Reklama

Reklama

Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

  • USA Demon Knight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o to, previesť epizódu z Tales from the Crypt do celovečerného formátu podľa môjho názoru vcelku vyšiel. Demon Knight samozrejme nesie neprehliadnuteľný béčkový rukopis, napriek tomu ide v rámci možností o slušný mazec, na ktorom musím pochváliť najmä trikové elementy a výsledok práce maskérov, štýlovo pripomínajúci filmy ako Evil Dead, Demons či Night of the Demons. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Náš starý dobrý Crypt Keeper se dal do natáčení filmu v Holywooda a při té příležitosti nám předkládá místo povídky celovečerní film Demon Knight. Komu se líbí Příběhy ze záhrobí, ten musí u této lahůdky chrochtat blahem, stejně jako já. Děj nepostrádá humor, stejně jako to je u Tales from the crypt a hlavně ty zábavné béčkové, poctivě ručně dělané gore efektíky, u kterých se zasmějete a přitom vypadají i dost drsně. Jo, tohle mě vždycky na povídkách bavilo a ne jinak je to i u tohoto nenáročnýho bezva bijáku. Prostě jsem se skvěle bavil a o to tady zkrátka jde! Žádné zbytečné přemýšlení, ale správná Krypt´ácká zábava! ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sračkoidní a kýčovitá záležitost. Jaksi nemám rád horory, kde pořád něco bouchá a vše je tak nějak přehnané až do extrému. I když je pravda, že některé scény v nichž figuroval Billy Zane mě výtečně pobavily a zachránily film od hlubin odpadu. Obávám se, že mé hodnocení také ovlivnil hrozný dabing, v originálu to snad tak imbecilní nebylo. No jo no, po dlouhé době dabovaný film a na dlouho zase radši ne. Jen škoda, že nevyhrálo zlo, klaďáci byli totiž hrozně nesympatičtí. 25%. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle si pamatuju z dětsví, tímhle mi máma znásilňovala vkus v osmi letech, ale díky tomu a ní jsem s filmem tam, kde jsem. V prdeli. Ale i na pokročilej věk tohodle Béčka je to fajn gore fest jak se na tu dobu slušelo a Billy Zane je tu excelentí. Škoda, že dostal prostor jen v Titanicu a pak dalších B/C/Déčkách. Netflix potěšil zařazením do knihovny. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Esence pojmu "béčko". Dílko, které by společně s dalším celovečerním počinem BORDELLO OF BLOOD mohlo fungovat, jako manuál pro začínající tvůrce B-movies. Věcička, která mě skutečně baví - maximálně přitažlivý námět, super zpracování, vynikající podoba démonů, charismatický Sadler. Přílišná zdhlouhavost, o které se zde píše, jako o výrazném mínusu mi nevadí, vedlejší postavy jsou bez větších problémů přehlédnutelné, Sadler + démoni naprosto stačí ke spokojenosti. Proč tedy "jen" tři hvězdičky? Billy Zane... nemůžu ho ani cítit! Opět mi svojí odporně teatrální přítomností pokazil celý film. Jinak si není na co stěžovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • První verze scénáře pro film byla napsána již v roce 1987, tedy ještě, dřív než se do tvorby vložila HBO. Film měl tehdy režírovat Tom Holland. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn 1996 v kategorii nejlepší horor. (Terva)

Reklama

Reklama