Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protivník v tomhle dílu byl excelentní, skvělý herecký výkon pana Culpa. Ovšem po stránce scénáře to byla dost slabé, pokud mi něco neuniklo, tak Columbo neměl ani jednoznačné důkazy o tom, že šlo skutečně o vraždu, motiv mi taky nějak unikl. A ten finální důkaz by každý schopný právník jistě dokázal rozsekat na hadry. Obecně bych rád u mnoha jeho případů viděl tu soudní dohru, asi by poručík civěl jak by ty jeho "neprůstřelné" důkazy u soudu obstály. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z opravdu dobrých dílů. Vrah vymyslí celkem slušný plán (ale co by se stalo, kdyby někdo náhodou zjistil, že v kanceláři není nebo ho někdo potkal coby prodavače zmrzliny?) s dokonalou vražednou zbraní, která se sama rozplyne (tedy rozteče). Okolnosti kolem zavražděného nejsou zcela jednoznačné, ale nakonec se ukáže, že všechny ty problémy a složité odposlouchávání je více méně jen podružná záležitost, protože Columbo ví, kde hledat. Pointa je vynikající. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne dobra cast ako predchadzajuca, ale zaporak nebol az taky dobry, chybala mi tam kus vacsia iskra. Porucik siel po nom od zaciatku. Bol si isty, islo uz len o to dokazat mu to, lebo jeho alibi boli fakt skvele vymyslene. Esteze si Colombo strihol turu po stadione a poriadne popremyslal. Mam rad tieto casti, v ktorych sa Colombo s vrahom nehra a tlaci na neho. Usvedcenie bolo podla mna neskutocne vymakane. Zaver bol fakt lahodka. Hlaskou: "To su holt reflexy." ma odrovnal. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je úvod pomalý a nudný, tak je záver strhujúci. Rozmýšľanie Columba na prázdnom štadióne sprevádza burácajúca hororová hudba, to je obraz vnútra jeho hlavy. Podobne ako jemu, mne stále vŕta v hlave, ako sa Columbo dostane k prípadu, ktorý vôbec nevyzerá ako vražda, a žiadny strážnik by k pošmyknutiu na vode nevolal kriminálku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda v ktorej si zaporaka zahral Robert Culp. Spôsob vrazdy ma dobre premysleny a Columbovi trva, kym na nieco pride a tentoraz na to dôjde len nahodou, ale nakoniec zaporak uz tradicne nema ziadnu sancu Je to kvalitne napisana epizoda a ani na chvilu nenudi, ale ja mam znova problem s nesympatickym chladnokrvnym Culpom. Najviac sa mi pacia epizody v ktorych Columbo do urcitej miery sympatizuje s vrahom a obdivuje jeho schopnosti v nejakej oblasti v ktorej dokazal velke veci. Takze títo chladnokrvni parchanti akym je vrah v tejto epizode ma prilis nebavia a ani si tolko neuzivam, ked sa s nimi Columbo pohrava. 7/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)
  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama