Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda se poněkud vymyká. Hned na začátku vidíme Columba, jak chvátá na loď (nikoliv člun, poručíku :-)) a vražda se odehraje za jeho přítomnosti. Ve stejný čas na stejném místě. Na lodi, která pluje do Mexika. Poručík odložil svůj typický baloňák, dokonce i sako zde svlíká a v nedopnuté košili (zejména té, kterou má na konci) vypadá neskutečně frajersky. Charismatický vrah Robert Vaughn si připravil dokonalý plán, ovšem Columbo je pozorný i na dovolené a jen tak něco mu neunikne. P.S. Susan Damante je v roli sestřičky velmi pěkná :) ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo je se svojí ženou (o které se pochopitelně pouze mluví) na vyhlídkové plavbě do Mexika. Avšak moc si neodpočine, poněvadž na lodi je zavražděna zpěvačka a on se pouští ihned do vyšetřování. Tento díl (i když je nadprůměrný) nijak nevyčnívá z Columbovského standartu, i když každý neoplývá kvalitním záporákem jako zde. Robert Vaughn nás přesvědčil, že je dobrý herec a dokáže zahrát jakoukoli roli na výbornou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo po představení v Londýně podruhé opouští prostředí slunné Kalifornie a tady ona změna prostředí dopadla mnohem lépe. Do cesty se mu na palubě člunu... tedy, ehm, lodi - postaví skvělý Robert Vaughn, herecký antihrdina Lee ze SEDMI STATEČNÝCH a celou dobu stopáže tento trošku teritoriální díl baví a má rozhodně co nabídnout. Vóóóóláre, óho...  ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na člun... Pardon, na lodi... I s manželkou... Bez baloňáku... A Robert Vaughn coby až nezdravě sebevědomý vrah. Vadou na kráse je jen ta amatérská balistika s matrací. Dodnes žasnu nad tím, že poručík neudělal díru do paluby nebo do některého z přihlížejících. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KAždý diel COlumba je niečím zvláštny, niečo nové povie o Columbovi alebo ho ukáže v nejakej inej novej situácii. Tu ho asi po prvý krát vidíme hneď od začiatku, po prvý krát je na dovolenke a po prvý krát nevyšetruje vo svojom baloňáku, ala aj tak to zvládne dokonale ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi príjemná atmosféra, spoločne s Mexickou časťou najexotickejší diel. Vrah to má znova pekne premyslené, je vhodne obsadený a chudákovi poručíkovi trochu skazí dovolenku s manželkou, ktorej hlavná predstaviteľka nezaťažila producentov žiadnymi platovými výdavkami ani tentokrát. Trochu zamrzí Sherlockovský improvizovaný záver, ktorý nepatrí medzi najvydarenejšie, svoju usvedčujúcu úlohu ale splní. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá sa konštatovať, že každý diel série je v niečom iný. Tento napríklad tým, že sa celý odohráva na člnolodi. Nanešťastie platí aj opačná pravda. Totiž, že všetky diely sú zúfalo podobné. Že pohľad na Petra Falka, ktorý po stý krát opakuje tie isté grimasy, rituály a slovné zvraty ma odrádza od záujmu pozrieť si aj niektorý z ďalších dielov. Je mi jasné, že na kontrapunkte bystrého mozgu ukrytého pod nevábnym zovňajškom je založená celá séria. Ale keď sa preženie nevábny zovňajšok a poručík losangeleskej polície sa správa ako dement prebudený po predchádzajúcej hibernácii, tak pôvodný dobrý zámer sa míňa účinkom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo tentokrát řeší případ v uzavřených prostorách výletní lodi. Příběh se hodně zaměřuje na samotného poručíka a jeho pátrání a vrah dostal překvapivě málo prostoru. Přesto velice dobrý díl. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vybočení z normálu je velmi osvěžující. Rozhodně nadprůměrný díl. Poručíkova neviditelná manželka už ovšem poněkud nudí. Tisíckrát natahovaný vtip... Celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Colonist ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo tentokrát řeší případ vraždy na výletní lodi, kde však nemá možnost použití moderních policejních metod a tak je zajímavé sledovat, jak například snímá otisky prstů a nebo porovnává vražednou kulku. Jinak pírko na ošetřovně byla opravdu ošklivá berlička v jinak prima díle. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trošku každý doufal, že tentokrát uvidí Columbovu ženu, ale záhada zůstává utajená. Jeden z těch pestrých případů na výletní lodi. Prostředí je zajímavé a Columbo si musí ve stížených podmínkách poradit jako McGyver. V roli vraha se objevil jeden ze sedmi statečných......9/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Columbo začal trpět syndromem staré Fletcherové - kam se vrtne, tam je hned mrtvola. U něj to ovšem nevadí. Robert Vaughn je solidní protihráč, Columbo si možná konečně zapamatuje rozdíl mezi lodí a člunem a třeba si i užije dovolenou. Atmosféra tohoto dílu je velmi příjemná. Přesto mi závěrečné odhalení přišlo poněkud zmatené (a hlavně něco podobného, jen trochu jinak, už tu mnohokrát bylo), takže na pět hvězdiček to není. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tentokrát Columbo vyrieši celý prípad sám bez kolegov z laborky a balistiky... postačí mu lupa kapitána "člunu" :) aprorpo, u tak krásnej zdravotnej sestričky by som rád ležal aj mesiac :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot měl svůj Orient expres, Columbo má svůj člun - pardon loď. Je tu objevena zastřelená žena a čirou náhodou se po lodi plaví Columbo se svou ženou. Nejdříve to vypadá, že Columbo je zcela ztracen, ale malá náhoda ho přivede na správnou cestu. Pohodový prázdninový díl s tehdy hvězdným Robertem Vaughnem. Hudba: Dick DeBenedictis, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...a loď pluje. S tím nejcharismatičtějším pachatelem - elegánem na palubě. Statečně odolává, ale na Columba nemá. Ten vyletněný, jako pírko lehce sfoukne, spláchne i tenhle případ. ()

Reklama

Reklama