Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý gigolo a hazardní hráč Nick Franco má poměr s bohatou dámou Lauren Statonovou i s mladší Evropankou Lisou Martinovou. Obě ženy se však domluví na jeho zavraždění. On je totiž jen využívá a neštítí se dokonce ani hrubého násilí. Lisa tedy podle plánu přijde s Nickem do jeho bytu, kde už čeká Lauren s pistolí. Mrtvé tělo ženy dočasně přikryjí elektrickou dekou, aby policie určila dobu úmrtí na pozdější hodinu, kdy bude mít Lauren alibi. Poručíka Columba tentokrát čeká mimořádně těžký oříšek. Lauren jej totiž začne svádět, a jak se zdá, vyšetřovatel k ní cítí přinejmenším sympatie… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy Columba, ktoré som videl (Nie je čas na umieranie a táto) patria k atypickým. Sú zbavené stereotypov, z ktorých jedny vytvorili lišiacku postavu poručíka losangeleskej polície klamúceho telom a druhé preháňali bezdomovecký a odpudivý dojem z neho. Tento diel si pre seba ukradli Peter Falk a Faye Dunaway. Peter Falk napísal aj scenár, čo je aj vidieť. Jeho postava je plastickejšia, odkrýva nové vlastnosti a pritom štýl vyšetrovania tým nie je dotknutý. O Faye Dunaway nie je nutné sa zoširoka rozpisovať. Je to herečka z mojej Top 10 a neostala dlžná svojej povesti. Tie štyri hviezdičky sú možno prehnané, ale nemám ako inak vyjadriť svoju spokojnosť s Columbom odpútaným od svojho obrazu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, občas začne i starému policajtovi srdce protestovat a tentokrát to božská Faye Dunaway nekoulí jako chladná vypočítavá intrikánka, kterou si vyzkoušela v mladších letech. Vzchází z toho něco úplně jiného než na co jsme u Columba zvyklí a tenhle díl je hned po RIP, Mrs. Columbo můj nejoblíbenější. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět blbý závěr (alespoň pro mě). Sice tu okouzlujícím způsobem hraje Fay Dunaway, ale poručíkovi z toho přeskočí a začne projevovat známky zamilovanosti. Do hlavní podezřelé! No Columbo, styď se! Kde je tvůj profesionální odstup. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále krásná Faye Dunaway exceluje v roli jednoho z nejkladnějších Columbových protihráčů. Mezi ní a Columbem to po celou dobu jiskří a závěrečné morální dilema nemá chybu. 85%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bonnie a Falk! V původních Columbovkách byl velmi často poručíkovým soupeřem nějaký opravdu známý herec či dokonce velká hvězda (namátkou Ray Milland, Johnny Cash, Martin Landau, Leonard Nimoy či Vera Miles), v novějších epizodách taková jména, až na výjimky postrádám. Není to však případ tohoto dílu, kde se poručík střetne s nádhernou hvězdou první velikosti a představitelkou slavné Bonnie, Faye Dunaway. Té se tady v některých okamžicích, až neskrývaně dvoří, ale přesto nakonec ukáže svou profesionalitu. Ve hře je všechno, je zdařilá epizoda, která má slušný příběh a obsahuje to správné columbovské koření, které mám na tomto seriálu rád. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle má Columbo proti sobě půvabnou vražedkyni, které padne do oka a dojde i na svádění! Faye Dunaway by z poručíka patrně dokázala udělat elegána každým coulem, když si uvědomíme, že díky ní byl ochoten si brát jinou kravatu (kterou mu koupila) a přijmout pozvání na skleničku. Nemá to tentokrát Columbo jednoduché... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechal jsem tenhle díl uležet a pálím plný počet. Víte proč? Protože v zástupu novějších sérií tahle epizoda vyniká stejně, jako Faye Dunaway mezi ostatními ženami, se kterými se Columbo kdy dostal do křížku. A jestli tu někdo tvrdí, že ho poručík zklamal svým přístupem, tak buď nedával dobrý pozor nebo je panic. Anebo obojí, ono to spolu vlastně náramně souvisí... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu ma prekvapuje nižšie hodnotenie, tvorcovia tejto časti mali možno v úmysle natočiť jeden z najzapamätatelnejších dielov a to vďaka Faye Dunaway. Tá je tu sympatická ako málokedy, a to aj napriek tomu, že vraždila. Lenže toto je typ vraždy, keď držíte palce skôr páchateľovi, ako polícii. Keďže je aj Columbo veľký sympaťák, nakoniec môžete mať slušnú dilemu. Aspoň sme sa dočkali na konci určitého kompromisu, takže sklamaný nebude nakoniec nikto. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda s dobře promyšlenou zápletkou, která si jako určitý bonus i mile pohrává s "columbovskými" stereotypy. Přitom mu rádi odpustíme některé nelogičnosti, například onu nejen zcela nepředpisově, ale především naprosto nesmyslně zapojenou zásuvku... Celkový dojem: 80% Zajímavé komentáře: ClintEastwood, Colonist, badajajuak ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho nebylo pro poručíka Columba vyšetřování tak příjemné. Hlavní podezřelá (Faye Dunaway) ho zahrnuje hromadou pozornosti, dárky i polibky. Bohužel jako protivník je hodně slabá a celkový dojem také sráží příliš komplikovaná a těžko uvěřitelná pointa. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo rozdávající polibky, to tady ještě nebylo. Námět o dvou ženách, které se chtějí zbavit svého milence se tak úplně nepovedl. Moc zde nápadů není a koketovací taktika na Columba těžko zapůsobí. Tato epizoda neoplývá dokonalým zločinem a mě osobně tolik nechytla......6/10 ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Skvělý Columbo! Ač na první pohled vypadá, že se chová zamilovaně či že je neprofesionální, ve skutečnosti je to pořád starý dobrý poručík. Opět jsme svědky klasické hry, kdy Colombo má situaci pevně v rukou a nechává podezřelého, aby se snažil vše kočírovat. Všechny stereotipy, které u něj fungují jsou zde opět, ale podány zcela jinak a to je na tom nejzábavnější. Peter Falk je se svojí postavou zžitý a přesně ví co a jak má hrát. Nezbívá než zopakovat, skvělý Columbo! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk si scénář k tomuto dílu sám napsal. A je to také na tomto dílu vidět, zabývá se Columbovou postavou do hloubky, jeho vnitřními pocity. Bohužel to trochu také mění pohled na postavu Columba, jak ji za ta léta známe. Poručík si s podezřelou hraje, ona s ním také a nakonec se z toho aférka vyklube doopravdy. Zásadový poručík blázní a během toho "románku" si na paní Columbovou vůbec nevzpomněl (jednou se o ní zmínil během jednoho z prvních výslechů a pak až v závěru)! Sice to bylo nevinné jiskření, ale ke Columbově postavě mi toto chování vůbec nesedělo. Scénáristicky to prostě skřípalo a závěrečná pointa, proč se ty dvě ženy spojily a jaký je mezi nimi vztah, to už bylo opravdu trochu přitažené za vlasy...Faye Dunaway byla silný ženský protivník, avšak její "kolegyně" už tak valná nebyla, lepší by byla nějaká samostatná epizoda s Faye. Není to špatný díl, ale Falk ve svém scénáři některé věci nevychytal. Slabší čtyři hvězdičky. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Faye Dunaway je snad nejvíce sexy žena, jakou jsem v takto zralém věku viděl hrát. Svůdné pohledy, krásný smích a ženská lehkost. Ty červené šaty s kombinací jejich zad jsou nezapomenutelné. Český dabing ženy v červeném (Sylva Turbová) ještě více přitahuje. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

51. Zlatý Glóbus za rok 1993 - nominace (3) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Faye Dunaway, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Peter Falk ()

Reklama

Reklama