Reklama

Reklama

Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

  • USA Demon Knight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film natočený ve stylu televizních Příběhů ze záhrobí, který asi nepotěší ty diváky, kteří od hororů očekávají vyvolání skutečného strachu, protože z hlediska příběhu i zpracování se Rytíř Démon jednoduše nedá brát vážně. Na druhou stranu je znát, že právě to je cílem tvůrců snímku, že se jedná o svého druhu poctu laciným béčkovým produkcím a že se při natáčení herci i celý štáb nejspíš slušně bavil. Prakticky všichni zúčastnění přehrávají, ať už záměrně nebo ne, a ono to kupodivu do téhle podívané dobře zapadá. Při sledování Rytíře Démona nelze mít velká očekávání. Není to velký film, ale ryze odpočinková záležitost na pozdní večer. Celkový dojem: 50 %. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Cemetary Gates [Demon Knight Edit][Mix] ,2. Tonight We Murder ,3. My Misery (Demon Knight) ,4. Diadems ,5. Instant Larry ,6. Fall Guy ,7. Beaten ,8. Polícia ,9. Hey Man, Nice Shot ,10. 1-800-Suicide ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Becko jako remen. Samozrejmne se nabizi srovnani s Bordello of Blood, ktery si dokaze v celovecerni stopazi udrzet rychle tempo po celou dobu a nejsou v nem hlucha mista, jako tady. Pribeh netreba resit, samozrejmne je to ptakovina, ale az na par zminovanych nudnych chvil zabavna ptakovina. Herci jsou spravne spatni (bezruka cernoska dokonala) a triky, ty jsou naprosto skvele, predevsim masky a ruzne krvave lahudky opravdu stoji zato. Tales from the Crypt jsou precejen lepsi jako kratke povidky, ale rozhodne i jako celovecerak nabizi slusnou zabavu a milouckeho Crypt Keepera. BTW Zemeckis stal u zrodu serialu a produkoval jednotlive epizody, takze logicky i film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První půlka devadesátých let byla pro horor nemilosrdná doba. Žánr zažíval tvůrčí krizi a rok 95´ byl jejím vrcholem. Proto i třeba průměrný Demon Knight působil jako nezvykle svěží dílko. První celovečerák kultovního seriálu nepostrádá všechny atributy starých krvavých béček: nechybí známé tváře (Sadler, Zane, Miller), povedené masky hnusných démonů, diváka ohodí spousta krve a zeleného slizu a to vše za nutně černohumorného nadhledu. Příběh je posunutý na vedlejší kolej, ve svojí přímočarosti jde stejně o souboj dobra se zlem ve starém hotelu, uprostřed ničeho. Snímek teda ctí pravidla žánru, je vyroben s fanouškovským zápalem a toho si já umím cenit. Následující Upíří nevěstinec mi však připadá o krapet lepší. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno o prázdninách jsem nemohla dlouho do noci usnout a tak jsem provozovala svůj oblíbený koníček - přepínala jsem mezi popůlnočními programy s tím, že mě nějaký z nich spolehlivě uspí - a ehjle, narazila jsem na tohle skvělé béčko, u kterého jsem se řehtala od začátku až do konce. Kdyby nebyl Billy Zane démon, řekla bych, že je bůh. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sračkoidní a kýčovitá záležitost. Jaksi nemám rád horory, kde pořád něco bouchá a vše je tak nějak přehnané až do extrému. I když je pravda, že některé scény v nichž figuroval Billy Zane mě výtečně pobavily a zachránily film od hlubin odpadu. Obávám se, že mé hodnocení také ovlivnil hrozný dabing, v originálu to snad tak imbecilní nebylo. No jo no, po dlouhé době dabovaný film a na dlouho zase radši ne. Jen škoda, že nevyhrálo zlo, klaďáci byli totiž hrozně nesympatičtí. 25%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. Zem bola vyprahnutá a pustá a tma bola nad priepasťou. Lenže tá tma nebola pustá, bola plná bytostí, plná démonov. Mali sedem kľúčov spojených v kruh, ktoré sústredili temnú silu kozmu do ich rúk. Lenže Boh vystúpil a povedal: Buď svetlo! A bolo svetlo a Boh rozohnal démonov a rozniesol kľúče po celom vesmíre. Za tri milióny tisícročí démoni našli a zhromaždili šesť kľúčov. Až sa zmocnia siedmeho nastane temnota - peklo na Zemi. Boj o tento posledný kľúč sa odohrá v jednu letnú noc v malom mestečku Wormwood niekde v Novom Mexiku. Snímok "Démonický rytier" je celovečerný film, ktorý je súčasťou horrorovej seriálovej série "Tales of the Creep". ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie. TALES FROM THE CRYPT nepristane celovečerná stopáž. Práveže naopak, ubližuje a to fakt že dosť. To čo bolo spočiatku dobré sa ku koncu mení na nezáživné pobehovanie po dome kde zaručí démon, potom zajačí postava a tak stále do kola až to nakoniec lezie na nervy lebo je to zbytočne natiahnuté na neúnosnú stopáž. V začiatku lepšie ako BORDELLO OF BLOOD, v konečnom výsledku ešte horšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Krucinál, dej tu číču ze stolu!",,Grrr!",,Mluvím o té kočce..." Ale zas takové komedie to nebyla. Krásné vzpomínání na vpodstatě už klasické horrory, i když tenhle příběh vypadá stylově jako z poloviny 80.let - což mě baví. Hotel, původně kostel, na samotě, sedm statečných (tak úplně ne, zejména jeden je pěkný hajzl) a démon se svojí hordou služebníků. K tomu rozkošná úvodní scéna s prsatkou ve vaně a milencem ve sklepní kádi! Ostatně prsatky se později ještě dostanou ke slovu a vypadá to jako přehlídka hostesek z Playboye. A dojde i na gore, které není sice výjimečné, ale potěší proražená hlava, utržená ruka i oči, co samy skáčou po podlaze. A jako výrazný bonus jsou půvabné masky, na nichž se tvůrci vyřádili - především osazenstvo hotelu měnící se postupně na démony (chlapeček, který nakonec exploduje, je doslova k sežrání). Ke vší té hororové taškařici hraje řízná muzika - Machine Head, Megadeth, Rollins Band, Filter, Pantera a mí oblíbení Ministry. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Blbé béčko, ktoré akurát tak nudí. Ako jediné pozitívum mi príde Crypt Keeper v úvode a na konci filmu. Inak nuda a nuda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Sice starší než Upíří nevěstinec, ale paradoxně lepší, filmovější a zajímavější. ----- Mnó - prsa ... ohnilci ... krev = o.k. tři hvězdičky filmu, který měl být zahrabaný hluboko v osmdesátkách. Jo a děj? Nevšiml jsem si ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to moc neoslovilo, a to mám horory 90. rokov celkom rád. Jednoduchý dej obalený do podpriemernej, ošumelej atmosféry, ktorá často miesto toho aby vystrašila, tak vyvolávala len pocit trápnosti. Aby som bol spravodlivý, snímok má aj svetlé chvíľky, doplnené o slušné masky a trocha gore. Je však toho strašne málo a často to kazil Billy Zane, ktorý tu pôsobí ako päsť na oko. Tiež tu chýbal nejaký nápad, niečo čo by pomohlo zabaliť príbeh do väčšieho tajomna. 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná podíváná. Celkem dost známých tváří, pěkná monstra, unilí příběh a prostě další delší epizodka Tales from the crypt. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tomu sa povie sra*ka! Ale som presvedčený, že to bol zámer. Na stupidite a jej sestričke brutalite sa dá fajne zasmiať a človek si zaspomína na staré dobré (?) časy... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Naprostej trash, na kterej nedám dopustit. Jako malej jsem to zbožnoval a vždycky si to rád pustím znova. Billy Zane a jeho démoni nahání Sadlera až do motelu, kde nastane pořádný gore vyvraždováníčko. Plus skvělá hudba, parádní uvod a nádherná Jada Pinkett. ,,přece bys neuhodila strýčka Willyho?" ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

V zámorí naprosto kultová záležitosť a jeden z posledných štúdiových hororov predtým, ako žánrové pole v druhej polovici 90s vyklidil Wes Craven so svojimi Vreskotmi. Ernest Dickerson odštartoval kariéru ako dvorný kameraman Spikea Leeho, ale vo svojom treťom režijnom projekte si berie to najlepšie z ranného Carpentera a Raimiho. Demon Knight napĺňa všetky atribúty tzv. siege films a je priamym pokračovateľom tradície v duchu Rio Bravo či Assault on Precinct 13. Základom úspechu u podobných záležitostí často bývajú charizmatickí herci a v tomto ohľade je obsadenie bez chyby. Pre Williama Sadlera je to popri plukovníkovi Stuartovi z Die Hard 2 životná úloha, Jada Pinkett je ultra cool final girl podľa môjho gusta (fuck you, Neve Campbell) a Dick Miller je proste Dick Miller. Spotlight však nekompromisne kradne démonický Billy Zane, jeden z najštýlovejších záporákov ever. Jeho divoké improvizácie sa v snových sekvenciách vyznačujú intenzitou Branda v najlepších rokoch, inokedy zase challengujú maniakálnu psychózu Huntera S. Thompsona. Sledovať jeho postavu, keď je v ráži, je absolútny pôžitok a obrovská zábava. Štedrý budget, praktické efekty na úrovni a nabušený soundtrack (Pantera, Ministry, Gravediggaz) tomu celému dodávajú šťavu jak sa na devadesátky patrí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na motivy povídek seriálu Povídky ze záhrobí vzniklo i pár samostatných TV filmů, které se k nám postupně dostávají na DVD. Příběh není nikterak objevný - do malého městečka přijíždějí dva cizinci, kteří se nakonec střetnou v malém motelu. Síly jsou brzy jasné - vládce démonů proti rytíři čistoty s tajuplným klíčem plným zázračné krve. Na obyvatelích motelu je, na kterou stranu se přidají. Laciné dekorace jen rámují celou béčkovost filmu, již drží nad vodou hlavně tři hlavní představitelé - jako dokonale charismatický záporák Billy Zane, jako good guy William Sadler a jako statečná afroamerická bojovnice Jada Pinkett Smith. Ostatně, film je z roku 1995, takže těžko čekat při TV produkci zázraky. Avšak v noci při správné náladě může jít o ten správný film. ()

Reklama

Reklama