Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathleen Calvertová, manželka milionáře Clifforda Calverta, spolu s milencem Patrickem Kinsleym naplánuje vraždu manželova obchodního společníka Howarda Seltzera. Cílem obou spiklenců je hodit vinu na Clifforda a dostat ho do vězení, aby si oba mohli užívat jeho peněz. Vraždu provede v domě oběti Patrick, který velmi pečlivě upraví stopy. Je ostatně vedoucím forenzní laboratoře u losangelské policie. Poručík Columbo je tedy při vyšetřování odkázán na jeho informace. Detektiv v ošuntělém plášti netuší, že Patrick a Cathleen se znají, natož aby věděl o jejich mileneckém poměru. Columbo má však jednu výhodu, a tou je jeho postřeh a všímavost ke zdánlivě nedůležitým detailům… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdatný súper je zárukou dobrej columbovky. A tu je výnimočne zdatný, naviac zvnútra polície, takže poručik to ma zvlášť zložité. Ale každý robí chyby, možno nemuseli byt až tak zjavné, a napriek tomu scenárista na konci zaradil vysvetlenie pre blbých. –––– Najděte tu kočku! Byla totiž jediným svědkem strašného zločinu. –––– Vy jste já, já jsem Patrick, koukejte na ní! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nadšený som nebol. Peter Falk ako obvykle prehrával a keď si prikladal ruku k hlave, mal som intenzívny pocit, že ho bolí každá myšlienka, ktorá v jeho hlave skrsne. A škemranie kubánskej cigary bolo vyložene trápne. Ani rozuzlenie tentokrát nebolo prekvapujúce, skôr bolo výsledkom postupných krokov. Nové bolo iba vyvolanie konfliktu medzi spolupáchateľmi. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jeden ze dvou příběhů (pokud si dobře vzpomínám) kdy je vrahem policajt. Padouch tohoto dílu je vychytralý, slizký a bez šance... jak jinak. Columbo opět vytáčí lidi kolem sebe, tentokrát i hlavního podezřelého, který je ovšem nevinný, a měl by si Columba spíš hýčkat. A že je to drsný podezřelý: „Kdybych chtěl krvavý biftek, tak bych vyběhl ven a vzal nějakou krávu po hlavě, no ne?“. Druhým padouchem je manželka Petera Falka, který ale jako Columbo s ní moc soucitu nemá. Závěrečná scéna, kdy s velice nepřímými důkazy, které by u soudu asi neobstály, sehraje s podezřelými skvělou scénku, nemá chybu. Celkově ale trošku slabší díl. 4 hvězdičky - 80%. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nemáš už dost?“ ,,Čeho dost? Tebe?“ V tomto díle mě výjimečně nebyl poručík nejsympatičtější postavou, nýbrž svérázný a hláškami oplývající milionář Clifford. Pokaždé, když se objevil na scéně, jsem se pochechtával, určitý díl na tom má jistě jeho výborný český dabing. Shera Danese byla jako chladná lady také velmi dobrá. Vražda a motiv jsou tentokrát mnohem zajímavější, než tomu bývá obvykle, a i poručík to tentokrát neměl vůbec jednoduché. O to víc mě potěšilo velmi chytrý závěr, který má bohužel až přespříliš dovysvětlující zakončení. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se vlastně ani nedivím, že je poslední série Columba ke konci natahovaná jako kšandy ve větru, protože poručík se ukazuje ve skvělé formě. Co třeba takové finty vrahounů ztrácejí na originalitě a propracovanosti, to štramák v baloňáku dohání svým rostoucím charismatem. Jakpak by ale Peter mohl být bez jiskry a sešlý, když měl za ženu takovou kočku... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Když si Columbo (Peter Falk) vyžádal pomoc při výslechu komplice, řekl Patovi: „Tři oči jsou lepší než jedno.“ Což je vtipná narážka na skutečnost, že herec Peter Falk má protetické oko. (Epistemolog)
  • Jedna z mála epizod, kde není zmínka o paní Columbové. (ČSFD)
  • V pořadí sedmá a zároveň poslední epizoda Columba, kterou natočil režisér Vincent McEveety, což z něj činí „nejproduktivnějšího“ režiséra seriálu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama