Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90te roky začali v seriáli parádne, škoda, že to nebolo pre ne pravidlom. Tento diel začína veľmi netradične, lenže my, skúsení Columbovi priaznivci vieme, že niečo nehrá a scenáristi nám prostredníctvom poručíka pripravia znova nejedno prekvapenie. No a jedná sa o časť, ktorá obsahuje dôkaz o tom, že Columbo 20 rokov nekecal a skutočne sa oženil. Jeho ženu ale samozrejme neuvidíme:). ()

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě jeden z nejlepších dílů. Při prvním shlédnutí sice sledujete hrátky celkem vyšinuté vražedkyně s Columbem, ale chtě nechtě pořád musíte myslet na to, zda paní Columbová je opravdu mrtvá. Samotný příběh je od řady ostatních odlišný i v tom, že Columbo bojuje o svůj život a sám to dobře ví, takže je to i tom, kdo bude chytřejší a přelstí toho druhého. Pointa v kuchyni je bezchybná. Kdysi se vedly debaty, zda paní Columbová vůbec existuje, toto je jeden z dílů, který dává odpověď. Samozřejmě je možné namítnout, že v některých scénách je Vivian Dimitri snad až poněkud nevěrohodná, ale tento díl si tak jako tak pět hvězdiček prostě zaslouží. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý díl. Zajímavé jsou prostřihy do minulosti, i myšlenky zúčastněných a tentokráte i odhalení a usvědčení je velice originální. Je tady klasicky i pár zábavných chvilek. Dokonce jsme doufali, že konečně uvidíme paní Columbovou - ale zase ne. Ten ji střeží jako oko v hlavě. :-) Vynikající a nápady oplývající díl. Howgh! ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Dej mi jeden hod! A proč ne rovnou dva, co?“ U všech ostatních Columbových epizod je vidíme poručíka jako nestranného profesionála, který přistupuje k vrahům bez záporných emocí. Tento díl je ale výjimka. Tady se vražda poručíka citově velmi dotýká a nutno říct, že se jedná o jeden z nejlepších dílů. Flashbacky do minulosti fungují dobře, i když jsem si nebyl jist jejich logikou – když vzpomíná jedna postava, proč nám tvůrci rovnou servírují i příběh jiné? Ačkoliv v půlce stopáže mě již počáteční napětí opustilo a já již tušil, jaký bude konec, přesto mě závěr nezvykle plný emocí rozhodně nezklamal. A poručík zde dokazuje, že je mistrovský herec! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama