Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo rád provokuje podozrivých a hraje sa s vražednými zbraňami. Pritom aj pri hre mu neunikne žiadny detail, ako signál v telefóne alebo hák na strope. Westernová scéna z filmovej dedinky, kam Columbo dokonale zapadol so svojím štýlovým autom, bola nezabudnuteľná. A tiež ma potešila mladá Samantha zo Sexu v meste. Záver s odhalením a usvedčením bol mimoriadne prekvapivý, napínavý, jednoducho skvelý. –––– Všichni potřebujeme svůj svět snů, poručíku. I psychologové. –––– Jste fascinující člověk, poručíku. Předstíráte, že jste štěně v baloňáku, co šťastně běhá po dvorku a hrabe si díry v zahradě. Jenže, zatím kladete miny a vrtíte ocasem. –––– Nechal jste důkazů, že by potopili loď. Motiv, příležitost, a na muže vaší inteligence jste se zamotal do spusty hloupejch lží. Spusty! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto perfektním dílu zazní dvě důležité myšlenky: „I poručíkův Pes může být zbraní, už je zčásti vycvičený.“ a „Myšlení je starodávný zvyk, stojí za to ho pěstovat.“ A obě vedou k odhalení padoucha, který použije k vraždě své dobrmany a myslí si, že má tajné slovo, které utají. To ale ještě nezná Columba. Jinak se tímto dílem evidentně vzdává hold starým dobrým filmům. Tolik kulis a drobností z jiných filmů se v jednom filmu asi jen tak nevidí. Na toho občana Kanea a jeho „Poupě“ se už chystám... :-) Dávám 5 hvězdiček - 100% jednoznačně, a zahnuté tágo k tomu... :-) ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JJ, Columbo u nás frčí :)) Teď to zrovna vysílá Prima každou sobotu od čtyř hodin, tak hlavně máma vždycky zasedne :) Tentokrát jsem byl přísedícím i já a musím říct, že tenhle díl byl dobrý. Vraždící psi na povel a Columbo, který tomu opět přišel na kloub. Škoda, že zase nebyla vidět paní Columbová :)) 80% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférický úvod příjemně naladí, následuje vražda s použitím originální "vražedné zbraně" a poručík je vzápětí na scéně. Tentokrát záporák (Nicol Williamson) zanechá hodně stop, ale i tak je to velice příjemná podívaná s nádechem starých časů.. Bonusem navíc je jedna z prvních tv roliček pro půvabnou Kim Cattrall. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Geniální plán (leč s mnoha vrahovými chybami), solidní záporák a brilantní závěrečná pointa (na jejímž principu vlastně částečně fungovala i pointa v pozdějším dílu "Columbo jde pod gilotinu"). Nebýt Columbovy vychytralosti, zase jednou klidně mohl být náš poručík mrtvý. Mimochodem, mladičké Kim Cattrall to zde moc sluší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z mála pokusů zločince, který se pokusil zabít poručíka Columba (Peter Falk). (Epistemolog)
  • Při závěrečném kulečníku Columbo (Peter Falk) vždy potopí kouli do kapsy a z té samé potom vždy vytáhne nepoškozený důkaz., což je nemožné, koule by je zničily. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama