapomnětlivý týpek v baloňáku, s tím notýskem, doutníkem a spoustou "nevinných" otázek už je mu v patách. Jak to dopadne bylo jasné i spícímu papouškovi mého souseda, ale mně ke spokojenosti stačila columbova tradiční vlezlost, příjemně proložená cashovou pohodovou hudbou a lehce osmahnutá leteckým benzínem. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů a zároveň asi ten nejsmutnější s nejkladnějším Columbovým protivníkem - country zpěvákem Tommym Brownem v podání Johnnyho Cashe. Díky tomu, že se ze zoufalosti zbavil své odporné manželky Edny a její zmanipulované dcery by mu kdokoli držel palce. Při závěrečném dialogu v autě jsem měl slzy na krajíčku. "Nebojíte se tady sám s vrahem? - Ne, protože vím, že byste se co nejdřív přiznal. - To máte pravdu, už jsem nemohl dál. - Víte, kdo takhle zpívá, nemůže bejt zlej!". 95%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Johnny Cash válí, tady taky hodně zpívá a hodný scénárista mu napsal sympatickou postavu, kterou sužuje zlá a zkažená čarodějnice manželka, která nic než smrt stejně nezaslouží. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z mých veleoblíbených dílů se sympatickým "vrahem v černém", jehož jednání pochopí snad každý. Poručík se šťourá ve vraku letadla i v lidském svědomí a postupně se stává velkým fanouškem Tommyho Browna / Johnnyho Cashe. Jenže takovou popularitu by zpěvák klidně oželel. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naoko roztržitý policajný inšpektor Columbo, v pokrčenom baloňáku, so smradľavým dútnikom, čo jazdí na starom, ošarpanom Peugeote patrí medzi mojich najobľúbenejších televíznych vyšetrovateľov. Herec Peter Falk stvárnil túto seriálovú postavu nezabudnuteľným, bravúrnym spôsobom. Vždy si rád pozriem prípady tohto svojrázneho detektíva z oddelenia vrážd. No a príbeh s názvom „Labutia pieseň“ (Swan Song), v ktorom si zápornú úlohu vraha zahral kráľ country Johnny Cash, je pre mňa asi ten najlepší. Columbo vs. Tommy Brown. Peter Falk vs. Johnny Cash. ***** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl z celé série.....s brilantním vrahem Johny Cashem, který udělá jen jedinou menší chybičku ke konci( ty klíče od půjčeného vozu), přitom odlétá na druhý konec Států. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle by byl nadprůměrný díl i bez Johnnyho Cashe. Když je ale zápornou postavou někdo tak charismatický, tak se jedná o naprostou chuťovku! Cash je můj oblíbenec už dlouho, ale teprve teď mi předvedl, že mohl být také dobrým hercem. "Někdo, kdo takhle zpívá, nemůže bejt zlej." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tommy měl motiv, který by se měl vyškrtnout ze seznamu trestných. Naopak - za zločin spáchaný z těchto důvodů by se mohla udělovat odborná atestace způsobilosti k provádění podobných kousků na zakázku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť so speváckou hviezdou Johnym Cashom je taká priatelskejšia, vrah je vlastne obeť a poručík to chápe. Lenže ja mám s ním jeden problém, a to vraždu mladého dievčaťa ako collateral damage. To by bolo trochu moc aj na poručíka a preto scenáru trochu neverím. Odhalenie je znovu nachytávka vraha, nie priamy dôkaz, ale prečo nie, keď to prekvapí. Všimnite si na moment jedného z Cashových producentov v štúdiu, postarší pán v 70kových okuliarov, jedná sa asi o najvtipnejší gesicht v seriáli. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štandardne dobrý diel columbovskej série, ktorý svojou prítomnosťou ozvláštnil Johnny Cash, a to dokonca v úlohe záporáka viac-menej z donútenia. Zápletka je síce vystavaná krkolomne, ale príjemne sa na to pozerá, čo je dôležitejšie, ako vierohodnosť zápletky. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát z folkového prostředí, kdy vrah vymyslí celkem geniální plán s letadlem. Columbo tentokrát má prověřit, zda se skutečně jednalo o leteckou havárii nebo vraždu. Již od začátku je jasné, kam se vše bude ubírat. Do jedné hlavní role se podařilo tvůrců obsadit Johnyho Cashe !!!!!.....8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najoblubenejsia epizoda vdaka neskutocne charizmatickemu Johnny Cashovi, ktory si tu zahrall ten typ vraha s ktorym divak sucití. Spôsob vrazdy je vymysleny skvele, len sa musi zbavit jedneho dôkazu na co nakoniec doplati. Tradicne pohravanie sa Columba s vrahom v tejto epizode dosahuje absolutny vrchol. A cele je to naviac okorenene skvelou Cashovou hudbou. Pecka. 10/10. ()

Reklama

Reklama