Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Vražda jako autoportrét (S09E01)

(epizoda)
  • USA Murder, a Self Portrait (více)

Obsahy(1)

Známý malíř Max Barsini žije společně se třemi ženami ve svém luxusním sídle při mořském pobřeží. Zdá se, že jeho aktuální snoubenka Vanessa, jeho bývalá žena Louise a mladá modelka Julie se vzájemně dobře snášejí a v klidu a pokoji se dělí o jednoho muže. Vše jde náramně až do chvíle, kdy se Louise zamiluje do osobního psychologa Sidney Hammera a rozhodne se opustit dům svého exmanžela. Druhého dne je nalezeno její mrtvé tělo. Inspektora Columba zaujme skutečnost, že žena měla nasazenu jenom jednu kontaktní čočku a druhá je stále v pouzdře. Doktor Hammer vypoví, že jeho milenka, mimochodem vynikající plavkyně, trpěla třemi nočními můrami. Jak tyto detaily souvisí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atypický díl. Černobílé snové sekvence podbarvené dramatickou mahlerovskou hudbou dodávají epizodě umělecký šmrnc, Columbo analyzující sny působí velmi intelektuálně a snad v žádném jiném díle mi tolik nepřipomínal svého skorodvojníka Jacquesa Derridu. A tajemný strýček "mon oncle" z noční můry je zase nápadně podobný Deleuzovi, to nemůže být náhoda.:) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteraz som tento diel o polygamnom maliarovi nevidel. Ale nemôžem napísať, že som o nič neprišiel. Aj keď bol výnimočný iba portrétom Columba, neobsahoval nič, čo by ma popudilo.  Celý príbeh bol menej uveriteľný, priamočiary a aj keď ma dráždia vyjadrenia laických detektívov, že páchateľa odhalili v x-tej minúte, v tomto dieli sa to nechtiac prihodilo aj mne. I keď neviem, ktorá to bola minúta. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychoanalytický Columbo:) Scenár a pointa sú slabšie, ale páčilo sa mi, ako to bolo natočené. Zobrazenie snov zavraždenej síce nijak unikátne, ale zakomponovanie poručíka ako zadumaného sediaceho modela maliarovi-vrahovi do nich sa mi páčilo. Ten maliar inak dosť prehrával, až príliš sa snažil zdôrazňovať "voľnosť-nespútanosť umeleckého ducha", bohémstvo, proste mi liezol na nervy. Ale ja mám rád všetky scény, kde je Columbo so svojim psom, a v tomto diely ich je asi najviac (veď aj samotný diel začína na výstave basetov), spolu s mojou najobľúbenejšou, kedy Columbo pomáha Psovi, aby sa mohol pozrieť na oceán, pretože "miluje oceán." :) A aj keď to je z mojej strany samozrejme veľmi prostoduché (simplexné:), za túto scénu dávam hviezdičku navyše ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nové columbovské éry, začala tam, kde ta předešlá skončila. Nezajímavý záporák, nijaké vyšetřování, žádný humor, otravná hudba... Jsou tady hororové flashbacky, které se sem vůbec nehodí a jediné, co mě potěšilo, byl obraz poručíka, který stihl vrah namalovat předtím, než dostal klepeta. Nikdy mě to nebavilo. ()

R-Fitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní epizoda, po dlouhé době fakt paráda. Možná že to je způsobený tim, jak odlehčeně je to zahrané. Je tu hromada humoru, hlavní podezřelý má svérázný styl snad ve všem, co dělá a jak žije. Mě se tohle skutečně líbilo MOC. A ten začátek...fakt pecka. Miluju basety, jednoho má moje nejlepší kamarádka, basetici Adélku, a je to princezna! No a Columbova věta na výstavě psů..."Je to pes, tak mu říkáme Pes". :-) No neni to mazec? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy Maxe Barsiniho ve skutečnosti namaloval americký výtvarník českého původu Jaroslav "Jerry" Gebr. (deepspace101)

Reklama

Reklama