Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si tentoraz zmeral sily s odborníkom na elektronické hračičky a treba dodať, že poručík to naozaj pri riešení vraždy nemal najľahšie. Choroba, starosti so psom a množstvo informácií ohľadom techniky a umenia a aj veľmi chytrý vrah však Columba nezastavia a on nakoniec nájde maličkosť tak presvedčivého charakteru, že pre páchateľa to znamená pozvánku do väzenia. Samozrejme nemožno zabudnúť na najkomickejšiu scénku poručíka, keď obdivuje umelecké diela a v jednom okamihu sa totálne strápni, keď na ventilačný otvor... . ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Provedení vraždy nebylo špatné, ale ten záporák...ten mi opravdu nesedl. Nevím proč, ale ten herec mi nějak k srdci nepřirostl. Naštěstí měla tato epizoda dost komických míst (pes, galerie,...), která všechno vynahradila. Závěrečné odhalení bylo ovšem brilantní, ačkoliv jsem ho tak trochu čekal. Slabší čtyři hvězdičky. P.S. Myslím, že je současné hodnocení této epizody (80%) poněkud přehnané...takové hodnocení by si mnohem více zasloužily jiné díly, které zde mají třeba "jen" 75 a méně, a přitom jsou mnohem lepší... ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další průměrný díl. Ten seriál nějak upadá. I to zemité buranské vystupování drahého lieutenanta Columba mi už leze krkem. Měl pravdu ten, kdo kdysi řekl, že na Columba se dá podívat tak jednou za měsíc, to vám pak nepřipadají jednotlivé epizody, resp. stále stejné postupy, jak je vrah odhalen, tak nudné. Jeden příklad za všechny – v tomto filmu byl vrah odhalen tak, že si Columbo nechal mnohonásobně zvětšit záznam z videopásky a odhalil důležitý detail. I dnes by to bez špičkové techniky bylo obtížné, ale tvrdím, že v roce 1975 to bylo zhola nemožné, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že záznam byl pořízen z černobílé průmyslové kamery. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oskar Werner předvedl jednoho z nejnesympatičtějších padouchů celého seriálu, možná toho nejvíc nesympatického. Byl to padouch “hračička“, který dojel na to, že se obklopil technikou, kterou zneužil k provedení zločinu. Na druhé straně exceloval Columbo. Jednak mistrným řešením a vyřešením případu, ale hlavně jednou z nejzábavnějších scén snad celého seriálu - scénou v galérii. Ani si ten „obraz“ nakonec nekoupil... :-) Jinak příchod na místo činu se vyznačoval jednou z nejnelogičtějších replik (je to vůbec díl samých „nej“...) seriálu: „Když jste přijeli, byla už mrtvá? Jo úplně.“... :-) Co dodat? 5 hvězdiček - 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah pomáha Columbovi s vyšetrovaním a dáva odpovede na všetky jeho pochybnosti. Až tak podrobne, že je to podozrivé. Tým všetkým je prípad klasický a tiež malou chybou, ktorej sa vrah nevyhol. Vtipné momenty chýbajú, až na jeden pri návšteve galérie. –––– Umění se nevysvětluje. Milý pane, díváte se na obraz nebo sochu a buď to s váma něco udělá, nebo ne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)
  • Columbův (Peter Falk) pes nemá v ostatních dílech jméno, v tomto ho však nazve Harry při vypouštění z vozu, aby se mohl proběhnout po zahradě, zatímco sám se bude po místě činu rozhlížet. (Drom)

Reklama

Reklama