Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubní lékař s prominentní klientelou Wesley Corman se od tchána dozví, že jeho žena Lydia se s ním chce dát rozvést. Poslední Wesleyho možností, jak zůstat v zámožné rodině, je vražda Lydiina milence. Tím je herec Adam Evans, shodou okolností Wesleyho pacient. Wesley mu při opravě zubní korunky naplní implantát smrtelnou dávkou Lydiiných prášků na nemocné srdce, přičemž zařídí, aby se jed uvolnil s časovým odstupem. Adam tak zemře večer toho dne v Lydiině náruči, domněle na infarkt. Wesley navíc nastraží několik stop, podle kterých je pachatelkou vraždy Lydia. Jediným člověkem, který si dá dohromady správné souvislosti, je vyšetřující detektiv poručík Columbo. Tomu ovšem chybí to nejdůležitější – důkaz… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nestačí, že jsme zubaři. Teď ještě budeme vrazi." Tak tady se hodně vrtá a ještě víc lže. Poručík má však v ruce výpis telefonních hovorů, účtenku z parkoviště a soupravu mladého chemika. S takovými zbraněmi by dokázal prohrát snad jen někdo, kdo nenosí zmačkaný kabát. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Columbovce s názvem Na programu vražda, druhý díl z nové série, který se může směle postavit vedle klasických epizod. Chybí jen výraznější záporák, těch se nám v dílech z 90. let nějak nedostává... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata epizóda z deviatej série amerického detektívneho televízneho seriálu "Columbo" sa volá "Smrtiaca korunka" (Uneasy Lies the Crown). Inšpektor Columbo z oddelenia vrážd losangeleskej polície odhalí a usvädčí zákerného vraha, ktorý chcel svoj podlý zločin zvaliť na svoju manželku. Zabije jej milenca a snaží sa všetko narafičiť tak, aby veškeré podozrenie padlo na ňu. Jeho plány mu však skazí poručík Columbo, ktorý sebavedomého páchateľa ukolíše predstieranou naivitou a popri tom ho lapí do umne zosnovanej pasce. Columbo znova zabodoval, tak ako mnoho krát pred tým. Je to môj najobľúbenejší seriálový inšpektor. **** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učebnice lékařské psychologie, kapitola Orální medicína; "...odborný pojem ´dentální fobie´ (tedy strach ze zubaře) se utvořil na začátku devadesátých let minulého století ve Spojených státech. Původ tohoto označení je spojován s hercem Peterem Falkem, který coby poručík Columbo prvně prokázal, že návštěva u zubního lékaře může být vskutku smrtelná..." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda v pohode, vrah v pohode, scenár v pohode, poručík znova super, ale záver síce nečakaný, ale pomerne slabý. Zubár sa nechal nachytať, ako keby ani žiadnu univerzitu nevyštudoval a spoliehať sa na takéto fintičky mi v seriáli nikdy príliš nevyhovovalo. Takže hodnotenie je adekvátne. Škoda, zase to mohlo byť za päť aby záver to znova mierne pokazil. Tomu záveru už začínam na tretí krát prichádzať na chuť, ale ako vrah by som si to nechal pre istotu skontrolovať, asi by som očakával nejakú zákernú kolombovinu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda, ktorá ničím neprekvapila, našťastie ani nepobúrila a tak v pamäti ostáva iba naivný súboj vynikajúceho chemika Columba s menej erudovaným zubárom. Je dobré, ak snaha o originalitu naráža na prirodzené bariéry. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

vod tý doby co sem viděl tendle díl sem nebyl u zbaře...a nelituju toho...a vůbec.....kčemu mi budou zdravý zuby? proč bych se měl hodinu kousat s karbanátkem, když ho můžu rozmixovat a vypít ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná zápletka se postupem času rozplyne ve zbytečně dlouhé a docela nudné podívané, která končí jakýmsi chemickým pokusem. Mimochodem věděli jste, že Columbo na škole v chemii vynikal? ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už chápu, proč člověk nemá rád zubaře. Výborně zkonstruovaná vražda, ale bohužel by se do toho nesměl vložit Columbo. Případ nikterak zvlášť nevybočuje ze standartu, ale zápletka je zábavná a z těch novějších dílů patří k těm lepším. Usvědčení je dokonalý blaf jako z pokerstar......7/10 ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

Představitel Wesleyho Cormana James.. ne! Nyní ne! Možná, ehmm, určitě bude dobré si úvodem říci, kdož je oním Wesleym Cormanem, než-li se zaměříme tam, kam se zaměříme. Tedy: vyvoláme-li Wesleyho Cormana, vyvoláme zubaře, bezostyšného prostopášníka, duší hazardéra, přivandrovalce a, což je pro děj nejdůležitější, druhého manžele Lydie Cormanové, rozené Sharwinové, na níž padne hlavní podezření poté, kdy nás náhle opustí všemi milovaný herec Adam Evans ( = jelikož zahradník a vyšinutá milenka (či někdo, kdo jako vyšinutá milenka vypadá, potažmo jako vyšinutá modelka vypadat má) jsou vždy vinní), jež však... totiž Lydie, ta se nám nesmí ztratit ze zřetele... jež však jako pachatelka Columbovi, těžce nedbalému, avšak těžce geniálnímu detektivu oddělení vražd "města andělů", neštimuje, pročež zaměří svou pozornost právě k Wesleymu a jeho představiteli... a jsme doma! ... Jamesi Readovi... Představitel Wesleyho Cormana James Read mně svým tělesným vzezřením připomněl Kylea MacLachlana, splývají mně, totiž vidím-li na obrazovce Jamese, mám dojem, že pozoruji Kylea, ne vždy, vlastně se mně to stále jedinkrát, zde, ale i tak je to zvláštní, bylo to intenzivní, zároveň jsem se tomu později podivoval. Proleťte si galerie obou zmíněných a doznáte, že si nejsou moc podobní. Vlastně vůbec! Podobností čistě náhodnou bude i to, že oba ztvárnili zubaře, James zde, Kyle, můj oblíbený Kyle, propůjčil tvář Orsonu Hodgeovi - charakter tomuto seriálu vlastní. Napsal bych to do zajímavosti, totiž to o těch "zubařích-dvojčatech", avšak tuším, že bych nebyl brán vážně. Nevadí, bude o komentář víc! ___ Columbo: Smrtící korunka - Geniálně provedená vražda, mistrovský plán, být ale proti Wesleymu já, také by šel bručet. Každopádně ze zubaře/zubařů si tedy nepřítele neudělám, co víc, udobřím si je - tedy omluvte mne, násilně ukončuji psání, musím si jít vyčistit zuby! 70% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Provedení vraždy bylo poměrně důmyslné a chytře vymyšlené (trochu mi to připomenulo starý díl "Zločinný steh" s Leonardem Nimoyem, kde se místo kapsle měly rozpustit nitě). Vrah byl tentokrát mimořádně slizký parchant. Škoda, že prostředek epizody je takový nijaký. Ani dobrý, ani špatný, ani zajímavý, ani nudný. Prostě "nijaký" je to správné slovo. Proti závěrečné pointě nemám námitek. Nebylo to poprvé, kdy Columbo donutil lží vraha k přiznání, protože neměl pořádný důkaz. Pořád lepší toto odhalení, než nějaká drobnost, která se dá snadno zpochybnit...Mimochodem, taková zajímavost k nováckému dabingu - Columba v této epizodě dabuje Petr Haničinec (jeden z mála novějších dílů, kde tomu tak je) a vrahova tchána dabuje Dalimil Klapka (druhý Columbův dabér). Je tedy úsměvné, když v několika scénách sledujeme takový rozhovor "Columba s Columbem". ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v tomto diely nám môže dabing riadne zamotať hlavy, pretože Columba dabuje Petr Haničinec a jedného z najhlavnejších postáv Dalimil Klapka, ktorý daboval Columba vo väčšine dielov seriálu :) ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(42/2014) / Columbo sa snaží nainštalovať maják na svoje auto a bojí sa zubára :). Ničím výnimočný diel, ale vraža zaujímavá. Pomocou otrávenej zubnej korunky. (6/10) ()

Reklama

Reklama