Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Moje žena to vyhrála v tombole společnosti Božího jména, takže to mám zadarmo.“ Toto setkání se svérázným poručíkem mě obzvlášť potěšilo a vlastně ani nevím proč. Možná proto, že tento díl je takový ten nejtypičtější. Poručíkovo vyšetřování, šikanovaný vrahoun, všemožné vtipné odbočky k paní Columbové i závěrečná finta na vraha, to vše bylo dávkované a zpracované přesně podle mého gusta. Změna prostředí z luxusních vil na luxusní zámořskou loď (nebo člun :D) této epizodě rozhodně prospěla. Celkově vzato jde rozhodně o jednu z lepších Columbových epizod. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Columbo začal trpět syndromem staré Fletcherové - kam se vrtne, tam je hned mrtvola. U něj to ovšem nevadí. Robert Vaughn je solidní protihráč, Columbo si možná konečně zapamatuje rozdíl mezi lodí a člunem a třeba si i užije dovolenou. Atmosféra tohoto dílu je velmi příjemná. Přesto mi závěrečné odhalení přišlo poněkud zmatené (a hlavně něco podobného, jen trochu jinak, už tu mnohokrát bylo), takže na pět hvězdiček to není. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo po představení v Londýně podruhé opouští prostředí slunné Kalifornie a tady ona změna prostředí dopadla mnohem lépe. Do cesty se mu na palubě člunu... tedy, ehm, lodi - postaví skvělý Robert Vaughn, herecký antihrdina Lee ze SEDMI STATEČNÝCH a celou dobu stopáže tento trošku teritoriální díl baví a má rozhodně co nabídnout. Vóóóóláre, óho...  ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slizký potenciál Roberta Vaughna v roli hlavního záporáka nebyl ani z poloviny dobře využit. Poručík Baloňák má opět navrch od prvního okamžiku, kdy uviděl tělo oběti. Pointa tohoto odhalení byla mimořádně debilní (zvláště peříčko pode dveřmi, které otevře cestu k celému případu). Navíc poručík byl v tomto dílu na výletní plavbě se svou manželkou, která nám však jako obvykle zůstala utajena (tedy kromě informace, že má tmavé, nahoru vyčesané vlasy). ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot měl svůj Orient expres, Columbo má svůj člun - pardon loď. Je tu objevena zastřelená žena a čirou náhodou se po lodi plaví Columbo se svou ženou. Nejdříve to vypadá, že Columbo je zcela ztracen, ale malá náhoda ho přivede na správnou cestu. Pohodový prázdninový díl s tehdy hvězdným Robertem Vaughnem. Hudba: Dick DeBenedictis, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Jedna ze tří epizod, kde k vraždě dochází mimo území USA. (Epistemolog)
  • Magická krabice je pojmenována podle herce, který hraje kouzelníka - Curtis Credel. (ČSFD)
  • Loď, která byla využita k natáčení, se v té době jmenovala Princezna slunce. Později byla mnohokrát prodána a přejmenována na Ocean Dream. Dne 27. února 2016 byla vypuštěna u pobřeží Thajska a potopena. Dodnes leží na boku u přístavu Laem Chebang. (Epistemolog)

Reklama

Reklama