Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Zkus mě chytit (S07E01)

(epizoda)
  • Česko Posmrtné svědectví (více)

Obsahy(1)

Známá autorka detektivních románů Abigail Mitchellová se stále nedokázala smířit s nešťastnou smrtí své milované neteře, která se utopila před čtyřmi měsíci. Abigail z toho viní jejího manžela Edmunda Galvina. Právě jeho si jednoho dne pozve do domu kvůli své poslední vůli a v nestřežené chvíli jej zamkne do trezorové místnosti. Poté odjede a nechá nešťastného muže v hermeticky uzavřeném prostoru zemřít. Detektiv poručík Columbo rychle pochopí, že nešlo o náhodu. V usvědčení pachatele mu však tentokrát bude muset pomoci vzkaz přímo od zavražděného... (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se sice (navzdory krátké stopáži) dosti vleče a ve vražedném plánu je poměrně dost děr, ale mezi puručíkem a tou drobnou babčou s drdůlkem (opět jeden z těch kladnějších Columbových protivníků) to tak jiskří, že pod 70% nepůjdu. Nejde to. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně odporná, příšerná a hrůzostrašná ježibaba mi z tohohle dílu dělá peklo úplně pokaždé. Snad kvůli ní se jinak relativně krátký film táhne tak dlouho. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle případě nemohu jít s hodnocením níž. Zkus mě chytit je epizoda, která mi velmi rychle ubíhala, takže jsem se ani chvilku nenudil. Poručík Columbo zde má pár opravdu zdařilých hlášek, které už zmínili jiní uživatelé. Dokonalé je tu závěrečné rozuzlení. A právě za ně přihazuji poslední hvězdičku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno trochu škoda, že to medzi poručíkom a Abigail neiskrilo tak, ako medzi mladíkom a starenkou vo filme Harold a Maude. Ale nechajme oplzlosti stranou. Štandartné, typicky columbovské vyšetrovanie vraždy v mojom prípade vyťahuje na najvyššie hodnotenie prítomnosť Ruth Gordon (pretože som videl nedávno HaM) a výborné zakončenie. Také literárne, ako z Agathy Christie. Nesmieme zabúdať, že na poručíkove dobré srdce sa nedá vždy spolahnúť, predovšetkým je to profesionál. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je veľa častí Columba, ktorým som dal štyri hviezdičky, ale v tomto prípade nemám pocit nadhodnocovania. Súboj dvoch inteligentných protivníkov sa môže zvrtnúť na maličkosti a tak sa to aj udeje. Správa zo záhrobia je efektným rozlúštením vraždy, o ktorej si páchateľka, ako to už u nich býva zvykom, myslela, že je dokonalá. A Columbo ma potešil tým, že okrem trvalého hulenia cigary dokázal existovať bez ostatných bezdomoveckých zvyklostí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní zápletka dost pitomá a slavná autorka detektivních románů jako vražedkyně provařená (jenom Samotný Columbo má s vraždícími autory či protagonisty detektivek mnoho "zkušeností"), ovšem režie a herecké výkony nadstandardní. Přesně tohle dělá z tohoto dílu jeden z těch lepších. 75% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodový díl, ve kterém Columbo řeší případ "mrtvoly v trezoru" a protivníkem je mu tentokrát žena (Ruth Gordon).. Jinak Columbo také ukáže, že má romantickou duši. Jak? Utrhne růži pro svou ženu. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě kultovní Columbovka s mistryní detektivního žánru a oblíbenou soupeřkou. Docela dost chyb a riskantní plán, kdy oběť jako v dílu, kde vlastník vinic zavřel oběť ve sklepě. Pro ě pestrý případ se skvělou myšlenkou a pointou vyřešení záhady......9/10 ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna klasická epizoda založená hlavně na "souboji" mozků - a je li Columbovým protivníkem nositelka Oscara Ruth Gordonová v roli autorky detektivek Abigail Mitchellové (s dabingem Jaroslavy Adamové), o to lépe se to sleduje. A finále vraždy v trezoru je vynikající. ()

Machrovic

všechny recenze uživatele

HLÁŠKY: "Aby, ty seš ta nejnesnesitelnější ženská." Aby: "Beru všechny superlativy." // Colombo zase perlil: "Ty boty jsou francouzské, francouzské. Hm, vyrobeny v Itálii. To nevadí." // Colombo: "Smím si na to sednout?" Aby: "Kvůli tomu to před 200 lety vyrobily." ()

Reklama

Reklama