Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je snad poporvé, co se Columbo objevil hned na začátku dílu. Velmi zajímavý díl. Opět netradiční prostředí, tentokráte na člunu, lodi, člunu... :-), kde je omezený prostor a být tím vrahem, tak skočím z paluby, protože tady se už není opravdu kam schovat. Pár vtípků, jak je dobrým zvykem, skvělá paní C, kvalitní záporák. Jeden z těch lepších dílů. Howgh! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Columbo začal trpět syndromem staré Fletcherové - kam se vrtne, tam je hned mrtvola. U něj to ovšem nevadí. Robert Vaughn je solidní protihráč, Columbo si možná konečně zapamatuje rozdíl mezi lodí a člunem a třeba si i užije dovolenou. Atmosféra tohoto dílu je velmi příjemná. Přesto mi závěrečné odhalení přišlo poněkud zmatené (a hlavně něco podobného, jen trochu jinak, už tu mnohokrát bylo), takže na pět hvězdiček to není. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nestandardní díl ve stylu "To je vražda, napsala", tedy kam poručík přijde, tam jsou mrtvoly... Jeho zmatené pobíhání po lodi, žoviální pískání v rozhodné chvíli či dělání překvapeného ovšem naprosto nemá chybu. Taky to je jeden z mála dílů, kde se objeví bez baloňáku a saka. No, ta havajská košile (nebo co to sakra je) to je fakt síla. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Stane sa vražda na výletnej lodi a lež pristane, Columbo má vraha. Tento diel spomínajú v inom dieli, kde Columbo skysne v Mexiku a musí riešiť vraždu zamestnanca slávneho matadora. Tú ženskú mi veľmi ľúto nebolo. S každým manipulovala a myslela si, že môže zájsť, kam chce. No, prerátala sa. A Columbo, ktorý si stále mýli pojem loď a čln, tak to bola sila. A keď ho zobudili a ospravedlňoval sa, že jeho žena keď si vypije, tak sa rada baví, tak to som skoro zletel z kresla od smiechu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda se poněkud vymyká. Hned na začátku vidíme Columba, jak chvátá na loď (nikoliv člun, poručíku :-)) a vražda se odehraje za jeho přítomnosti. Ve stejný čas na stejném místě. Na lodi, která pluje do Mexika. Poručík odložil svůj typický baloňák, dokonce i sako zde svlíká a v nedopnuté košili (zejména té, kterou má na konci) vypadá neskutečně frajersky. Charismatický vrah Robert Vaughn si připravil dokonalý plán, ovšem Columbo je pozorný i na dovolené a jen tak něco mu neunikne. P.S. Susan Damante je v roli sestřičky velmi pěkná :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Jedna ze tří epizod, kde k vraždě dochází mimo území USA. (Epistemolog)
  • Magická krabice je pojmenována podle herce, který hraje kouzelníka - Curtis Credel. (ČSFD)
  • Loď, která byla využita k natáčení, se v té době jmenovala Princezna slunce. Později byla mnohokrát prodána a přejmenována na Ocean Dream. Dne 27. února 2016 byla vypuštěna u pobřeží Thajska a potopena. Dodnes leží na boku u přístavu Laem Chebang. (Epistemolog)

Reklama

Reklama