Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze (432)

classic 

všechny recenze uživatele

Actor Peter Falk je Columbom celým telom aj dušou, on JE Columbo. Keď sa detektív pustí do vyšetrovania, tak akonáhle zacíti stopy, tak sa zavesí na podozrivého a nepríjemne ho, ju začína otravovať, a tak ten človek začína postupne strácať nervy... Najprepracovanejší detektívny seriál, aký som kedy videl. Každý diel, to kvalita. A legendárny Steven Spielberg začínal na tomto seriáli. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ach, ten neohrozitelný filuta Colombo, na první pohled bezďák, který si hraje na detektiva, pži pohledu na něj, si člověk řekně že snad neumí ani do pěti počítat, šlo mu tady vůbec někdy o život, nebo všechny ty vrahy, zlodějě a různé devianty, odhalil a usvědčil tím svým okouzlujícím šarmem, dotěrností a svými jedinečnými vyšetřovacími metodami...? Nemožné a z dnešního pohledu celkově směšné, únavné a otravné, ač by si přál nejeden vyšetřovatel být jako on, tak to prostě nejde a nejde to za víc ani u mě:-) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Od začátku známe pachatele a jenom sledujeme, jak jej nakonec důvtipný vyšetřovatel usvědčí. 1)  Koncepce seriálu je fajn._____ 2)  Rovněž charakterizace Petera Falka (v době první řady 44letého) jako detektiva Columba je pěkná a divácky nesporně atraktivní._____ 3)  Na seriál si vzpomínám jen lehce, sledoval jsem ho jako jedno z mála pootevřených okének do tehdy prakticky nedostupných Spojených států. Ani nevím, kolik dílů jsem viděl._____ 4)  Chtěl jsem si věc připomenout. A vida - hned v prvním díle jsem si v paměti osvěžil postupy, které tvůrci používali. Bohužel jsem si také uvědomil, že to bylo v každém díle víceméně stejné a tudíž nejen, že nikoli napínavé, ale dnes už i nezajímavé. Obrovskou popularitu seriálu jsem nechápal tehdy a nechápu ji ani dnes._____ 5)  A tak si uchovávám vlastně jen nesmazatelnou vzpomínku na paní Columbovou, jejíž (ne)existence se dostala i do hovorové řeči._____ 6)  Na tvorbě 68 dílů se podle IMDb podílelo 32 režisérů (jeden díl si střihl i Peter Falk - 1972), 58 scenáristů (jeden díl i Peter Falk - 1993), 31 producentů (ve 24 dílech i Peter Falk), 17 skladatelů hudby, 21 kameramanů, 27 střihačů a stovky dalších pracovníků. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku je vždy vražda. Na místo činu pak přijede k sešrotování vhodné vozidlo, vyleze z něj neohrabaný zmatkař v baloňáku z Armády spásy, který začne mávat plackou kriminální policie s tím, že on to bude vyšetřovat. Vyšetřování začíná požádáním vraha o pomoc při vyšetřování. A přestože je to pořád stejné, tak je to ve většině případů velmi zábavné. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejgeniálnějších detektivek, co byly natočeny a rozhodně moje nejoblíbenější. Poručík Columbo (v nezaměnitelném podání Petera Falka), v ušmudlaném baloňáku s věčně nedokouřeným doutníkem, má proti sobě opravdu mazanou a charismatickou postavu vraha. Jeho téměř dokonalý zločin vždy ale svými metodami rozlouskne a my se jen můžeme těšit na finální usvědčování, vrchol každé epizody. A protože je Columbo tak trochu podivín, nenajde se díl, kde by se divák skvěle nepobavil. Jasná volba pro fanoušky detektivního žánru... ()

Galerie (385)

Zajímavosti (263)

  • Vozy značky Peugeot 403 cabriolet byly v celých USA pouze tři. Peter Falk jeden z nich objevil na parkovišti v ateliérech společnosti Universal a Columbo měl čím jezdit. (klukluka)
  • První snímek s poručíkem Columbem byl vysílán v roce 1968. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama