Reklama

Reklama

New Yorku, miluji Tě!

  • USA New York, I Love You (více)
Trailer
Povídkový / Romantický / Drama / Komedie
USA, 2008, 103 min
(další profese)

VOD (1)

Od samého zrodu filmů byl New York jedním z vysněných filmových měst. Byl zvěčněn na filmovém plátně stovkami různých způsobů. Teď tu ale je zcela nový, odlišný a zcela nepopiratelně romantický pohled na toto město – pohled očima lásky, ve všech jejích podobách, od první lásky přes lásku krátkodobou a komplikovanou až po lásku minulou, odpíranou, vytouženou a lásku, která trvá navěky. Lásku k New Yorku tímto filmem vyjadřuje skupina těch nejkreativnějších současných režisérů i herců, jejichž příběhy se odehrávají v celkem pěti různých newyorských čtvrtích. Jde o volné pokračování série Města lásky, jejíž první díl, Paříži, miluji Tě, slavil před časem velké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, který, na rozdíl od inspirativní Paříže, má minimum neslyšících (tedy hluchých) míst a jednotlivé postavy se v něm potulují celým dějem i nad rámec svého příběhu. Přiznám se, že se mi toulky po New Yorku moc líbily, přestože toto město v podstatě nesnáším a baletící polonahý černoch mi na pár sekund vzal chuť do života. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme cizinci míjejícími se v labyrintu ulic měst, v kterých žijeme. Pulzující New Yorská metropole se na sto minut přeměnila v jeden rytmicky tepající srdeční sval bijící ve znamení romantického pnutí. Zatímco Paris, je t'aime byla hravě snovou hříčkou, tak New York, I love You je komplexnější zakouřenou a alkoholem provoněnou knihou, určenou všem nejmenovaným idealistům, snílkům věřícím stejným dílem ve štěstí i pomíjivost lásky. Knihou, o které víme, že si s ní autoři dali na čas a je nám až líto jí přečíst takhle jedním dechem. Rozhodně však nečekejte další Sex ve Městě. Spíš něco ve stylu Mých borůvkových nocí s tím rozdílem, že New York, I love you není jen líbivě nudnou báchorkou, ale multikulturním spletencem držícím pohromadě a odkrývajícím náhodné proměnné v rovnici zvané život. NY, I love you se může pyšnit zcela odlišným stylistickým podáním, místy možná ještě umělečtějším než jeho francouzská milenka. Jednotlivé povídky, které jsou slité v jeden nepropustný zato synapticky propojený celek, sázejí spíš na vizuální stránku a dokazují, že i samotné obrazy dokáží vyprávět poutavý příběh. Ačkoliv tvůrcům chvílemi chyběl metronom tempa, je až spodivem, že se jim podařilo proplést všechny postavy v jedno dokonale osudové klubko a rozproudit divákovi krev v těle tím správným způsobem až k pravému endorfinem obšťastněnému heart beatu. Doufám, že New York, I love you není poslední zastávkou na cestě po městech snů s romanticky rozevřenou náručí. Šanghaj už určitě netrpělivě čeká. Jablečný džus je můj nejmilovanější a tohle velké jablko snad ani líp vylisovat nešlo. Pozn. pro šťouraly: určitě šlo :o), ale díky RADIOHEAD a hlavně závěrečné koláži definitivních 8/10. Myslím, že můžu zakončit slovy klasika: "God, I love New York." Dedicated to ifa. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný, že tento film není - navzdory zasazení do mého zbožňovaného města a hvězdnému obsazení, včetně řady mých hereckých oblíbenců - ničím víc než nepodařeným experimentem s nevyrovnanou úrovní, s občasnými náběhy k nudě, kýči či nesnesitelné trapnosti. O to víc mě mrzí, že se tam najde i pár vynikajících momentů, které dokazují, že potenciál by tu byl, ale ve většině příběhů je marnotratně promrhaný. Žasnu, že jako celek na mě tenhle biják působil skoro až amatérsky, jako by ho měla na svědomí partička studentů, kteří dostali za úkol natočit filmovou poklonu New Yorku v době, kdy už všichni dávno zapomněli na 11. září. Ech, nemohu si pomoci, ale libovolná epizoda Sexu ve městě skládá hold tomuto městu tisíckrát přesvědčivěji. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

New York je pre mna ovela znesitelnejsi ako Pariz. Rozbeh bol trosku pomalsi, ale potom to prislo... Za seba mozem povedat, ze pre mna bolo najemotivnejsie duo Bradley Cooper a Drea de Matteo a absolutna dokonalost bola sekvencia Shaia LaBeouf a Julie Christie. Nesmiem vsak zabudnut ani na Cloris Leachman a Eli Wallacha, pretoze ti excelovali nie len herecky, ale i hlaskami. Nemam co vytknut, ja som maximalne spokojna. PS: V celom filme som videla viac ludi s cigaretou ako za 30 americkych hollywoodskych filmov dokopy :D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...V prvom rade musím povedať, že New York, I Love You bez príspevku Woodyho Allena nemôže byť v mojich očiach vynikajúce nikdy!:) Ale vážne...som fanúšikom poviedkových filmov a New York vonkoncom hanbu podobnému žánru neurobí. Poviedky sú pomerne pestré ako samo mesto, prepojenia plynulé a nenásilné. V podstate všetky sú si viac-menej vyrovnané. Kým poviedky z Paríža mali svoj kulminačný bod, nezabudnuteľný moment (neuveriteľná poviedka od Tykwera!), New York výrazne zapamatateľný "svetlý bod" nemá (aj keď poviedka z pera Anthonyho Minghellu mierne vytŕčala, škoda, že ju sám autor nestihol aj režírovať). Kým Paríž si pamätám ako silnú a celistvú zbierku plnohodnotných poviedok, z New Yorku si budem dlho pamätať skôr detaily a určité výseky...Každopádne celkovo je to určite príjemný mix, na ktorý sa veľmi dobre pozerá, herci sú fajn. Som zvedavý na pokračovanie Shanghai, I Love You:) Btw: kde sa stratila Scarlett Johansson??? Že by jej časť vystrihli? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Ide o druhý film zo série Mestá lásky, ktorá sa začala snímkou Paríž, milujem ťa a pokračovať bude Rímom, Šanghajom, Jeruzalemom a Bombajom. (Very_kuul)

Související novinky

New York plný hvězd

New York plný hvězd

13.04.2008

Tenhle typ zpráv Bart, který pro vás mé novinky na čsfd nahazuje, nemá moc rád, protože je v nich spousta jmen a to znamená spoustu odkazů. Nedá se ale nic dělat, Petře, tenhle projekt je prostě tak… (více)

Reklama

Reklama