Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž přistihne ve svém podnájmu lupiče, se kterým se dostane do rvačky. Oba přitom zemřou. Jde o zdánlivě běžné loupežné přepadení, avšak poručíku Columbovi vrtá hlavou výstřižek z fotografie, nalezený u jednoho z mrtvých. Papírek má tvar jako z dětské skládačky a zjevně byl právě on důvodem, proč lupič do bytu vnikl. Další dílek získají vyšetřovatelé hned druhý den, když se na policejní stanici objeví pojišťovací úředník Irving Krutch, který pátrá po penězích z dávné bankovní loupeže. Aby detektivové přišli na kloub záhadě, musí Columbo odložit svůj oblíbený plášť, převléci se za italského gangstera a kontaktovat lidi blízké oběma obětem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl a bez baloňáku, to je celkom zaujímavá zmena. V klobúku a elegantnom saku je skutočne v prestrojení a svedčí mu to. Horšie je to s prekombinovaným príbehom a dobrodružným zostavovaním skladačky, čo nie je columbovský štýl. Viac som sa bavil na detailoch a vtipných narážkach a ako v závere Columbovi fakt nezáleží na peniazoch. –––– Přineste mi telefon. Jeden hovor! Každej zločinec má právo na jeden hovor! –––– Jak se jmenujete? – Poručík Columbo. – Křestní jméno? – Poručík. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1971 až 2003 sa v Spojených štátoch amerických točil televízny kriminálny seriál "Columbo". Bolo vyprodukovaných desať sérií, ktoré dohromady obsahujú šesťdesiatsedem dielov. V poradí desiata epizóda z deviatej série nesie názov "Columbo v prestrojení" (Undercover). Scenár je spracovaním literárnej predlohy detektívky "Skladačka", ktorú v roku 1970 napísal spisovateľ Ed McBain. No nielen preto sa to vymiká tradičným dielom. Ďalším netradičným faktorom je to, že identita vraha je odhalená až na konci. Vo všetkých ostatných prípadoch vie divák už od začiatku, kto vraždil, a potom len čaká akým spôsobom inšpektor Columbo z oddelenia vrážd los angeleskej polície usvädčí páchateľa. Mňa ako columbovského nadšenca a zároveň aj priaznivca tvorby Eda McBaina táto epizóda z roku 1994 veľmi potešila. **** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shera Danese má hneď jasno, o čo kráča a nebojí sa to povedať. Je to "polda". Asi má rovnako prečítaného aj svojho manžela v súkromí. Keď pozeráte Columba pravidelne, takéto výrazné odbočenie od klasickej schémy seriálu vám musí prísť vhod. Poviete si, že raz za čas je to super, ale už sa tešíte na ďalší klasický poručíkov fígeľ na konci. V tom tkvie kúzlo tejto časti. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát mi ta změna tradičního columbovského schématu tolik nevadí, protože skládání obrázku mě pokaždé baví a užívám si ho. Tady to odchýlení beru. Navíc ten famózní Columbův odjezd v závěru... Lahůdka! P.S. V zajímavostech je chyba. Toto rozhodně není jediná Columbovka, kde od začátku neznáme vrahovu identitu. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka je spíš taková blbost, ale díl má skvělou (a hodně netradiční) McBainovskou atmosféru a kupu velmi zábavných charakterů, kterým vévodí Zeke (herec se tam už mihl v roli prodejce v sexshopu). To jeho trpělivé still here mi zní hodně často v uších. Ed Begley (hlavní oponent) měl zase dost velkou roli (hlavního oponenta Starlinga) v dvojepizodě Star Trek VOY. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Tato epizoda Columba je jediná, ve které se vrahovu identitu dozvídáme až na konci, nikoliv, jak u Columba bývá zvykem, na začátku. (lekr)

Reklama

Reklama