Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrný Columbo. Solidní protihráč ztělesněný Robertem Culpem. Columbo si je tentokrát jistý svou věcí ještě víc než obvykle. Za vrahem jde hned od mrtvoly. Jeho problémem je pak jen to neprůstřelné alibi - neskutečně dobrá a chytrá pointa ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytře uskutečněná vražda, fotbalové zákulisí, klasické postupy vyšetřování a také humorné scénky. Kvalitním Columbový protihráčem je tentokrát Robert Culp, který se již obejvil v roli vraha v dílu "Dvojexpozice". A závěr jako vždy brilantní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z oddelenia vrážd Los Angeleskej polície je prefíkaný ako starý kocúr. S páchateľom, ktorému je na stope sa zahráva ako s bezbranou myšou až nakoniec sekne pazúrom a nekompromisne ho usvedčí. Jeho metódy sú účinné a nápadité. Roztržité, zbrklé vyšetrovanie, nedbalý vzhľad a buranské správanie sú jeho mimikry, pod ktorými stále bdie ostražitý, cieľavedomý, neúnavný, inteligentný detektív. V časti s názvom "Rozhodujúci zápas" sa mu podarí objasniť vraždu Erica Wagnera, mladého majiteľa futbalového klubu. **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charismatický záporák, který je ke Columbovi značně odměřený a skrze své neprůstřelné alibi také dost sebevědomý. Poručík mu však na konci opět ukáže, že nemá hlavu jen proto, aby mu nepršelo do krku. Dobré usvědčení s vynikající hudbou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko síce zase šľape tak, ako vždy, vrah je perfektný, keď znervóznie, nechceli by sme s ním byť v jednej miestnosti, atraktívne športové prostredie atď. Lenže príde pointa a tam s ukáže, že niet až tak nad čím lámať palicu a treba si najať poriadneho právnika a možno ma z toho vyseká. Je podobná ako v časti, kde sa vrah prezradí spomenutím čínskeho bojkotu olympiády, ale tam sa z toho vyviaznuť nedalo. Ale možno sa mýlim a proste bol Culp v prdeli. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný záporný hrdina, atraktívne prostredie, chladnokrvná vražda, vhodná hudba, zaujímavá pointa - čo viac by som si prial od ďalšieho zhliadnutého dielu Columba. Neviem, asi mi prekáža chlap, ktorý na jedno ochutnanie rozozná nechlórovanú vodu od chlórovanej a o pár hodín obťažuje drahého právnika hlúpymi otázkami na cenu jeho topánok. Nebudem plytvať štyrmi hviezdičkami za nadužívanie kontrastu medzi bystrým mozgom a správaním sa ťuťmáka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud vrah udělá chybu, nemá šanci uniknout. Vlastně ani kdyby chybu neudělal nemá šanci, protože Columbo vždy nějakou najde. Výborný díl se solidním protivníkem a vydařenou pointou, která rozmetá vrahovo dokonalé alibi. Výborně poručíku! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vymyšleno a neméně výborně i zahráno. Herecky přitom neuchvátí ani tak hlavní záporák Robert Culp, byť jeho téměř dokonale se ovládající a chladně uvažující zločinec rozhodně není špatný, jako spíš herci mihnoucí se v epizodních rolích, kouč Rizzo Jamese Gregoryho či luxusní prostitutka Valerie Harper atp. Nechápu jen jednu věc... Proč, když už měl Columbo k dispozici ty nahrávky z kanceláře, musel tak složitě dokazovat, že nevolal z ní, když by to jednoznačně doložil neexistující záznam toho hovoru... PS: Ta vila už si zahrála v první epizodě první série, dokonce snad s týmž vybavením... 75% ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Colombo. Tentokrát musí odhalit vraha mladého zbohatlíka, kterému patří ragbyový tým. Peter Falk je vtipný, pořád se všude montuje a nedá zločinci vydechnout. A tak to má být. Závěrečná pointa je krásně logická a vskutku nečekaná. (Následují SPOILERY). Vrah si totiž na cestu za zločinem vezme rádio, ve kterém je přenos zápasu. Ten by totiž sledoval i ze své kanceláře, která je přímo nad hřištěm. Aby si zajistil alyby, zavolá těsně před zločinem z budky, a jako zvukovou kulisu pustí záznam ze zápasu. Colombo dlouho přemýšlí, a snaží se odhalit, co je na odposlechnutém telefonním záznamu navíc. Nakonec mu však dojde, že nemusí hledat zvuky, které tam nepatří, ale zvuky, které tam chybí! Vrah zapomněl že mu v místnosti bimbají hodiny, a tedy, kdyby volal ze své kanceláře, byly by slyšet i v telefonu. Lépe strávené detektivní dopoledne u televize si nedovedu představit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda v ktorej si zaporaka zahral Robert Culp. Spôsob vrazdy ma dobre premysleny a Columbovi trva, kym na nieco pride a tentoraz na to dôjde len nahodou, ale nakoniec zaporak uz tradicne nema ziadnu sancu Je to kvalitne napisana epizoda a ani na chvilu nenudi, ale ja mam znova problem s nesympatickym chladnokrvnym Culpom. Najviac sa mi pacia epizody v ktorych Columbo do urcitej miery sympatizuje s vrahom a obdivuje jeho schopnosti v nejakej oblasti v ktorej dokazal velke veci. Takze títo chladnokrvni parchanti akym je vrah v tejto epizode ma prilis nebavia a ani si tolko neuzivam, ked sa s nimi Columbo pohrava. 7/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě jedna z nejklasičtějších epizod. Díky kratší stopáži má spád, takže chybí nějaká hluchá místa. Robert Culp (zde výtečně dabován Jiřím Štěpničkou) je jeden z nejlepších vrahů v celé historii seriálu. A závěrečné odhalení je geniální. Dokonalý plán a jako vždy ztroskotal na malém detailu! Přesto na pět hvězdiček to není, ačkoliv je to můj oblíbený díl. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

veľmi dobrý diel, pokazený "finálnym dôkazom" (akoby všetky hodiny na svete, alebo minimálne v L.A. išli na minútu rovnako:) ... ak by si scenáristi o niečo viac potrápili hlavy, mohol to byť (aspoň pre mňa) 5-hviezdičkový kus columbovskej histórie, s výborným, cholerickým protihráčom Robertom Culpom (ktorý rozhodne nejaví záujem o typické columbovské zahmlievania o jeho žene, rodine, detailoch...:), zaujímavou zápletkou aj prevedením vraždy... hold, mne ale ten záver proste absolútne nesadol, a ak by som sedel v hocakej porote, na základe niečoho takého, ako je chýbajúci gong hodín v niekoľkosekundovom telefonáte, by som nedokázal niekoho odsúdiť za vraždu ()

Reklama

Reklama