Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodinný outsider, který nakonec stál v čele Američanů. Životní příběh prezidenta George W. Bushe. Nikdo by to do něj v mládí neřekl, přesto dnes patří mezi nejznámější osobnosti americké historie. Biografický laděný film o životě George Walkera Bushe sleduje budoucího 43. amerického prezidenta od roku 1967. Od jeho nevázaných a hodně bezstarostných dnů na vysoké škole, přes vojenskou službu, guvernérský úřad v Texasu. Všímá si jeho zapojení do velkého byznysu v naftařském průmyslu, až po prezidentskou kandidaturu v roce 2000, mapuje první čtyři roky v nejvyšším úřadě, až po druhou kandidaturu v roce 2004... (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (191)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem Bushe dost nesnášel se mi W. zamlouval nějak moc. Můžu z toho vinit za a) vynikajícího Joshe Brolina, který má Bushe v malíku, dokonale ho ztvárňuje a ještě mu propujčuje neuvěřitelné charizma, za b) Olivera Stonea, který tuhle biografii pojal dost odlišným způsobem než jsem očekával anebo za c), ale to mi nepřijde moc pravděpodobné, samotného George W. Bushe. Vážně nevím. Rozhodně jde o hodně dobře natočený životopis (tedy chybí v něm asi nejdůležitější kapitola, ale očividně to byl záměr) srandovního, zmateného chlapíka, který chtěl jen vystoupit ze stínu svého otce. Což se mu sice povedlo, ale bohužel pro něj, v negativním smyslu slova. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Možná spíš 4****, uvidim, jestli si to nerozmyslim... Zajímavý film, který, jak název napovídá:) je o Bushovi Juniorovi. Ukazuje nám ho v situacích, ve kterých ho mohlo vidět jen málo smrtelníků, ve většině jsou to sarkastické a hořce úsměvné scény, kdy se wéčko cpe, učí se odpovídat novinářům, cpe se nebo sleduje baseball a cpe se. To si divák uvědomí, jak obyčejnej člověk by to byl, nebýt syn prezidenta. Problematické je, že pozadí bushovejch politickejch činů je normálním lidem dokonale skryto a nedá se ověřit, kolik si toho Stone ve filmu vymyslel, kolik upravil a kolik se toho skutečně blíží reálným situacím. Spoustu zajímavejch témat, které by se ve filmu objevit ale zase Stone vynechává...tak nevím. Prostě je to zajímavej film, ale jeho hodnocením si vůbec nejsem jistej, budu muset pár dní počkat a uvidím, co z toho vzejde. On sám Stone naschvál Bushe ukázal ve spoustě (většině?) scén jako idiota a týpka, kterej měl spíš zůstat v Texasu na ranči, ale v některejch scénách s ním jakoby soucítí - je to takovej chudáček, který se neumí vyrovnat se stínem svého papínka. (A výkon Joshe Brolina je perfektní..ehm.) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Stone se zase vraci do formy, jeste ji sice neziskal nazpet na 100%, ale i tak to je vynikajici zlepseni po jeho poslednim filmu. Pribeh o dneska uz bejvalym prezidentovi sice nezni kdovijak zajimave, navic clovek si ty dulezity veci, co udelal, jeste pamatuje, tak proc na to znova koukat, ale to by to nesmel bejt Stone, aby neprines neco navic. Pribeh totiz neni pouze o jeho prezidentskym obdobi, ale zaroven to neni ani drama od mladi po prezidenta, je to proste neco mezi. Stone sikovne strida zabery kde prezident Bush neco resi se zaberama z jeho mladi, kdy vyvadi na vecircich, chlasta, strida prace a podobne. Nutno rict, ze hlavne v prvni polovine filmu a diky tomu film vyzniva lehce jako komedie. Druha polovina uz s flashbackama setri a zameruje se na situaci s Irakem, Sadamem atd. A tady ustupuje zabavnost na ukor politiky a bylo to na me misty precejen uz moc ukecany a politicky. Jenze celej film tahne vynikajici Josh Brolin, kterej zachranuje i sceny, kery maj nabeh na lehkou nudu a z filmu fakt neni poznat, jesli ma Bushe Stone rad nebo ne. Prisel mi totiz jako neuveritelnej sympatak, kterymu clovek fandi a kdyz mu nekdo neco provede, tak ho i lituje. Film se ale samozrejme nevyhejba ani situacim, kdy neco posere. Proste mi prislo, ze to Stone vylicil tak, jak to je a at si kazdej udela svuj nazor. Coz mi vyhovuje nejvic. Jinak krome fantastickyho Brolina musim jeste zminit Banks v roli jeho manzelky, do takovyhle role bych ji fakt netipoval, ale je docela fajn, i kdyz je hodne upozadena. Celkove kvalitni, skvele natoceny a obsazeny drama s paradni hudbou, ktery se v prvni puli misty priklani spis ke komedii a kuli tomu v druhy, politicky casti, misty opravdu jen nepatrne nudi. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

...Já vím, je to film, ale stejně mě celou dobu hrozně iritovalo, že Josh Brolin byl jako mladý Bush mnohem větší frajer než byl kdy pravej a Elizabeth Banks byla mnohem krásnější než kdy pravá Bushová... Snad jen Thandie Newton (ta sexbomba z Rocknrolly) se tak urputně celý film mračila, že jsem jí ke konci málem tu Condoleezzu věřil... (6/10) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

George W. Bushe rád fakt nemám a o jeho politice si myslím své. Přesto mám dojem, že Stoneův film je jen jednostranný a možná vytržený z kontextu. Obrázek o něm nenabízí asi přesný, dělá si z něj spíš kvalitní legraci. Stone mě ale nemile překvapil. Je to zmatené, flashbacky jsou chaotické a divák neví, kde je. Je to strašně dlouhé a místy ukecané, chtělo by to zkrátit. Stonea bych v tom nepoznal, není to provokativní, je to prostě strašně laciné a je znát, že to chtěl dodělat, ještě než Bush odejde do důchodu. Je to uspěchané a chaotické. Navíc mi přišlo, že v pár scénách stál Brolin před plátnem a za ním se promítaly autentické záběry. To se moc nepovedlo. Má to ale dobrou kameru, druhá půlka už je zajímavější a má náboj. Nad vodou to ale drží herci. Brolin je skvělý, gesta se naučil dost dobře a trochu jako Bush vypadal. Cromwell a Burstyn byli taky dobří, hlavně scény mezi Cromwellem a Brolinem za to stojí. I vedlejší herci byli svým předobrazům docela podobní a dobře vybraní. Jinak to ale není nic zvláštního. Pro mě nejhorší film od Stonea. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Pracovným označením filmu bol aj názov Oliver Stone's W. či Bush. (MikaelSVK)
  • Hlavný predstaviteľ Josh Brolin je demokratom, no v tomto filme si zahral republikánskeho lídra. (MikaelSVK)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Jihoamerická revoluce podle Stonea

Jihoamerická revoluce podle Stonea

12.12.2008

Oliver Stone si pořád hraje na „svědomí Ameriky“, ale návštěvnost a kritiky jeho posledního opusu z Bílého domu W. naznačují, že tohle jeho vyhrožování levicovým prstem zajímá čím dál míň diváků.… (více)

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama