Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý gigolo a hazardní hráč Nick Franco má poměr s bohatou dámou Lauren Statonovou i s mladší Evropankou Lisou Martinovou. Obě ženy se však domluví na jeho zavraždění. On je totiž jen využívá a neštítí se dokonce ani hrubého násilí. Lisa tedy podle plánu přijde s Nickem do jeho bytu, kde už čeká Lauren s pistolí. Mrtvé tělo ženy dočasně přikryjí elektrickou dekou, aby policie určila dobu úmrtí na pozdější hodinu, kdy bude mít Lauren alibi. Poručíka Columba tentokrát čeká mimořádně těžký oříšek. Lauren jej totiž začne svádět, a jak se zdá, vyšetřovatel k ní cítí přinejmenším sympatie… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Báječně, kolik?“ ,,Dvanáct.“ ,,Dvanáct!“ Tato epizoda je kouzelná. Poručík si v ní opět trochu oddechne a nechá se obletovat krásnou Faye Dunawayovou až to vypadá, že ztratil sebemenší zbytky profesionality. Že je to pouhé zdání, a že zůstal věrný svému detektivnímu poslání, nás přesvědčí emocionálně nabitý závěr. Vražda a její motiv jsou tentokrát trochu jiné, než na co je divák u Columba zvyklí, a opět je to, myslím, ku prospěchu věci. Z vyšetřování mi tentokrát nejvíce utkvělo v hlavně poručíkovo zkoušení světla v ledničce, kdy donutil uklízečku pět minut řvát ano a ne. To bylo k popukání. ()

Kourbezohne 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů Columba. On sám napsal scénář. Nejvíc se mi líbí konec, kdy chytí tu její pěknou dceru (aniž by zatím věděl, že je to její dcera), která je pak mučena na vyšetřovně a Columbo to s její matkou sledují. A pak ten samotný konec, kdy Columbo říká té dceři (to se musí recitovat) ,, Prý hodně času trávíte v Evropě. Zítra se tam bude určitě dít něco zajímavého, neměla byste tam chybět ". Vidět matku jak se postaví za svou dceru se moc nevidí a proto mě to zahřálo u srdce. Samotná Faye Dunaway je sice hezká, ale znám lepší Columbovy nepřítelkyně. Trochu mi vadilo jen, že zatímco Columbo ji dává otázky k vyřešení případu vraždy ona to téměř vždy obrátí na- ,,tenhle oblek/klobouk/kravata je hezký co si myslíte". Zamilovaný Columbo je sice zajímavý a docela dobře natočený, ale nějak to brzdí vyšetřování. V díle začínajícím mexickými trubači je i píseň co zpívá na večírku F.Danaway Bye Bye Blackbird. Docela fórové to s tou služkou a lednicí. A pak také je fórové jak zjišťuje ten telefon a PO box u té sekretářky,, mohla byste mi zjistit.." (a ten jeho pohled),,ovšem". Dobré byly záběry s tím Columbovským barmanem (,,já myslel, že se jí líbíte". ,,nejste ožralej, kolik stojí žvejka?, takhle drahý žvejky, hrůza" ,,Nic psát nemusíš tady ten má peníze" ,,Drž hubu" ,,Když jste přesvědčenej, že policajti mluví pravdu tak to musíte být blázen ") nebo s tím domovníkem - ,,už jste to někdy jedl?, máte tam hrozinku"- ,,dá -li Bůh nikdy to jíst nebudu". No a samozřejmě elektrická pokrývka (deka). ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo trochu jiný než obvykle,nezvykle se odhalující, mimo jiné i v rozhovorech s majitelem sve oblíbené restaurace a nebyt poslední hlášky filmu, měli by někteří konzervativní fandové s prezentaci poručíka možná problém. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, ze scénář psal Falk, je tenhle díl z hlediska postavy důležitý, takhle se totiž v postave zřetelně vidí a chce se tak divákovi prezentovat. Mírně přitažená za vlasy se mi zdají být vysvětlení vzájemných vztahů v závěru, ale to je u Columba nedúležitý detail, cílem je u něho vyšetřování, ne odhalení. (Takové Janotovo "I cesta může být cíl":) ). ()

milunech 

všechny recenze uživatele

Miluji všechny díly , ale zde mi nesedí Colombo jako milovník a opilec , ale to bych vše přežila, ale absolutně nepřežiju český dabing slovenské herečky Sylvy Turbové , která našeptala Faye Dunaway. To šeptání a polykání koncovek má být asi sexy, no nevím....mne tento sípot vyloženě ruší a odpuzuje :D Prvně jsem si myslela, že tak šeptá jen na Colomba, ale potom to dělala i do telefonu na svou přítelkyni. Což už vůbec nechápu. Ale protože mám Colomba ráda, nějaké hvězdičky mu dám :) ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbův nástup na scénu byl mosntrózní - v pyžamu a s vajíčkem. Ale nelíbil se mi tu, v jiných dílech štve svého podezřelého a snad i jeho známé a právníky, kdežto zde štval každého kromě podezřelé - policistu, barmana, uklízečku, domovníka, mě. Copak mu asi řekla paní, když smrděl jako francouzská štětka? Navzory emocionálním výkyvům přecejen Bonnie želízka nasadil. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama