Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falk je rozhodně výborný herec, ale jak vidno, není ani špatný režisér. Samozřejmě nemá na Spielberga a jeho první epizodu, ovšem po několika slabších dílech je tento viditelně lepší a to navzdory scénáři, jehož charakteristiky se po celou první řadu v zásadě nemění. Opět tak zde mohu napsat, že příběh je vymyšlen chytře, ovšem také naprosto nepravděpodobně. Naštěstí pro nás, dává herecký ansámbl v čele s Falkem a také jeho vynalézavá režie na všechnu umělost zapomenout... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, sud ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první série, který si vzal jako režisér poprvé a naposledy pod svá křídla Peter Falk. V roli záporáka se tentokrát představí Patrick O'Neal (v budoucnu si zahraje např. v Přepadení v Pacifiku) a tato epizoda téměř do svého závěru nechává diváka v napětí, jaké bude skutečné rozuzlení příběhu. To, co však celou dobu tušíme, se naplní a poručík Columbo si může odškrtnout další úspěšný případ, který si pokaždé s radostí vychutnám. Opět skvělá hudba a další marný poručíkův pokus přestat kouřit... ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Peter Falk si tentokrát k hraní přibral i režii a bylo to dobré rozhodnutí, tento díl patří k těm lepším. Už jen proto, že tentokrát nesledujeme na začátku zločin. Navíc - velmi vydařené jsou scény na stavebním úřadě, to jsem se opravdu bavil a povedla se i návštěva kardiologa. Suma sumárum - pozor na klasickou hudbu! ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk se v tomto případě ujal i režie a celkově je to trochu jiná Columbovka. Neuvidíme uskutečnění vraždy, pouze celý díl si to myslíme a na konec zjistíme, že jsme se nemýlili :-). Perfektní průběh vyšetřování, spousta falešných stop a zdálo by se, že vrah unikne. Nikoli, na poslední chvíli zasáhne poručík Columbo a vraha odhalí jednoduchou, ale účinnou a silnou lstí. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se dozvěděl, je to jediná epizoda, kterou Peter Falk režíroval sám, a to je škoda. Je to jeden z těch fakt dobrých dílů. Když uvážíme, že je to zároveň jediná epizoda, kdo ho někdo přirovná k pavoukovci, čili klíštěti, je to dost zajímavé... :-) A že těch jsme od padouchů inkasoval! V každém případě namyšlený architekt už víc šancí na urážky nedostal. Zajímavou perličkou filmu je jedna ze scén, které se nemohli stát. Když čekal Columbo na úřadu, několik míst za ním stál chlápek, který evidentně zároveň stál i v jiné řadě v jiné kanceláři, protože když tam Columbo odešel, chlápek už tam byl. Asi nebylo dost peněz na komparz. V každém případě díl je na jedničku, přesněji na 5 hvězdiček - 100%. Kdoví, co na to řekne “budoucí bývalá“... až ji jednou potkám... :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Peter Falk vyvíjel nátlak na producenty Richarda Levinsona a Williama Linkeho, aby mu umožnili režírovat epizodu. Šlo o vzácný jev pro seriálovou hvězdu a prakticky neslýchanou pro seriál ve své první sérii. Producenti se bránili, dokud Falk neodešel z placu. Levinson a Link se rozhodli dát Falkovi tento scénář k přímému řízení, protože to vyžadovalo komplikované používání lokálních záběrů. Celý natáčecí tým byl frustrovaný, jelikož neustále měnící se staveniště znemožňovalo opakování záběrů. Falk už nikdy neřídil další epizodu. (Epistemolog)
  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)

Reklama

Reklama