Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele BarGoldstein k tomuto seriálu (14)

Semínko pochyb (1971) (S01E03) 

Poručík tentokrát bezchybně zařízne jednu úplně tupou lampu. ()

Její příležitost (1971) (S01E05) 

Columbo zcela standardně rve všechny koule v širém okolí! Co mě ovšem velmi překvapilo byl Hleslý Nielsen, který kupodivu neumí jenom bezduše poulit vulvy k potěšení prazdnohlavcu z krupanskych náleven, kde cinkání malých rumů přehluší jen hučení v klaccích provázející všechny projevy prezidenta Prasečí Hlavy s křenem a hořčicí! ()

Past (1972) (S01E06) 

Poklidnější průběh mohl Columbo v závěrečné lanovkové scéně trochu opepřit brutálním pochcáním té nicky na zemi. ()

Vražda podle plánu (1972) (S01E07) 

Jako obvykle se poručík nenechal ošálit další z řady slizoučkých homoklád, které mu osud neustále klade přes cestu života. ()

Etuda v černém (1972) (S02E01) 

Columbo má prostě vždycky koule! A to i tentokrát, ač si někteří stěžují na absolutní transparenci děje. Já osobně preferuji tento typ detektivek, kde divák dopředu zná pach pachatele, neb nepotřebuju masturbovat své duševní schopnosti a obtěžovat ostatní diváky již v páté minutě příběhu jalovými výkřiky že jsem již tu záhadu rozluštil. ()

Nebezpečná hra (1973) (S02E07) 

Columbo si drží vysokou laťku i v tomto díle. pozn.: Američané si drží svoji laťku naprostých ignorantů, kdy je Dudek označován za Rusáka a jeho kouč do telefonu skutečně mluví rusky, ale při úvodu partie visí naproti vlajce USA vlajka Albánie. ;) ()

Dvojexpozice (1973) (S03E04) 

MUDr Klepl je odporný homosexuální slizák roztáčecí svá odulá a zasmrádlá varlata vysoko v nadhlavníku! Proto se na tento díl kouká trochu s žaludem na vodě. ()

Labutí píseň (1974) (S03E07) 

Poručík rulezzzz! Tentokrát usvědčil samotného Johnyho z usmrcení ohavné perfidní rachomejtle, která veškerý jeho škvarek, který zamýšlel utratit s kurvama za chlast, rozházela za cihly na kostel! Columbovi to všechno secvaklo jedním cinknutím klíčů na letišti. Již nejednou mě při sledování toho umolousaného baloňáčku napadlo, zda takhle brilantní jsou i postupy pracovníků Kriminální služby PČR nebo zda se jim prostě podaří usvědčit ty, kteří opakovaně padají v koupelně. Ale obávám se, že mnohé naznačují jejich viditelné možnosti, např. psaní na klávesnici, kde se většina z nich se smrtí v očích blíží rychlosti 14 úderů za minutu. Přičtu-li k tomu fakt, že většina pochází z Ostravska a ještě před týdnem jejich hlavní starostí bylo onanovat u babičky na dvoře za králíkárnou, tak růžové bych to neviděl! ()

Osudné cvičení (1974) (S04E01) 

Standard. Pachatel tentokrát megaslizoň! ()

Případ vysokého IQ (1977) (S06E03) 

Vrah si myslel, jak není chytrý, ale byla to jen průměrná buznička. ()

Zkus mě chytit (1977) (S07E01) 

Poručík opět prstí ostatní "kriminalisty" do půli předloktí! ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama