Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel velkého hřebčína Graham McVeigh má dlouhodobé problémy se svým bratrem Teddym, vlastníkem polovičního podílu jejich farmy. Teddy se totiž v hazardu zadlužil italskému gangsterovi Brunovi Romanovi. Graham tedy navštíví Brunův bar, způsobí tam rozruch s pomocí dvou přinesených myší a v nestřežené chvíli zavolá Teddymu z Romanovy kanceláře. Později v noci bratra na odlehlém místě zastřelí. Další den „v sebeobraně“ zabije i Bruna Romana. Poručík Columbo má podle jeho plánu uvěřit, že Romano volal Teddymu, pak že ho kvůli nesplacenému dluhu popravil a nakonec přišel vymáhat peníze na Grahamovi. Jenže Columbo opět najde pár nesrovnalostí… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si väčšinou vystačí na usvedčenie vraha sám, ale keď sa nedá inak a k dispozícii je aj veľmi neobvyklá partia na spoluprácu, prečo to nevyužiť a nenaservírovať divákovi aj niečo iné, ako záverečnú rozmluvu Columba s páchateľom v jednej miestnosti s vysvetlením usvedčujúceho dôkazu. Tentokrát dostaneme niečo iné a v rámci seriálu táto zmena pôsobí originálne a sviežo. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát musel poručík Columbo spolupracovať s "mafiou", aby mohol dolapiť vraha. "Podivní spojenci" je epizóda výborná, ale predsa len má jednu veľkú chybu. Columbo hovoril, že vraha nemôže nijak usvedčiť a kvôli tomu sa muselo udiať to divadlo na konci. Tu Columbo zrejme zabudol alebo skôr scenáristi zabudli, že vraha by bolo ľahké dostať aj bez toho divadielka, pretože alibi hlavnému podozrivému nemohol nik potvrdiť. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrazda a vsetko okolo super pripravene, no vrah neratal, ze sa zamiesa aj miestna "rodina". Tato pomoc bola trochu nestandartna, Colombo ju musel prijat ci chcel, ci nehcel. Osobne mi to spojenie pripadu s mafiou nijak nevadilo. Od vysvetlenia mysiek mal porucik vraha v hrsti. Usvedcenie bolo super, az na konci cloveku dojde ako je ten zaver skvele pripraveny. Z mojho uhlu pohladu v tomto diely nebolo slabe miesto, takze dnes na plny pocet. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé diely Columbovskej série sú spravidla zaujímavé a niekedy i napínavé. Jedinou ich systémovou slabinou je stereotypnosť postavy a jej konania. Tento diel ma zaujal práve preto, že sa vymyká z klasickej schémy a prináša niečo, s čím som sa u ostatných dielov stretol iba výnimočne. A tak som dal štyri hviezdičky originálnemu nápadu a prehliadol drobné nedostatky, ktoré tam ostali. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zde sice několik vyloženě úsměvných scén, jako ta s chytáním myši na záchodech či naivně snadná vražda Bruna Romana, ale jinak je to Columbovka, jak ze sedmdesátek. Hned dvojnásobný vrah (George Wendt) je bohatý a arogantní hulvát, který si vaše sympatie určitě ničím nezíská a i když má relativně chytrý plán, pro poručíka a jeho italské spojence, bude nakonec celkem snadným soustem. Závěr, kde Columbo spolupracuje s mafií, je skvělý a Peter Falk s Rodem Steigerem (plus kmotrovská hudba) táhnou tuhle epizodu z prostředí sázek a dostihů, na solidní čtyři hvězdičky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Jediná epizoda, ve které můžeme vidět Columba (Peter Falk) kouřit cigaretu. (Pepinec)
  • V tomto díle, když na Columba (Petr Falk) promluví Vincenzo Fortelli italsky, prohlásí Colombo, že je v italštině špatný. Přitom v díle Columbo: Smrt bere Jackpot z roku 1991 mluví Columbo na pohřbu italsky naprosto plynně. (Wishkah)

Reklama

Reklama