Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Narcis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejlepší díl - ještě lepší než Smrtící korunka. Krom Columba i skvělé herecké výkony mladé velice rozmazlené studentské dvojice. Nachytávka byla excelentní, ptáček se chytil učebnicovým způsobem. Perfektní. Kdo ví jak by to dopadlo kdyby si ti hoši dali předsevzetí, že do vyřešení případu budou sedět doma a nic nedělat. To by vina padla opravdu asi na nevinného člověka. Holt - hyperaktivita je někdy rozhodně na škodu. Prostě perfektně uděláno krom těch několika velice detailních záležitostí. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tento diel veľmi páčil. Columbo má proti sebe hneď dvoch nafúkaných bohatých hajzlíkov, ktorí si myslia, bohvieako sú mazaní. Už len tá scéna, kde Columbo vidí, ako si z neho robia haranti žarty a Columbo prednesie vetu: "Len sa smejte, chlapci!". Tak bolo jasné, že chlapci to majú spočítané. Dostane ich jedným, pre neho typickým, spôsobom. Proste na nich nastraží pascu. A urobí rekonštrukciu, ktorú by nevymyslela Agatha Christie, ani keby čo bolo. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické zahrávanie s podozrivými, ktorí si myslia, že sa zahrávajú s Columbom. A to sa nevypláca. Vo filme je všetko, ako má byť, bez hluchých miest, takže sa nečudujem ani nebránim vysokému hodnoteniu. –––– Když narazím na stopu, jdu většinou po čichu. Případ dotáhnu do konce, a nic mi v tom nezabrání. –––– V nemocnici mají kamery, které jsou tak malé, že vám je můžou strčit přímo... ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze tří nej dílů "nového" Columba (další budiž Motýl a Vražda Rockové Hvězdy). Při vraždě totálně geniální mrazivá atmosféra. Stephen Caffrey měl dostat ve filmovém průmyslu rozhodně víc šancí, protože toho floutka zahrál parádně. Po dlouhých letech se tu objevuje i Robert Culp, sice v kratším cameu, ale i tak je to potěšující. Snad jen konec byl trochu nedomyšlený, ale jinak vše ostatní skvělé. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený Colombo se všemi jeho klasickými nectnostmi. Především je to celé opět naprosto literární. Ve skutečnosti takhle rafinovanou a komplikovanou vraždu může stvořit právě jen autor detektivek, ale ne vrah. Vždyť by stačilo, aby onen profesor přistoupil k autu z jiného úhlu nebo jiným způsobem a byl by mimo dostřel. Jistě, člověk má své naučené návyky které zpravidla nemění, jenže vrah si potřebuje být jistý a tudíž musí případné eventuality vyloučit. Navíc to celé nebere v úvahu všechna drobná zpoždění, počínaje nepochybně ne úplně okamžitou reakcí dálkového zamykání, přes reakci zbraně až po případné zpoždění televizního přenosu a samozřejmě, rychlosti s jakou je člověk schopen stisknout tlačítko. Profesorova hlava přitom byla v kroužku jenom malou chvilku, řekněme vteřinu nebo dvě. Přitom by jistě stačilo, aby dotyční dva studenti přepadli profesora například po přednášce někde na cestě do oné restaurace v kuklách a pak rychle ujeli... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Pri prehrávaní záznamu vraždy je kazeta zastavená skôr ako je stlačené tlačidlo na videoprehrávači. (zoot3r)
  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama