Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě jedna z nejklasičtějších epizod. Díky kratší stopáži má spád, takže chybí nějaká hluchá místa. Robert Culp (zde výtečně dabován Jiřím Štěpničkou) je jeden z nejlepších vrahů v celé historii seriálu. A závěrečné odhalení je geniální. Dokonalý plán a jako vždy ztroskotal na malém detailu! Přesto na pět hvězdiček to není, ačkoliv je to můj oblíbený díl. ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Colombo. Tentokrát musí odhalit vraha mladého zbohatlíka, kterému patří ragbyový tým. Peter Falk je vtipný, pořád se všude montuje a nedá zločinci vydechnout. A tak to má být. Závěrečná pointa je krásně logická a vskutku nečekaná. (Následují SPOILERY). Vrah si totiž na cestu za zločinem vezme rádio, ve kterém je přenos zápasu. Ten by totiž sledoval i ze své kanceláře, která je přímo nad hřištěm. Aby si zajistil alyby, zavolá těsně před zločinem z budky, a jako zvukovou kulisu pustí záznam ze zápasu. Colombo dlouho přemýšlí, a snaží se odhalit, co je na odposlechnutém telefonním záznamu navíc. Nakonec mu však dojde, že nemusí hledat zvuky, které tam nepatří, ale zvuky, které tam chybí! Vrah zapomněl že mu v místnosti bimbají hodiny, a tedy, kdyby volal ze své kanceláře, byly by slyšet i v telefonu. Lépe strávené detektivní dopoledne u televize si nedovedu představit. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

veľmi dobrý diel, pokazený "finálnym dôkazom" (akoby všetky hodiny na svete, alebo minimálne v L.A. išli na minútu rovnako:) ... ak by si scenáristi o niečo viac potrápili hlavy, mohol to byť (aspoň pre mňa) 5-hviezdičkový kus columbovskej histórie, s výborným, cholerickým protihráčom Robertom Culpom (ktorý rozhodne nejaví záujem o typické columbovské zahmlievania o jeho žene, rodine, detailoch...:), zaujímavou zápletkou aj prevedením vraždy... hold, mne ale ten záver proste absolútne nesadol, a ak by som sedel v hocakej porote, na základe niečoho takého, ako je chýbajúci gong hodín v niekoľkosekundovom telefonáte, by som nedokázal niekoho odsúdiť za vraždu ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je úvod pomalý a nudný, tak je záver strhujúci. Rozmýšľanie Columba na prázdnom štadióne sprevádza burácajúca hororová hudba, to je obraz vnútra jeho hlavy. Podobne ako jemu, mne stále vŕta v hlave, ako sa Columbo dostane k prípadu, ktorý vôbec nevyzerá ako vražda, a žiadny strážnik by k pošmyknutiu na vode nevolal kriminálku. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vymyšleno a neméně výborně i zahráno. Herecky přitom neuchvátí ani tak hlavní záporák Robert Culp, byť jeho téměř dokonale se ovládající a chladně uvažující zločinec rozhodně není špatný, jako spíš herci mihnoucí se v epizodních rolích, kouč Rizzo Jamese Gregoryho či luxusní prostitutka Valerie Harper atp. Nechápu jen jednu věc... Proč, když už měl Columbo k dispozici ty nahrávky z kanceláře, musel tak složitě dokazovat, že nevolal z ní, když by to jednoznačně doložil neexistující záznam toho hovoru... PS: Ta vila už si zahrála v první epizodě první série, dokonce snad s týmž vybavením... 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama