Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž přistihne ve svém podnájmu lupiče, se kterým se dostane do rvačky. Oba přitom zemřou. Jde o zdánlivě běžné loupežné přepadení, avšak poručíku Columbovi vrtá hlavou výstřižek z fotografie, nalezený u jednoho z mrtvých. Papírek má tvar jako z dětské skládačky a zjevně byl právě on důvodem, proč lupič do bytu vnikl. Další dílek získají vyšetřovatelé hned druhý den, když se na policejní stanici objeví pojišťovací úředník Irving Krutch, který pátrá po penězích z dávné bankovní loupeže. Aby detektivové přišli na kloub záhadě, musí Columbo odložit svůj oblíbený plášť, převléci se za italského gangstera a kontaktovat lidi blízké oběma obětem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl a bez baloňáku, to je celkom zaujímavá zmena. V klobúku a elegantnom saku je skutočne v prestrojení a svedčí mu to. Horšie je to s prekombinovaným príbehom a dobrodružným zostavovaním skladačky, čo nie je columbovský štýl. Viac som sa bavil na detailoch a vtipných narážkach a ako v závere Columbovi fakt nezáleží na peniazoch. –––– Přineste mi telefon. Jeden hovor! Každej zločinec má právo na jeden hovor! –––– Jak se jmenujete? – Poručík Columbo. – Křestní jméno? – Poručík. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ne, madam, já jsem policajt !!" - "Jo, a já jsem Marilyn Monroe !!" ;) Peter Falk se opravdu snaží, chvíli dokonce vypadá jako kmotr Vito Columbo, pak si zase oblékne pastelkové kalhoty, přičemž ta scéna měla být zřejmě vtipná, leč tahle epizoda se s vtipem málem ani nepotká, když pominu poručíkovu etudu se šlapkou Dorothey, za mě jednoznačně patří k tomu vůbec nejhoršímu, co bylo v rámci seriálu natočeno.. Bourák McEveety se tak zoufale a křečovitě snaží vyhnout těm oblíbeným klišé, až je vlastně paradoxně použije úplně všechna, leč v naprosto kontrastním světle, až se z toho stává naprosto nechtěná fraška. Od režiséra ceněného hitu Odpočívejte v pokoji, paní Columbová jsem čekal mnohem víc, ale prokousat se tímhle pokusem oprostit se všeho, co ke Columbovi neodmyslitelně patří, mě opravdu hodně bolelo.. Nicméně i moc špatná "columbovka" jistou kvalitu má, především v Peteru Falkovi !! ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka je spíš taková blbost, ale díl má skvělou (a hodně netradiční) McBainovskou atmosféru a kupu velmi zábavných charakterů, kterým vévodí Zeke (herec se tam už mihl v roli prodejce v sexshopu). To jeho trpělivé still here mi zní hodně často v uších. Ed Begley (hlavní oponent) měl zase dost velkou roli (hlavního oponenta Starlinga) v dvojepizodě Star Trek VOY. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu znova; efekt milostného afektu aneb zažitý stereotyp narušen netradičním zpestřením. Columbo jezdí v jiném fáru, nosí bouchačku a mafiánský vohoz, má parťáka, spí v hotelu, nabaluje slečinky a vyblafané doutníky lze snad poprvé spočítat na prstech jedné ruky. Tahle gangsterka má zkrátka jiskru, vtip a elegantního štramáka v přestrojení k tomu. P.S: Rozhodně nesouhlasím s uvedenou zajímavostí o identitě vraha. Doporučil bych zabrousit třeba do páté série... ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opat jedna z nestandartnych casti, ktoru si taktiez pamatam z detskych cias. Vtedy sa mi to ale nepacilo. Dnes nemam nejake velke vyhrady voci tejto casti. Jedine co ma odradzalo od plneho poctu bolo niekolko momentov, ktore som ani vdaka pretoceniu si celych scen nedokazal pochopit. Za vsetky uvediem priklad, ked porucik s kolegom prehladavaju byt jedneho z obeti a bavia sa o ziarovke, potom sa bavia nieco o cigarach a zrazu zmlknu a obaja sa pozru na tu ziarovku. Samozrejme najdu co hladali. Dva krat som si to pretacal a neviem ci neumim cesky, alebo je problem niekde inde. Chapem, ze mi asi nieco unikalo, ale to predsa nie je moj problem ;-). Inak som sa bavil, kedze skladanie tej fotografie je vcelku zaujimave. Ked tak nad tym dielom uvazujem tak ide urcite o jeden z najnestandartnejsich dielov vobec. Pocet mrtvych je vysoky, porucik ma partaka, bali zeny, meni look, dostane na frnak. Bola by skoda neocenit takuto chutovecku. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Tato epizoda Columba je jediná, ve které se vrahovu identitu dozvídáme až na konci, nikoliv, jak u Columba bývá zvykem, na začátku. (lekr)

Reklama

Reklama