Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Džungle ve skleníku (S02E02)

(epizoda)
  • USA The Greenhouse Jungle (více)

Obsahy(1)

Boháč Tony Goodland nemá přístup k obrovskému dědictví, které je uloženo v bance a může být vyplaceno jen v případě mimořádné události. Tonyho strýc Jarvis přijde s nápadem, který oba záhy zrealizují – společně fingují Tonyho zmizení a jménem fiktivních únosců požadují výkupné po manželce „oběti" Cathy Goodlandové. Poručík Columbo, jemuž tentokrát pomáhá mladý seržant Wilson, však v domnělém únosu odhalí řadu nesrovnalostí. Tony mezitím netuší, že Jarvis chce peníze získat jen pro sebe a že je kvůli nim ochoten i vraždit... (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Pokud má Columbo proti sobě dobře napsaného protivníka, který dostane větší prostor, a pokud je tento protivník zahrán tak skvělým hercem jako byl Ray Milland (a pokud je navíc tak fantasticky nadabovaný Josefem Vinklářem), tak to prostě nemůže dopadnout špatně. Jinak je to více méně typický příběh: distingovaný vrah s ušlechtilou zálibou, postupné rozplétání nitek, výborné dialogy, konec, který je celkem překvapující, ale který by u soudu rozhodně neobstál (ale to je hra, na kterou divák musí přistoupit, protože takových dílů je celkem hodně - někdy jsou to spíše intelektuální šarády, kdy vrah - právě proto, že je vzdělaný a "slušný" - v určitém okamžiku uzná, že Columbo je lepší a přizná se). Tento díl je obohacen i nemotorným asistentem, který přinejmenším nevadí, a několika skvělými scénami - třeba tou, kdy Columbo oznamuje manželce uneseného, že její milenec byl ochoten ji za přiměřenou finanční satisfakci opustit - to je prostě dokonalé. A protože viník průběžně reaguje na vývoj vyšetřování, tato epizoda je zajímavá a nápaditá až do konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď je vrah starší ako Columbo a pôsobí zároveň inteligentne a gentlemansky, nie je čo riešiť. Stačí napísať iba prefíkaný detektívny príbeh a silnú, prekvapivú pointu. Našťastie prítomnosti Raya Millanda tvorcovia využili na výbornú a tieto požiadavky splnili. Tieto staršie časti mi v tv už dosť unikajú, keď začnú vysielať reprízy, kým sa spamätám, už beží tretia séria. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Je to trochu prudký.“ ,,Ano, pane.“ ,,Ale určitě jsem tu byl nejrychleji.“ Tento díl jsem nějak nebyl s to držet se Columbova vyšetřování. Nechápal jsem jeho poznámky, ani jeho cestu, kudy chce na padoucha jít. Také mi jeho počínání přišlo trochu nelogické. A kvůli tomu jsem si tento díl moc neužil. Postava druhého mladšího detektiva byla dobrá a mezi ním a Columbem probíhaly zajímavé repliky, ale to mi k úplné spokojenosti nestačilo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně by mě zajímalo, proč měl Ray Milland zapotřebí nejen v první polovině sedmdesátých let hrát v takových úděsných béčkách jako Frogs, když např. tímto columbem dokázal, že je stále pan herec a že si svého Oscara doma neleští nezaslouženě. Jinak hodně dobré - až na tu pointu, být pachatalem, tak bych to nevzdával, protože tohle prostě není žádný důkaz!! ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typicka columbovka vysokeho standartu. Pripojuji se ke chvale dabingu Hanicinec + Vinklar a taktez k tem, kdo povazuji zaverecnej dukaz za dostatecny. Jen si nejsem jist ohledne amiovskych zakonu, zdali porucik nepotreboval povoleni, ale treba ho mel, je to profik. Otazka taktez je, jestli zaverecny dukaz je znamkou geniality porucika, nebo bezradnosti scenaristova. No, 4 hvezdy a 80 pro. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, ktorá sa objavuje v tejto epizóde a o ktorej je nám povedané len, že je to kaliber .32, je v skutočnosti Colt Model 1903 Pocket Hammerless. (ČSFD)
  • Když Columbo (Peter Falk) schází dolů ze strmého travnatého kopce, aby si prohlédl trosky Jaguaru, uklouzne, seběhne prudce kopec a přistane na zádech. To nebylo ve scénaři, ale záběr zůstal ponechán. (Epistemolog)

Reklama

Reklama